Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος…

Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Από την πρόσφατη δραστηριότητα της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου μας: Με υπερσύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα, η υπερδραστήρια Επιτροπή ξεκίνησε επιτέλους τη φετινή καμπάνια για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Το πανάκριβο έντυπο υλικό της καμπάνιας, μέσα στις πολυτελείς συσκευασίες του, με το μοναδικό λογότυπο –που, για να το προσαρμόσουν στις διαστάσεις της σακούλας, δούλευαν μέρα-νύχτα για 6 μήνες 50 γραφίστες (τόσο κόστισε)– διανέμεται επιτέλους στους ανθρώπους για τους οποίους φτιάχτηκε: τους μόνιμους κάτοικους και τους επαγγελματίες του νησιού μας. Προφανώς είναι μια τελευταία προσπάθεια του Δήμου μας να μας κρατήσει στην Αίγινα (κάτι ξέρει η Δημοτική μας Αρχή). Δεν είναι να απορούμε λοιπόν που, με την τόση δραστηριότητα, δεν περίσσεψε καθόλου χρόνος για να ανανεωθεί το ανυπολόγιστης αξίας και χρησιμότητας Discover Aegina. Τώρα που ο καθένας μας θα έχει σπίτι του ολόκληρη αφίσα με την καλλίγραμμη πρέσβειρα της Αίγινας, δεν χρειάζεται να μπαίνει πια στο επίσημο site της Τουριστικής Επιτροπής για να την θαυμάζει. Μην ανησυχείτε όμως. Μέχρι το φθινόπωρο κάτι θα σκεφτούνε να το κάνουν.

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος…

 1. Ο/Η Φίδι λέει:

  Σώστα ! Επίσης παρατήρησα ότι δημιουργήθηκαν εθελοντικές ομάδες καθαρισμού των ακτών οι οποίες είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ότι τα σκουπίδια είναι παντού μαζεμένα, ότι η παραλία παραμένει υπέροχη τα βράδυα όταν είναι ανοικτή για τ’ αυτοκίνητα, ότι το νερό είναι τίγκα στο αλάτι κι ας μην έχει πλακώσει κόσμος…..Σαφώς η εικόνα ενός νησιού που σέβεται και θέλει τον τουρίστα….

 2. Ο/Η Αγνωστος λέει:

  Και ο τοπικός μας άρχοντας, αλλά δυστυχώς και οι συν αυτώ… κουρεύονται!!! (μη και πω… χτενίζονται και με κόψουν οι διαχειριστές, ότι δήθεν πως, το ρήμα παραπέμπει σε , και ξέρω γω τι)!
  Φίλοι μου, αγαπημένοι, όσοι από σας θυμάστε προηγούμενες διοικήσεις σε επίπεδο Δήμου, πέστε μου αν ποτέ είχατε διαπιστώσει τόσο ωχαδερφισμό και τόση αδιαφορία για τούτο το έρμο νησί, που τόσοι άλλοι, τα παλιότερα χρόνια μας, μακαρίζανε! Δεν είναι απελπιστικά οδυνηρό;

 3. Ντροπή σας! Θα μπορούσατε να διαλέξετε μια άλλη φωτογραφία που να εκθέτει τα πρόσωπα που θίγετε.

  • Ο/Η Φίδι λέει:

   Έχει ένα δίκιο, θα μπορούσε το πρόσωπο του Γιαννάκη να είναι πιξελαρισμένο τουλάχιστο….

  • Ο/Η aeginafirst λέει:

   Το Πρώτα η Αίγινα δεν θεωρεί ότι η φωτογραφία είναι προσβλητική κατά κανένα τρόπο για τον εργαζόμενο του Δήμου, ο οποίος άλλωστε εκτελεί εντολές.

 4. ΠΙξελαρισμένο αλλά όλοι να καταλαβαίναμε το ποιος είναι. Τς, τς τι ωραίοι τρόποι!

  • Ο/Η Φίδι λέει:

   Να προσθέσω ότι εκτός από αγενής είσαι και απερίσκεπτος, διότι εσυ μαντράχαλε, ξέρεις ποιος είναι, καποιος που θα μεπι τυχαία στη σελίδα δε χρειάζεται να μάθει…Όσο για τους τρόπους κοιτάξου στον καθρέφτη πρώτα….

 5. Ο/Η vasilefs aiakos λέει:

  Τα συγχαριτήρηα μου. Είσται οι καλοίτεροι μαθιτές μου.
  Γιώργος, με την κοτσήδα που μας ηβρίζουν η κουμουνιστές

 6. Ο/Η Αγνωστος λέει:

  Γιατί εθίγησαν τόσο; Τί έχει δηλαδή ο κύριος της φωτογραφίας που χρειάζεται πιξελάρισμα; Υπάλληλος του Δήμου Αίγινας δεν είναι; Δεν νομίζω πως είχε κανένας τη διάθεση να ειρωνευτεί τον εικονιζόμενο. Αυτό κατάλαβε ο φίλος «καμάκι κλπ», από την ανάρτηση και όχι την… ουσία:

 7. Ο/Η Φίδι λέει:

  Για τους τύπους και μόνο…ο Γιαννάκης πραμένει αναγνωρίσιμος ίσως και μόνο από το ποδήλατο…αλλά….

 8. Ο/Η Αζώρ λέει:

  Σνιφ σιφ. Μετα απο ενδελεχή μελέτη του διανεμειθέντος τουριστικού υλικού πείστηκα να μην εγκαταλείψω την Αίγινα ακόμα.
  ΥΓ1: Προτιμώ οι υπάλληλοι του Δήμου να κανουν εντυποδιανομή παρά να ρίχνουν φόλες
  ΥΓ2: Η φωτογραφία δεν μου φαίνεται να προσβάλει κάποιον, είναι σε δημόσιο χώρο και σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πιο προσβλητική θεωρώ την φωτογραφία του επικεφαλής της τουριστικής ανάπτυξης να φιγουράρει σαν υποψήφιος κόμματος σε έντυπα, κάνοντας κατάχρηση της εντολής των Αιγινητών στις δημοτικές εκλογές, βγάζοντας παράλληλα κοροϊδευτικά την γλώσσα σε αυτούς που νόμιζαν ότι ήταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 9. Ο/Η Ντόρα-Μάνος λέει:

  Είναι φανερή, στην ανάρτηση, η ταύτιση -μέσω της επιλογής φωτογραφίας- ενός ανθρώπου (που δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμος για την επαγγελματική του ιδιότητα) με την αρνητική κριτική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Το κάνει συχνά κι ο συνάδελφός σας Αιακός Ρεξ αντίστοιχα. Ακόμα κι αν ακούτε όλη την ώρα Μπακοπούλου και Χατζιδάκη, ακόμα κι αν ιδρώνετε από έκθεση Τέχνης σε έκθεση για την Τέχνη, αυτός είναι ο πολιτισμός σας.

 10. Ο/Η απογοητευμένος λέει:

  Κα Ντόρα-Μάνο, σας ενοχλεί η αρνητική κριτική για τη προώθηση του τουριστικού μας προΪόντος;;; Γιατί εμένα με ενοχλεί η απραξία, η αδράνεια, η αδιαφορία, ο εξεφτιλισμός, η προσβολή, η απαξίωση του προΪόντος, απο την δημοτική μας αρχή. Από τη μία διαφημίζουν καλοπληρωμένα την Αίγινα και από την άλλη την αφήνουν σε μαύρα χάλια. Και όλα αυτά στο όνομα της οικ. κρίσης. Δηλαδή, αν δεν έχω οικονομικό όφελος για τη τσέπη μου, δεν κάνω τίποτα. Αν δεν μπορούν να δουλέψουν «το μαγαζί» ας το κλείσουν, γιατί τζάμπα τους πληρώνουμε χωρίς να τους έχουμε κάνει καμία μείωση στο μισθό τους.
  Αντί να μετράτε τον πολιτισμό των ανθρώπων του κάθε blog, μετρήστε τον πολιτισμό της δημοτικής αρχής .Άδωρη αφθονία στα πολιτιστικά και αφθονία στους κάδους μας.

  • Ο/Η άλλα λέει:

   δε θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ..αυτά τα χρήματα της…τουριστικής προβολής αν τα χρησιμοποιούσαν στη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας και την κάλυψη της μεταφοράς των σκουπιδιών πολύ περισσότερο θα βοηθούσαν στην «αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος»και την εξέλιξη της Αίγινας ως «τελικό τουριστικό προορισμό».αλλά δυστυχώς ούτε την παραλία δεν σκουπίζουν πια ..ελεεινοί,η χείριστη δημοτική αρχή που έχει περάσει απο το νησί.

 11. Ο/Η Ντόρα-Μάνος λέει:

  Κύριε «απογοητευμένε» και κυρία ή κύριε «άλλα» ακόμα δεν καταλάβατε ότι το ζήτημα δεν είναι η αρνητική κριτική προς τους υπευθύνους. Η ταύτισή της με το παιδί της φωτογραφίας είναι. Δεν θα μπορούσαν να βάλουν τα δημόσια πρόσωπα που ασχολούνται με την υπόθεση της προώθησης ή της «προώθησης» του τουρισμού; Και μια και μιλάμε ανώνυμα πώς γνωρίζετε ότι δεν έχω ασχοληθεί με τα δεινά που ζούμε από την κυβέρνηση Σακκιώτη; Αλλά εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό που έθεσα; Τίνος πολιτισμού συμπεριφορά και ποιας είδους υπευθυνότητας ενός «υπεύθυνου μπλογκ για την Αίγινα» είναι το να διασύρει τον άνθρωπο; Τι λένε οι άνθρωποι που κατά καιρούς γράφουν επώνυμα για λαογραφία, ιστορία, λογοτεχνία,ποίηση, κλπ. κλπ. Γαργάρα το κάνουν ή συμφωνούν;

 12. Ο/Η άλλα λέει:

  σε κανένα σημείο δεν ταυτίζεται ,
  πολύ περισσότερο διασύρεται(κατά την άποψη μου)το πρόσωπο με την τουριστική προβολή.αντίθετα καυτηριάζεται πολύ εύστοχα ο αποδέκτης του υλικού που είναι ο ντόπιος επιχειρηματίας.προς τι η τόση ευαισθησία,τη στιγμή που προσβάλλεται απο τη διοίκηση τόσο βάναυσα , η αισθητική μας ,η ποιότητα ζωής μας ,κατ’επεκταση και η τουριστική εικόνα μας;με το συμπαθή δημ.υπάλληλο ασχολούμαστε λόγω της υπερβολικής προστασίας (για να μην πω υποκριτικής)προσωπικών δεδομένων.αλλιώς δε νομίζω να γινόταν κανένα σχόλιο..

 13. Ο/Η απογοητευμένος λέει:

  Κα Ντόρα-Μάνο, δε βλέπω κανέναν διασυρμό του υπαλλήλου που χαμογελάει στον φακό. Το αστείο της φωτογραφίας είναι «τα υπερσύγχρανα φιλικά για το περιβάλλον μέσα» και όχι ο άνθρωπος. Αν εσείς σε αυτή τη φωτογραφία, βλέπετε ως αστείο τον άνθρωπο και όχι το μέσον, λυπάμαι …

 14. Ο/Η εργατική μέλισσα λέει:

  προς Ντόρα-Μάνος, vasilefs aiakos, κυνηγός φιδιών κλπ. κλπ.μόνο ένα μυαλό διεστραμμένο σα το δικό σου μπορεί να κάνει τέτοια διεστραμμένη ερμηνεία του κομματιού και να στραφεί εναντίον κάποιου συμπολίτη μας με ρατσιστικό τρόπο ,και να παριστάνει πως τον υπερασπίζεται από πάνω από ανύπαρκτους κινδύνους. σύρε να τρολάρεις αλλού, στ αγαπημένα σου λημέρια γιατί σε βαρεθήκαμε…..

 15. Ο/Η aeginafirst λέει:

  Η ομάδα διαχείρισης του Πρώτα η Αίγινα απευθύνει έκκληση στους αναγνώστες του μπλογκ να μην απαντούν σε κακόπιστα σχόλια. Η καλύτερη απάντηση είναι να τα αγνοούμε και όταν ξεπερνούν τα όρια να τα διαγράφουμε. Για τον λόγο αυτό αφαιρέθηκαν δύο σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s