Περί του Πρώτα η Αίγινα

Το Πρώτα η Αίγινα εγκαινιάστηκε το 2010, λίγο πριν από τις Δημοτικές Εκλογές. Ιδρύθηκε από μια μικρή ομάδα οκτώ ανθρώπων οι οποίοι ανταποκριθήκαμε σε ένα κενό που είχαμε διαπιστώσει στην αιγινήτικη μπλογκόσφαιρα. Σκοπός μας ήταν να στηρίξουμε την επανεκλογή του τότε δημάρχου Παναγιώτη Κουκούλη και της παράταξης Αίγινα Κίνηση Ευθύνης μέσα από ένα μπλογκ υπεύθυνο, που θα επιχειρούσε να κρατήσει τον πολιτικό διάλογο σε επίπεδο νοήμον και πολιτισμένο.

Μετά το πέρας των εκλογών, και παρά την εκλογική αποτυχία της Κίνησης Ευθύνης, η πορεία του μπλογκ κρίθηκε από πολλούς ως επιτυχημένη. Αποφασίσθηκε λοιπόν να συνεχιστεί η πορεία αυτή με παράλληλη διεύρυνση της θεματολογίας του. Έτσι, ενώ τα δημοτικά πράγματα του νησιού μας εξακολουθούν να είναι ένας από τους βασικούς τομείς των ενδιαφερόντων του, το μπλογκ συμπεριλαμβάνει πλέον και γενικότερα θέματα που αφορούν την Αίγινα, με ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο του πολιτισμού.

Επίσης αποφασίσθηκε να δημοσιεύονται και άρθρα εξωτερικών συνεργατών, επώνυμων ή μη, με στόχο να λειτουργήσει το μπλογκ και ως ένα φόρουμ ελεύθερου προβληματισμού για το νησί μας. Ήδη έχουν δημοσιευτεί αρκετά τέτοια κείμενα, στην ειδική κατηγορία «Συνεργασίες», πολλά από τα οποία έχουν προκαλέσει ενδιαφέροντα διάλογο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σύντομα κείμενα (έως 500 λέξεις) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει στην σελίδα επικοινωνίας.

Στο Πρώτα η Αίγινα ακολουθούνται οι παγιωμένοι κανόνες δικτυακής συμπεριφοράς. Έτσι, ενώ ο σχολιασμός –ενυπόγραφος ή ανώνυμος– είναι ελεύθερος, τα σχόλια που παραβαίνουν την δεοντολογία αυτή υποβάλλονται σε μετριασμό (moderation) από τους διαχειριστές. Καμιά λογοκρισία πάντως δεν υπάρxει σε θέματα ιδεών ή κριτικής, όσο αντίθετες και αν είναι οι απόψεις των σχολιαστών με αυτές που εκφράζονται στα άρθρα.

Αίγινα, 25 Δεκεμβρίου 2010

Η ομάδα διαχείρισης του Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

Σημείωση: Το αρχικό κείμενο περιγραφής του Πρώτα η Αίγινα βρίσκεται εδώ.

1 Response to Περί του Πρώτα η Αίγινα

  1. Ο/Η lykos λέει:

    geiasoy Nik….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s