Μάθημα πολιτικού ήθους σε απρόθυμους μαθητές

Ο Δημήτρης Κάππος

Ενώ κάποιοι παραμένουν αγκιστρωμένοι στις θέσεις τους και θεωρούν την παραίτηση αδιανόητη, παρά την γενικευμένη κατακραυγή εναντίον τους, ένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Κάππος δίνει ένα μάθημα ήθους, σε μαθητές που είναι μάλλον εντελώς ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Μοναδικός εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο τοπικό συμβούλιο της Αίγινας ο Δημήτρης Κάππος δίνει τους λόγους της απόφασής του να παραιτηθεί, με τρόπο άμεσο και συμπυκνωμένο, στο κείμενο της επιστολής που έστειλε χθες στην πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου:

Θα μπορούσα εύκολα να γεμίσω αρκετές σελίδες καταγγελτικού λόγου σχετικά με την μη λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας.

Θα σταθώ στα εξής:

  • Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και κατ’ επέκταση των τοπικών κοινοτήτων  εξακολουθεί να είναι η νοοτροπία και η διαχείριση των δημοσίων θέσεων.  Δυστυχώς όταν αυτό συνεχίζετε και από ηλικιακά νεότερους ανθρώπους, πραγματικά απογοητεύεσαι.
  • Ο προεκλογικός λόγος αφού έχει αποδειχθεί ένα μέσο παραπλάνησης ας καταργηθεί.
  • Όταν χάνονται και οι απλοί κανόνες συμπεριφοράς και σεβασμού  απέναντι στους θεσμούς  και τα πρόσωπα ανοίγονται λάθος δρόμοι.

Από την θέση του συμβούλου στην Δημοτική Κοινότητα Αίγινας, προσπάθησα να λειτουργήσει η κοινότητα, να πάρει αρμοδιότητες, πρωτοβουλίες  και να έχει έναν ενεργό ρόλο στην κοινωνία αλλά τελικά χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί να υπάρχουν αιτίες αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Την θέση αυτή δεν την επιλέγουμε εμείς αλλά ο κόσμος με την ψήφο του.

Αυτό με προβλημάτιζε αρκετό καιρό τώρα αλλά η παραμονή μου μέσα σε αυτό το σύστημα με πνίγει.

Λένε ότι όταν είναι να αποφασίσεις για κάτι, το καλύτερο πράγμα να πράξεις είναι το σωστό, το δεύτερο καλύτερο είναι το λάθος, το χειρότερο είναι να μην κάνεις τίποτα.

Ευχαριστώ τον κ. Παναγιώτη Κουκουλή και όλα τα μέλη του συνδυασμού  Αίγινα Κίνηση Ευθύνης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, καθώς και τον κόσμο που με επέλεξε στις εκλογές.

Από το κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών θα προσπαθήσω να είμαι ενεργός.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κάππος

Είναι κρίμα πραγματικά, η αδιαφορία και η ανικανότητα των διοικούντων τον Δήμο μας –καθώς και η εριστικότητα και ο πρωτογονισμός ορισμένων από αυτούς– να καθιστούν αδύνατο τον πολιτικό διάλογο και να υψώνουν ένα τοίχος μπροστά στην διάθεση προσφοράς νέων ανθρώπων που ενεπλάκησαν πρόσφατα στα δημοτικά πράγματα, γεμάτοι καινούργιες ιδέες.

Ελπίζει κανείς πως η αποχή του Δημήτρη Κάππου από τα κοινά θα είναι προσωρινή. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η Αίγινα δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται την προσφορά των νέων και δημιουργικών ανθρώπων της.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Μάθημα πολιτικού ήθους σε απρόθυμους μαθητές

  1. Ο/Η Αζώρ λέει:

    Σνιφ & Κλαψ. Μερικά πράγματα δεν παλεύονται με τίποτα. Ειδικά η κουταμάρα και η απραξία απογοητεύουν πολλούς που θέλουν να προσφέρουν.
    Εμπρός λοιπόν: ας μην γινόμαστε εμπόδιο. Ας καθαρίσουμε τον δρόμο για να διευκολυνθούν οι επόμενοι ανίκανοι.
    Ζήτω ο επόμενος τέως Δήμαρχος!

    Και κάτι τελευταίο:
    «Κύριε Σακκιωτάκη, γυρίσατε, γυρίσατε;»

  2. Ο/Η PANOS POMONIS λέει:

    για την απόφαση του Δημήτρη του Κάππου και για την τόσο αξιοπρεπή και μεστή σε περιεχόμενο επιστολή του , του αξίζουν μόνον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Ο/Η Yellow Stone λέει:

    Αφου η παραιτηση του κ. Καππου ειναι , γιατι δεν τον ακολουθησαν και οι αλλοι πχ κουκουλης, πτερουδης κλπ. Δεν εχουν πολιτικο ηθος επιπεδου Καππου ή ειναι απροθυμοι μαθητες.
    Τα μαθηματα δεν ειναι μονο για τους αλλους αλλα και για εμας.
    Ιδου η Ροδος- αναζητειται το πηδημα

  4. Ο/Η Yellow Stone λέει:

    ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο δοιμων εφαγε ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

    Αφου, οπως λετε, η παραιτηση του κ. Καππου ειναι ….μαθημα πολιτικου ηθους σε απροθυμους μαθητες……
    γιατι δεν τον ακολουθησαν και οι αλλοι πχ κουκουλης και πτερουδης.
    Δεν εχουν πολιτικο ηθος επιπεδου Καππου ή ειναι απροθυμοι μαθητες
    Το ζητημα δεν ειναι να δινουμε μαθηματα, πολλους δασκαλους εχουμε αποκτησει, αλλα να παιρνουμε τοιαυτα. Οχι μονο οι αλλοι, αλλα εμεις οι ιδιοι. Καλιτερα να λεμε τι μαθημα πηραμε παρα τι μαθημα δοσαμε στους αλλους
    Ιδου η Ροδος-αναζητειται το πηδημα

Σχολιάστε