Εμείς ή τα τανκς

Τάνκς - Πάγκαλος

του Νίκου Μαρίνου*

Η εκπληκτική παραπάνω δήλωση έγινε προχτές και όχι πριν σαράντα χρόνια και ανήκει στον Αντιπρόεδρο μιας δημοκρατικά εκλεγμένης σοσιαλιστικής Ελληνικής και συνάμα Ευρωπαϊκής κυβέρνησης και όχι σε κάποιον Συνταγματάρχη. Μία δήλωση που με θύμωσε και που θύμισε σε αρκετούς, χρόνια επταετίας.

Βρισκόμαστε –κατά τον κ. Πάγκαλο– σε μια νέα εποχή εθνικού διχασμού. Προσοχή. Όχι πόλωσης, αλλά εθνικού διχασμού. Με μια διαφορά. Τα τάνκς τώρα θα βγουν στο δρόμο για να προστατεύσουν τις τράπεζες από το λαϊκό ρεσάλτο! Το «εμείς» βέβαια στον τίτλο περιλαμβάνει όλους τους «μεσοπροθεσμικούς». Είναι η πρώτη φορά που ο διαχωρισμός των Ελλήνων Βουλευτών γίνεται σε επίπεδο ψηφοφορίας «ναι» ή «όχι» στη Βουλή και όχι σε επίπεδο ιδεολογικό ή κομματικό.

Έτσι λοιπόν και μετά απ’ αυτήν την δήλωση, επίσημα μπήκε η ταφόπλακα στη μεταπολιτευτική Δημοκρατία μας. Δυστυχώς η γενιά του Πολυτεχνείου απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας και το μόνο που φαίνεται στον ορίζοντα είναι ότι δεν φαίνεται τίποτα.

Με την απειλή του «επερχόμενου χάους» προσπαθούν να μας πείσουν για το «πρέπει». Το καλαμπούρι βέβαια είναι ότι εδώ που φτάσαμε, σίγουρα χάος θα υπάρξει. Είτε με μεσοπρόθεσμο είτε χωρίς.

Ποιος θα ξεχάσει το «Έξω οι βάσεις», «Έξω οι Αμερικανοί»; Δηλαδή σήμερα τι να πρωτοφωνάξουμε; Ποιόν μπάστακα να πρωτοδιώξουμε; Τουλάχιστον για τις βάσεις «παίρναμε και κάποιο ενοίκιο» (sic). Γι’ αυτό και οι δανειστές μας σήμερα δεν θέλουν να νοικιάσουν, αλλά να αγοράσουν. Και άντε μετά να τους διώξεις!

Νομίζω ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι η δυσκολότερη των τελευταίων πενήντα ετών. Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση πήρε άδεια από τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Έβαλε και ένα «Μην Ενοχλείτε» στην εξώπορτα της χώρας, για να ασχοληθεί με τους βουλευτές της και το αν θα ψηφίσουν ναι ή όχι.

Αυτό που προσπαθώ να βρω μανιωδώς –και δεν μπορώ– για μεθαύριο, είναι τί το έχει παίξει ο Μπέος!

Ο Νίκος Μαρίνος είναι πληροφορικός, υπάλληλος της ΔΕΗ Αίγινας, και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης.

This entry was posted in Συνεργασίες and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Εμείς ή τα τανκς

  1. Ο/Η Μαρία Μ. λέει:

    Η πολύ δημοκρατία-ασυδωσία μας έφαγε σε αυτήν την χώρα, αδερφέ μου….

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    όπως πάντα ο Πάγκαλος δηλώνει με απαράδεκτο τρόπο πικρές αλήθειες…….

  3. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    λυσαξατε πια με το μνημονιο και το μεσοπροθεσμο
    γραψτε και τιποτα για τνη αιγινα !!!!!!!

  4. Ο/Η ναυαγός λέει:

    Για μια φορά ακόμα η κυβέρνηση δεν θέλησε να σώσει το Σύνταγμα και τα ιστορικά του κτίρια από την καταστροφική μανία 300ων ανθρώπων. Δεν χρειαζόμαστε μια τέτοια κυβέρνηση που αποδεικνύει την ανικανότητά της κάθε μέρα. Το ίδιο αποτυχημένοι και οι αγανακτισμένοι, με τις διαβουλεύσεις και τις άμεσες δημοκρατίες τους. 300 τραμπούκοι με λοστούς μπορούν κάθε φορά να τους καπελώνουν και να τους βγάζουν άχρηστους.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ζητώ συγγνώμη που θα σας γυρίσω πίσω. Η προηγούμενη ανάρτηση ήταν ένα επώνυμο άρθρο, που εξέφραζε κυρίως απορίες και ερωτήματα. Το άρθρο αυτό απαντήθηκε σαν να ήταν πολιτική πρόταση, δηλαδή επί της ουσίας και μάλιστα με απαξιωτικό τόνο, από τον συνήθη (;) διαχειριστή και αντικαταστάθηκε αμέσως από ένα -απείρου πρωτοτυπίας- άρθρο για τον ανοικονόμητο Πάγκαλο (ακούσαμε τόσα πια). Μήπως δεν κατάλαβα καλά;

    • Ο/Η Νίκος Μαρίνος λέει:

      Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Ξαναδιάβασε το.

    • Ο/Η kfr λέει:

      Αγαπητέ Ανώνυμε (;) αν θεωρείς τον τόνο της απάντησής μου στο άρθρο του Μιχάλη Μουτσάτσου απαξιωτικό, τότε τί θα έπρεπε να πεις για τον τόνο του δικού σου σχολίου στο κείμενο του Νίκου Μαρίνου;

      Θα ήθελα πάντως να διευκρινίσω εκ μέρους του Πρώτα η Αίγινα, ότι το άρθρο του Νίκου Μαρίνου στάλθηκε στο μπλογκ την προηγούμενη της δημοσίευσής του στις 27 του μηνός στις 3.37 το μεσημέρι, πριν ακουστούν ακόμη όλα αυτά που ακούστηκαν επί του θέματος από τα κανάλια. Καθυστερήσαμε την δημοσίευσή του για μία ημέρα, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για να διαβαστεί το προηγούμενο άρθρο που κινδύνευε και αυτό να χάσει την επικαιρότητά του.

      Ως προς την ουσία του σχολίου σου, θεωρώ ότι οι απορίες και τα ερωτήματα σε άρθρα, και μάλιστα σε θέματα υψίστης πολιτικής σημασίας, υποδηλώνουν μια στάση απέναντι στα πράγματα –άρα απόψεις και θέσεις πολιτικές– και αλίμονο αν δεν ήταν έτσι. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτό και ο συγγραφέας του άρθρου, που είναι έμπειρος αρθρογράφος, θα συμφωνήσει. Επειδή λοιπόν για κάποιες από αυτές τις απόψεις που προβάλλονται στο άρθρο τυχαίνει να έχω μια άλλη αντίληψη, θεώρησα ότι πρέπει να απαντήσω έτσι ώστε να υπάρξει και διάλογος, ο οποίος άλλωστε ήταν και το αίτημα του άρθρου.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κύριε Μαρίνο μην εμπλέκεστε! Μπορείτε να θεωρείτε το άρθρο σας πρωτότυπο αλλά όχι και να λέτε ότι όποιος δεν το θεωρεί δεν κατάλαβε!
    Η παρέμβαση του 6.31 δεν αφορά εσάς και δεν απευθύνεται σε σας. Απαντάτε εκ μέρους αυτού που απευθύνεται; Αν θέλατε διάλογο επί της ουσίας, σας δόθηκε η ευκαιρία και γράψατε σχόλιο. Τώρα λέτε ότι αυτός με τον οποίο συμφωνήσατε δεν κατάλαβε καλά;

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ας μη γίνει θέμα. Ο κ. Μαρίνος κακώς απάντησε εξ ονόματος άλλου και μάλιστα στον ενικό.

  8. Ο/Η ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΙΓΙΝΗΤΗΣ λέει:

    Βρε, βρε,βρε, καλώς τονε κι ας άργησε! Μιλώ βέβαια για τον ανώνυμο της 29-6-2011 στις 4:08, στις 6:31 και στις 8:19.Πιο… ήπιος από τις αλησμόνητες άλλες φορές, αλλά είναι ακόμα η αρχή!

Σχολιάστε