Πτερούδης: Κάποιοι αποσιωπούν την συμβολή του Δήμου μας στην υλοποίηση των χερσαίων έργων ύδρευσης

Ο Νίκος Πτερούδης

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Πτερούδης απευθύνει στον νυν δήμαρχο Σάκη Σακιώτη την ακόλουθη ανοικτή επιστολή, όπου καταγγέλει την αποσιώπηση της αλήθειας σχετικά με τα χερσαία έργα ύδρευσης και την συμβολή του Δήμου μας –επί δημαρχίας Κουκούλη φυσικά– στην υλοποίησή τους:

Αίγινα, 21 Αυγούστου 2012

Κύριε Δήμαρχε

Προ ολίγων ημερών, σας παρακολουθήσαμε να επιβλέπετε το στήσιμο μιας… πινακίδας στο λιμάνι της Αίγινας, με την οποία αναγγέλλεται η κατασκευή των λεγόμενων «χερσαίων έργων». Την ειλικρινή χαρά μας για την –έστω και τόσο καθυστερημένη– έναρξη αυτών των έργων, διαδέχθηκε η δυσάρεστη έκπληξη, όταν διαβάζοντας την πινακίδα διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος της Αίγινας απουσιάζει παντελώς από την ταυτότητα του έργου.

Κύριε Δήμαρχε

Μπορεί εσείς να μην συμμετείχατε σε κανένα στάδιο της μεγάλης προσπάθειας για την πραγματοποίηση αυτού του έργου. Ως εκ τούτου, μπορεί να σας είναι αδιάφορο το πού ανήκει όλη αυτή η προσπάθεια. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η πρωτότυπη σύλληψη της ιδέας για την κατασκευή των χερσαίων έργων, η μελέτη, η αδειοδότηση, η κατάθεση της μελέτης για αξιολόγησή της στα ΠΕΠ Αττικής τον Απρίλιο του 2009 για την χρηματοδότηση του έργου από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, έγιναν επί Δημαρχίας Π. Κουκούλη, με την πολύτιμη συνδρομή των Υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαιτέρως της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Από την πλευρά μας δεν θα είχαμε κανένα απολύτως λόγο να μην συμφωνήσουμε ότι είναι ήσσονος σημασίας η πατρότητα ενός έργου, μπροστά στο καλό της υλοποίησής του. Ωστόσο είναι ηθικά στοιχειωδώς επιβεβλημένο να αναγνωρίζεται αυτή η τεράστια προσπάθεια. Και –κυρίως– είναι επιβεβλημένο να εμφανίζεται ο Δήμος μας ως εμπλεκόμενος με το έργο.

Καθώς άπαντες ενθυμούνται, από τον Απρίλιο του 2009 ξεκίνησε μία «ομιχλώδης» περίοδος, ελέω της ανεξήγητης στάσης του τότε Περιφερειάρχη κ. Ηλία Λιακόπουλου (που και εσείς αργότερα ψέξατε για κωλυσιεργία). Εκείνη την εποχή όμως ταυτιζόσασταν με τον τότε Περιφερειάρχη (πιθανώς για κομματικές σκοπιμότητες). Απόδειξη είναι ότι ο κ. Π. Βάρτζελης, στενός συνεργάτης σας, πρώτος σε σταυρούς σύμβουλός σας και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αρθρογραφώντας στο Saronic Magazine (τεύχος 2, Ιούλιος 2010, σελ. 14) αναρωτιόταν επί λέξει: «Ποιος θα χρηματοδοτούσε έργα αξίας κάποιων εκατομμυρίων χωρίς τις βασικές μελέτες;». Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτά γράφονταν, ενώ είχε ήδη γίνει η αξιολόγηση για την ένταξη του έργου. Εξ άλλου, μόλις δύο μήνες αργότερα, ο ίδιος ο κ. Λιακόπουλος, μας απέστειλε την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την κατασκευή του, αφού, ως γνωστόν, ο Δήμος της Αίγινας δεν έχει την τεχνική επάρκεια για την εκτέλεση ενός τόσο μεγάλου έργου.

Έκτοτε βεβαίως οι συνθήκες άλλαξαν. Χρειάστηκαν όμως ακόμη δύο χρόνια για να γίνουν πράγματα τελείως αυτονόητα: Δηλαδή για να φτάσουμε στην ανάρτηση αυτής της πινακίδας για ένα έργο, του οποίου χειροκροτούμε την μεταχρονολογημένη έναρξη…

Αυτά όλα καταδεικνύουν –για μια ακόμη φορά– την Ελληνική παθογένεια: Στην Ελλάδα απαιτούνται 6,5 με 7 χρόνια, όταν σε μια οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, παρόμοια έργα χρειάζονται 2 χρόνια για να αποπερατωθούν!…

Πολύ φοβούμαι ότι και το αναμενόμενο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού ακολουθεί χρονικά τους ίδιους ρυθμούς… Κάτι που μεταφράζεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ χαμένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χαμηλοσυνταξιούχο και τον άνεργο συμπολίτη μας… Παρόμοια φαινόμενα έχουν οδηγήσει την Ελλάδα μας στη δεινή θέση, που βρίσκεται σήμερα…

Κύριε Δήμαρχε της Αίγινας

Ας αφήσουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Αποσύρετε αμέσως αυτή την πινακίδα και αναρτήστε την σωστή πινακίδα, στη σωστή της θέση, δηλαδή εκεί όπου και θα εκτελεστεί το έργο, φροντίζοντας να αναγράφεται ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του έργου, που δεν είναι άλλος από το Δήμο της Αίγινας και κατ’ επέκταση τους Αιγινήτες.

Με εκτίμηση

Νίκος Πτερούδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Ιδού και η επίμαχη πινακίδα, με δίπλα της τον επιλήσμονα δήμαρχο Σάκη Σακκιώτη, σε φωτογραφία που πρωτοδημοσίευσε το ιστολόγιο aiakosrex:

Ο Σακιώτης και η πινακίδα

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Πτερούδης: Κάποιοι αποσιωπούν την συμβολή του Δήμου μας στην υλοποίηση των χερσαίων έργων ύδρευσης

 1. Ο/Η Υδρολήπτης Ανώνυμος (καθόλα νόμιμος) λέει:

  Σακιώτης: ο Δήμαρχος που έκανε την Αίγινα μια απέραντη χωματερή!!! Ποιός Μούρτζης… η Αίιγινα ήταν πολύ πιο καθαρή ακόμα και επί Μούρτζη.

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Μόνο που στην Αίγινα λογαριάζετε μόνο αυτούς που μένουν μόνιμα και όχι τους έχοντες καταγωγή από το Νησί αλλά δεν μένουν μόνιμα προς το παρόν σε αυτό. Ας περάσει κανένας δίπλα στο πρώην εργοτάξιο της Γήγερτον να μας πει τί έχει το οικόπεδο που χρησιμοποίησαν επάνω του …. και λίγο πιο μακρία του… και τι τραβήξαμε μέχρι να γίνει ο δρόμος ‘ της Αίγινας το γιοφύρι…‘ Γιατί ενώ ακουμπάμε στην Αίγινα τους κόπους μιας ζωής θαλασσοδαρμένης και μη και ενώ στηρίζουμε τους ντόπιους εργάτες και τεχνίτες, παρ’ όλα αυτά μας έχετε γραμμένους στα παλιά σας τα κατάστοιχα και εννιότε μας αποκαλείτε και …ξενοκαρφίτες… και άλλα πολλά… αγαπητοί συμπατριώτες και συντοπίτες. Και σε κάθε επίσημη έγγραφη όχληση του Δήμου σας αλλά και προσωπική για το θέμα μας αγνοούσατε. Για να μην πω για τα αλουμίνια παράθυρα μας κόστους τουλάχιστον 20.000,00€ ανά οικία που σκουριάζουν από το θαλλασινό νερό με το οποίο αναγκαζόμαστε να τα καθαρίζουμε. ΄Αραγε θα αποζημιωθούμε όπως προβλέπει ο σχετικός Νόμος περί αποζημιώσεων των πολιτών από το Δήμο λόγω κακής συντήρησης οδικών δικτύων και λοιπών παροχών προς τους Δημότες; Να μας πείτε αγαπητοί κύριοι πόσοι τρώνε από αυτό το αλάτι που έχει αυτό το νερό τελικά κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε, να είστε σίγουροι ότι εγώ μπορώ να σας πω… Και είναι σίγουρο ότι αυτοί είναι και εκείνοι που σας ανεβάζουν και σας κατεβάζουν στα πόστα σας όλους!!!

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   να πας να πάρεις απιονισμένο νερό από το σούπερ μαρκετ. Ξενοκαρφίτη, ε ξενοκαρφίτη !!! που μας γεμίσατε την ωραία μας Αίγινα αλουμίνια και 4×4 και μου θέλετε τώρα και αποζημίωση! Μήπως θα ζητήσειςι αποζημίωση και για το γκαζόν της γιαλαντζη βιλάρας σου που κιτρίνησε?

  • Ο/Η Αθεράπευτα αιγινολάτρης λέει:

   Πλέον ή βέβαιον

 2. Ο/Η Αντιγραφέας λέει:

  Δείτε και τις δηλώσεις του Νίκου Πτερούδη για το θέμα καθώς και για τα άλλα φλέγοντα προβλήματα του Δήμου στο Aegina Portal:

  http://www.aeginaportal.gr/aftodioikitika/themata/9097–moviemovie.html

 3. Ο/Η aaaaxx λέει:

  χεστηκαμε για τη ταμπελλα και για το τι γραφει επανω..με το νερο που δεν εχουμε εδω κ τρεις μερες τι θα γινει?θα στελνετε επιστολες ο ενας στον αλλο?

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Επειδή χεστήκαμε γενικώς και το μόνο που μας νοιάζει είναι το τώρα, γι αυτό βρεθήκαμε με αυτούς τους άχρηστους να μας διοικούν και να έχουν την Αίγινα χωρίς νερό και μες το σκουπίδι. Δεν είναι όλοι οι ίδιοι φίλε μου. Ο Πτερού δε θα είχε αφήσει ποτέ τη κατάσταση να φτάσει εδώ που έφτασε. Εμείς όμως θέλαμε «το καλό παιδί» τον Σάκη». Ας τον λουστούμε τώρα.

   • Ο/Η αλλα λογια λέει:

    παιδια σιγα με το χεσιμο,γιατι νερο δεν ειναι σιγουρο οτι θα χουμε.τον ρουφαμε και τα λεμε ,λεμε

 4. Ο/Η aaaaxx λέει:

  δεν μας νοιαζει καθολου μονο το τωρα αγαπητε ανωνυμε αλλα δε βλεπω τι σημασια εχει ενα ονομα σε μια ταμπελλα αφου οι μονιμοι κατοικοι γνωριζουν πολυ καλα ποιος εκανε πραγματα και ποιος δεν εκανε.σημασια εχει οι δημοτικοι αρχοντες ανεξαρτητου παραταξεως να ενωθουν και να δρασουν για το κοινο καλο του νησιου (δρομοι σκουπιδια νερο κλπ)και μετα ας θαυμασουν και ας χαραξουν τα ονοματα τους οχι σε μια αλλα σε δεκα ταμπελλες και στις καρδιες των κατοικων.αφηστε στην ακρη τα κομματικα συμφεροντα ενωθητε και πιαστε δουλεια.

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Να ενωθούν οι άχρηστοι με τους ικανούς δεν γίνεται γιατι οι άχρηστοι με τη συμφεροντολογία τους και την ασχετοσύνη τους θα τορπιλίσουν την προσπάθεια. Το έχουν ήδη κάνει αυτά τα δύο χρόνια πολλές μα πάρα-πάρα πολλές φορές….

  • Ο/Η αλλα λογια λέει:

   αχ καημενε ααααχχ μου,ποτε κατεφτασες και τα λες αυτα?παρακολουθησε κανενα ΔΣ και θα καταλαβεις οτι δεν παιζει οχι συνεργασια,ουτε ελαχιστη επικοινωνια με την πιου παρεα.τοτε θα σε πιασει και το βαχχχ

 5. Ο/Η aaaaxx λέει:

  οσο για το λουσιμο πολυ θα το ηθελα αλλα δεν εχει νερο…

 6. Ο/Η Η απορούσα λέει:

  Βέβαια και δεν έχει σημασία η μαρκίζα, αλλά δεν μπορεί φίλε μου να τραγουδάει ο Σφακιανάκης και να γράφει έξω από το κέντρο ότι τραγουδάει ο Πάριος! Και κυρίως δεν μπορεί να μην έχει το δικαίωμα ο Δημος της Αίγινας να παρεμβαίνει σε ένα έργο που του ανήκει. Γιατί, άμα δεχτούμε ότι δεν του ανήκει, πώς και ξεροστάλιασε στον καύσωνα ο Σάκης για να τοποθετηθεί στη μόστρα της Αίγινας η πινακίδα; Τον μάρανε ο Κατσικάρης και γροντίζει για την προβολή του έργου της Αντιπεριφέρειας; Δεν νομίζω…….

 7. Ο/Η aaaaxx λέει:

  Ποσο παει το μπουκαλι?

 8. Ο/Η Ανώνυμη;;; λέει:

  Επί του πιεστηρίου:
  Η υδροφόρα απέπλευσε από Αίγινα με σκοπό τη μόνιμη παρουσία της στην Ελευσίνα.
  Είπατε τίποτα;
  Έτσι και πετύχω εκείνη την κυριούλα που θυμότανε το Σάκη με κοντά παντελονάκια θα την… καρυδώσω!!! Άμα πια!!!

 9. Ο/Η αλλα λογια λέει:

  οριστε τωρα.χεστηκε ο ενας χεστηκε ο αλλος μειναμε απο νερο.και μετα σας φταιει ο σακις.τον ρουφαμε και τα λεμε ,λεμε .

 10. Ο/Η αλήθεια? λέει:

  Αυτό που συμβαίνει στην Αιγινα σήμερα,χωρίς νερό με καύσωνα και τίγκα στο σκουπίδι,ήταν ο εφιάλτης που περιμέναμε όταν κέρδισαν τις εκλογές οι «όλοι μαζί» (κι ο ψωριάρης επι κεφαλής).
  Με συγχωρείτε κύριοι μετανοημένοι,κύριοι ¨δεν ξέραμε»,κύριοι »ο Κουκούλης είναι αλαζώνας»κύριοι που» αγωνιάτε για τους επαγγελματίες» αλλά είσαστε εξίσου υπεύθυνοι για την κατρακύλα του νησιού.Βάλατε πλάτη να βγουν ενώ ξέρατε πολύ καλά ποιοί ήταν.Τώρα γιατί πρέπει όλοι μαζί να ταλαιπωρούμαστε?Λένε κάποιοι να βοηθήσει η αντιπολίτευση {εννοώντας τους αποτελεσματικούς πρώην βέβαια).να βοηθήσει ποιούς?αυτούς που κλωτσάνε κάθε πρόταση συνεργασίας ?με συγχωρείτε αλλά στα δικά μου μάτια είστε όλοι συνυπεύθυνοι κι ας κάνετε τώρα στα δημ.συμβούλια τους ήρωες.ήταν απόλυτα γνωστή και αναμενόμενη η ανεπάρκεια η ασχετοσύνη η ανικανότητα και η κουτοπονηριά τους.περαστικά μας τώρα και καλά μυαλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s