Η επιτυχημένη «Ολιγαρχία» του Στέλιου Κούλογλου στην Αίγινα

Η Ολιγαρχία του Στέλιου Κούλογλου

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην Αίγινα η προβολή της νέας ταινίας του Στέλιου Κούλογλου Ολιγαρχία, τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Αυγούστου, στον κινηματογράφο «Ακρογιάλι». Η ταινία έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και όπου έχει προβληθεί έτυχε της θερμής υποδοχής του κοινού.

Το Oligarchy εξερευνά τα αίτια της γέννησης της παγκόσμιας και της Ελληνικής οικονομικής κρίσης, αναδεικνύοντας τον ακήρυχτο μυστικό πόλεμο, που προκαλείται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών, οι οποίοι διαφεντεύουν τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Ισημερινό και την Ελλάδα. Η ταινία προσεγγίζει την οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας, εστιάζοντας με ευαισθησία και στην ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος.

Η αφίσσα της ταινίας

Ο Gary Crowdus, κριτικός κινηματογράφου και διευθυντής του κορυφαίου Αμερικάνικου περιοδικού για τον κινηματογράφο, Cineaste, ξεχωρίζει την Ολιγαρχία ως το ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί καλύτερα από κάθε άλλο την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η Ευρώπη, και ιδιαίτερα η Ελλάδα. Υπογραμμίζει μάλιστα το εντυπωσιακό μείγμα αρχειακού υλικού, επιδέξιων γραφικών και επίκαιρων συνεντεύξεων.

Ο –εν μέρει Αιγινήτης– Στέλιος Κούλογλου θα παρευρίσκεται στις προβολές της ταινίας του στο όμορφο «Ακρογιάλι», δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να ανταλλάξουν σκέψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες και απορίες με αφορμή την Ολιγαρχία.

Advertisements
This entry was posted in Aegina First, Ανακοινώσεις and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s