Περί του Πρώτα η Αίγινα (αρχικό)

Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα καινούργιο μπλόγκ για την Αίγινα, ένα μπλογκ συνεπές, ειλικρινές, και πολιτισμένο, ανταποκρινόμενοι σε ένα μεγάλο κενό που διαπιστώσαμε στην αιγινήτικη μπλογκόσφαιρα, εν όψει μάλιστα και των προσεχών εκλογών.

Πέρα από το αμφισβητούμενο ύφος και το ήθος ορισμένων άρθρων που δημοσιεύονται σε κάποια από τα υπάρχοντα μπλογκς, πολύ μεγάλη συζήτηση έχει γίνει τελευταία για το απαράδεκτο επίπεδο πολλών από τα σχόλια των αναγνωστών. Ακόμη και τα εμφανιζόμενα ως σοβαρά και ποιοτικά μπλογκς της Αίγινας επιτρέπουν τέτοια σχόλια, ισχυριζόμενα ότι η απαγόρευση των σχολίων αποτελεί στην ουσία φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών.

Το δίλημμα «φίμωση ή ασυδοσία», που προβάλλουν, είναι υποκριτικό: Τα θέματα αυτά έχουν λυθεί μέσα από την διεθνώς καθιερωμένη πρακτική. Στο δικό μας μπλογκ θα ακολουθηθούν οι παγιωμένοι κανόνες δικτυακής συμπεριφοράς. Έτσι, ενώ ο σχολιασμός –ενυπόγραφος ή ανώνυμος– θα είναι ελεύθερος, τα σχόλια που παραβαίνουν την δεοντολογία αυτή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.

Καμιά λογοκρισία πάντως δεν θα υπάρξει σε θέματα ιδεών ή κριτικής, όσο αντίθετες και αν είναι οι απόψεις των σχολιαστών με αυτές που εκφράζονται στα άρθρα.

Η ομάδα διαχείρισης του Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

3 Responses to Περί του Πρώτα η Αίγινα (αρχικό)

  1. Ο/Η mikgeo λέει:

    Να διατηρήσετε το aeginafirst και μετά τις εκλογές. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα δύο από τα υπάρχοντα blogs να κλείσουν.

  2. Ο/Η anezia λέει:

    8a ei8ela na po pos i aigina einai ena polly oraio nisi kai pigeno ka8e pasxa kai ka8a kalokairi eyxomai osi an8ropi zoyn ekei na einai polly eyxaristieni.

  3. Ο/Η anezia λέει:

    geia sas paideia ti kanete kalla eisrte panta kalla

Σχολιάστε