Αστέρια και αστεράκια του «Discover Aegina»

I am Hellene

Αλήθεια θυμάστε το Discover Aegina; Τον πανάκριβο και αμφιλεγόμενο τουριστικό ιστότοπο του Δήμου μας που θα έκανε την διαφορά στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού; Με τα ψαγμένα του κείμενα που παρήγαγαν στρατιές ψαγμένων εθελοντών κειμενογράφων;

Προοριζόταν για θεριό ανήμερο και κατάληξε απλώς ανενημέρωτο. Ενάμισυ μήνα έχει να ανανεωθεί το περιεχόμενό του, πράγμα που για έναν ιστότοπο (και μάλιστα «δυναμικό») σημαίνει θάνατο, ή τουλάχιστον «ύπνο βαθύ σαν θάνατο».

Οι 45 συγγραφείς κι εξήντα ποιητάδες που το επανδρώσανε σκόρπισαν στα τέσσερα πέρατα του νησιού, ενώ ο φιλόδοξος εμπνευστής του πήρε προφανώς ό,τι είχε να πάρει απ’ αυτό και προχώρησε με βήμα χαλαρό κι ύφος βαριεστημένο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Κοιμάται λοιπόν το Discover Aegina αλλά η τύχη του δουλεύει. Γιατί όπως αποκαλύφθηκε έκρυβε μέσα του ένα μεγάλο αστέρι: Την ολόδική του και πανέμορφη Κατερίνα Μουτσάτσου, που από μισοξεχασμένη στάρλετ τουρκικών τηλεοπτικών σειρών μετατράπηκε μέσα σε μια νύχτα στο πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του ελληνικού διαδυκτίου.

Το πολυσυζητημένο βιντεάκι της «I am Hellene» έγινε αυτή τη βδομάδα το πιο πρόσφατο ελληνικό βάιραλ με πάνω από 1.000.000 χτυπήματα, και η ίδια η Κατερίνα, από «πρέβειρα της Αίγινας», της οποίας τα ημίγυμνα πλάνα στα «γραφικά» σημεία του νησιού μας, είχαν απασχολήσει αποκλειστικά δευτεροκλασσάτα μέσα του θνήσκοντος ελληνικού λάιφ στάιλ, βρέθηκε αντικείμενο φορτισμένων και βαθυστόχαστων αναλύσεων.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Και πολλοί-πολλοί άλλοι.

Το ότι πολλές από τις αναλύσεις είναι μάλλον αρνητικές, λίγο μετράει στο παιχνίδι της αναγνωρισιμότητας, που μετριέται πια με το «μπαζ», την «φασαρία» δηλαδή που κάνει ένα διαδυκτιακό μήνυμα: χτυπήματα, αναφορές, σχόλια κ.λπ. Βέβαια, ούτε ψίθυρο από όλον αυτό τον θόρυβο δεν μπόρεσε να εισπράξει ο νεκρός τουριστικός μας ιστότοπος. Με τον βαθύ ύπνο του πρόδωσε ακόμη και τον πιο «κατινιάρικο» εαυτό του.

Το βίντεο του Πέτρου Πετρίτη δεν θα γίνει ποτέ viral, έχει γίνει όμως ο ίδιος.

Μικρότερη τύχη είχε το βιντεάκι που κυκλοφόρησε για την προεκλογική του καμπάνια το άλλο επίδοξο αστέρι του Discover Aegina: o Εμπνευστής, Πρόεδρος και Υποψήφιος. Εδώ επικρατούν οι γνωστές χιλιοειδωμένες εικόνες και χιλιοειπομένες φράσεις: οι χιλιοαντιγραμμένες «φρέσκιες» ιδέες που χαρακτηρίζουν και το ίδιο το Discover Aegina. Είναι σίγουρο πως πολύ θα έχει ζηλέψει την –εφήμερη έστω– δόξα της πρέσβειράς του.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Αστέρια και αστεράκια του «Discover Aegina»

  1. Ο/Η Ελίνα Σταματάτου λέει:

    Σχετικά με την κριτική για «I am Hellene» στο protagon.gr: Η Κα Ρ. Βιτάλη επεκτείνει τώρα το ρατσισμό και στους εντός και εκτός Ελλάδας Ελληνες, επίσης ρατσισμός είναι ν’ αναφέρεσαι όχι στα επιχειρήματα κάποιου αλλά στην εμφάνισή του π.χ. «όμορφη Κατερίνα». Το θάρρος να βρει το δρόμο του κάποιος σε ξένη χώρα επειδή δεν υπάρχουν προοπτικές στη δική του δεν του αφαιρεί δικαιώματα. Αν δεν υπήρχαν οι Ελληνες του εξωτερικού στη δικτατορία να μιλάνε για τα Ελληνικά πράγματα κανείς δεν θα μάθαινε τι συνέβαινε εδώ. Επρεπε η Κα Βιτάλη να σέβεται τον αγώνα που καταβάλλει να υπάρξει και να πείσει κάποιος ότι αν και «ξένος» αξίζει. Στην περίπτωση δε που πετύχει θ’ ανοίξει τον δρόμο και για άλλους ομοεθνείς του γιατί έτσι λειτουργούν και τα Πανεπιστήμια έξω όσον άφορά στη χώρα προέλευσης των φοιτητών αλλά και οι ξένες εταιρείες έτσι σκέφτονται. Αν είναι άξιος κάποιoς δέχονται και άλλους ομοεθνείς του, αλλιώς ποτέ ξανά. Λοιπόν να πάψει η Κα Βιτάλη και οι λοιποί να λειτουργούν με το σκεπτικό να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί εγώ δεν έχω» , ας είχε το μυαλό γιατί περί αυτού πρόκειται και τα κότσια της Κατερίνας και «αλλού το ρατσισμό τους».
    Λυπάμαι πολύ που και στο Aegina First σήμερα, παρουσιάζεται άρθρο με σχόλια «μισοξεχασμένη στάρλετ τούρκικων τηλεοπτικών σειρών». Το γράφω αυτό γιατί δεν θυμάμαι πέρσι που κυκλοφόρησε η ταινία «loverly» που σκηνοθέτησε η Κα Κ. Μουτσάτσου στην Αμερική να διάβασα κάποιο άρθρο, ούτε βέβαια για την προηγούμενη δουλειά της. Ούτε βέβαια ο ελληνικός τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός αφιερώνει το 50% τουλάχιστον του χώρου του για τη δημιουργική εργασία ελλήνων επιστημόνων στη χώρα ή στο εξωτερικό, διαπαιδαγωγώντας τον Ελληνα αναγνώστη-πολίτη στην απαίτηση για περισσότερη αρθρογραφία στην δημιουργική Ελλάδα και όχι στην καταστροφολογία που εξυπηρετεί το διεφθαρμένο σύστημα.
    Aθάνατοι Ελληνάρες δημοσιογράφοι. Μια ολόκληρη εβδομάδα (ζωή) αντί να κάνουν πρωτότυπη (δική τους) έρευνα να βρουν ας πούμε ποιοί εισάγουν και προωθούν τα ναρκωτικά στη χώρα, ποιοί υπογράφουν δημόσιες συμβάσεις και χρηματίζονται, ποιοί κατασπατάλησαν τόσα χρόνια το δημόσιο χρήμα, βγάζουν όλο το σύνδρομο «watergate» που έχουν στο Ι’m Hellene. Είναι όλοι τους βέβαια Philhellenes.

    Ελίνα Σταματάτου

  2. Ο/Η αχτύπητο χταπόδι λέει:

    Και όμως κ. Σταματάτου… αυτό ήταν η Κατερίνα Μουτσάτσου στην Ελλάδα μέχρι το βίντεο: «μισοξεχασμένη στάρλετ τουρκικών σήριαλ», ίσως επειδή οι ρατσιστές αθάνατοι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν έγραψαν λέξη για την ταινία μικρού μήκους της. Φαντάζομαι ότι στο Χόλιγουντ είχε γίνει χαμός…

    Για τον ρατσισμό πάντως μήπως έχετε ξεφύγει λίγο; Τέτοια πολιτική ορθότητα ούτε στη Σάντα Μπάρμπαρα δεν την έχω συναντήσει. Μπορείτε πάντως να ιδρύσετε στέγη προστασίας αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας που υφίστανται διακρίσεις λόγω της υπερβολικής ομορφιάς τους. Τουλάχιστον η -συγγνώμη αλλά θα το πω– όμορφη Κατερίνα Μουτσάτσου δεν είναι και ξανθιά. Φανταστείτε τι κακομεταχείριση θα υφίστατο.

    Με την αθάνατη ρατσίστρια δημοσιογράφο κ. Βιτάλη πάντως έχετε μείνει πίσω:
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=14728

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Βιτριολικό το κείμενο του αχτύπητου χταποδιού. Αλλά λέει αλήθειες………

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος. Διάβασα το πρώτο κείμενο της κ. Ρ.Βιτάλη για την …Κατερίνα. Διάβασα και το δεύτερο που έτρεξε να αναδιπλωθεί! Της το ζήτησε κάποιος; Αναρωτήθηκα, γιατί τόσος κόπος αφού καταλήγει να γράφει και πάλι κάτι από τα… πρωτινά της; Σοφέ λαέ μας, με τις παροιμίες σου! Να θυμίσω πώς το λέει; «Να σε κάψω, Γιάννη μου, να σ’ αλείψω μέλι»!

  5. Ο/Η Kitsos λέει:


    Το άνωθεν βιντεάκι είναι σαφώς πιο αληθινό και έντιμο.
    Αααα by the way…………………
    Και εμένα με λένε Κίτσο και είμαι Περαιώτης τι να κάνω δηλαδή να καβαλίσω τους λέοντες του Πορτο Λεόνε και να τους πάρω παραμάζωμα

  6. Παράθεμα: Οι αριθμοί αποκαλύπτουν και οι συμπεριφορές αποκαλύπτονται | Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

Σχολιάστε