Έκθεση φωτογραφίας για την αδελφή μας πόλη Λισούι από την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Λαογραφικό

Η αφίσα της έκθεσης

Το περσινό ταξείδι αιγινήτικης αντιπροσωπίας στην αδελφή μας πλέον πόλη Λισούι (ή Λισούη) στην μακρινή Κίνα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σάκη Σακιώτη και με μεγάλες ελπίδες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ως προς την προώθηση του νησιού μας, είχε δώσει λαβή στα τοπικά μέσα και την αιγινήτικη μπλογκόσφαιρα για πολλά καυστικά σχόλια (το Πρώτα η Αίγινα είχε συμβάλει και αυτό στην γενικότερη θυμηδία με ανάρτηση του συνεργάτη μας «ακραιφνή»).

Δεν μάθαμε ποτέ αν οι στόχοι του δημάρχου μας στο θέμα αυτό επετεύχθησαν τελικά με την περσινή αδελφοποίηση, ή αν υπήρξε έστω κάποια συνέχεια, αλλά από το ταξείδι προέκυψε κάτι απρόσμενο και σίγουρα καλό: μια σειρά από εξαιρετικές φωτογραφίες, που πήραν μέλη της αποστολής, οι οποίες θα εκτεθούν στο Λαογραφικό Μουσείο, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια περιοχή σπάνιας ομορφιάς, έναν τόπο εξωτικό μακρινό και απρόσιτο στους περισσότερους από εμάς.

Η έκθεση, που έχει θέμα «Ματιές στην σύγχρονη Κίνα: Λισούη, η αδελφοποιημένη πόλη της Αίγινας», θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 12 Ιουλίου 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, την Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας και τον Σύλλογο «Ολβία Πόλις» – Πολίτες για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 8.15 μ.μ., ενώ την Δευτέρα 16 Ιουλίου, την ίδια ώρα, θα υπάρξει παρουσίαση με θέμα «Ελληνοκινέζικη πολιτιστική προσέγγιση» σε κείμενα των Δημήτρη Νικολόπουλου και Ανέστη Κορνέζου.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία στην αφίσσα της έκθεσης είναι έργο του προέδρου της Επαγγελματικής και δημοτικού συμβούλου Νίκου Γιαννούλη.

This entry was posted in Aegina First, Ανακοινώσεις and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Έκθεση φωτογραφίας για την αδελφή μας πόλη Λισούι από την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Λαογραφικό

  1. Ο/Η ΚΙΝΕΖΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ λέει:

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ . ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΣΟΥΙ ( ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ) ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ,ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΛΙΣΟΥΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΩ ΕΜΑΣ(ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΜΑ) ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΣΟΥΙ ,ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΟΧΙ ΠΟΥ Ο ‘ ΠΙΟΥ’ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s