Μπορεί και ναι, μπορεί και μπα

Σακκιώτης-Κορναράκης: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

«Εμείς οι Αιγινήτες δεν παραιτούμαστε!» ντόινκ! Αυτό είπε ο Δημαρχούκος μας και άναψαν τα λαμπάκια του Γρηγορόπουλου και του «ημιαιγινήτη» Οικονόμου! Τράτζικ! «Ζήτα συγγνώμη ωρέ», του είπε ο ντόκτορας και πήγε να σύρει το γιαταγάνι που του είχε κάνει δώρο ο παππούς του στη Ζαχάρω. Κειμήλιο. «Τι Αιγινήτες και ξένοι;» του είπε. «Εμείς νοιαζόμαστε λιγότερο για το νησί;»

«Όχι» του είπε ο Δημαρχούκος. «Όταν λέω εμείς εννοώ εγώ. Πάντα μιλάω στο πρώτο πληθυντικό για τον εαυτό μου. Είναι ένα συνήθειο που έχω από τους πολλούς καθρέπτες που έχω σπίτι μου».

Κόκαλο όλοι στο Δ.Σ. Κοιτιόντανε μεταξύ τους και όλοι μαζί κοίταζαν τον Λουί ΙΣΤ΄ που καθότανε στη θέση του Δημάρχου. «Πρόσβαλες τον Αρχηγό μας. Είναι ντροπή για το φίλο μου το Σακκιώτη να εκφράζεται έτσι, είναι και ντροπή μου να το κάνω κι εγώ», είπε ο φύρλας ο Ανάργυρος (σ.σ. Τώρα τι είπε ο φύρλας, ουδείς πολυκατάλαβε, αλλά τες πα). «Διάλειμμαααα»… φώναξε ο Υποψήφιος. Τι ποιος Υποψήφιος; Ένας είναι ο Υποψήφιος. Όλοι οι άλλοι είναι λαμέ!

Ρε τι κόλλημα είναι αυτό που τραβάει ο Πτέραρχος Νίκος; Στην εκπληκτικά περίπλοκη και δύσκολη ερώτηση του «Τι χρώσταγε ο Δήμος μας την 31-12-2011;» του απάντησε ο Κέδαρχος Νίκος, «Λοιπόμ, 5.800.000 και κάτι άλλα κατομύργια». Σαφέστατος ο Μισαγρίτης! Τι θες και ρωτάς ρε Νίκο; Οχού!

Λάβρος ο εκ του βαθειού Βαθέως Δημοτικός Σύμβουλος Οικονόμου. Αφού τους πέρασε γενεές δεκατέσσερις, μετά έγειρε ωσάν τον Μαρά στη μπανιέρα πριν του βγει η ψυχή και κούνησε το κεφάλι του καταφατικά. Γουρλώσανε τα μάτια όλοι όσοι περίμεναν να πει όχι. Μειδίασαν οι ολοιμαζίδες. Και την άλλη μέρα και αφού είχαν πάρει δρόμο και του λέγανε διάφορα κοσμητικά… ανεξαρτητοποιήθηκε! Γουρλώσαν τα μάτια οι ολοιμαζίδες, απόρησαν όλοι οι άλλοι. Τώρα; Ποια ήταν η συναλλαγή για το ναι; Πήρε τον ρούμπο ο Νικολός.

«Σήμερα… εγκρίνεται και το… δάνειοοοο» είπε ο Παναγιγκότσης (απ’ το Παναγιτσώτης) και σκιάχτηκε ένας απ’ το κοινό και πετάχτηκε όρθιος και έκανε τον σταυρό του γιατί νόμιζε ότι ήταν Μεγάλη Πέμπτη και βγάζαν το Χριστό! Επίσης κάτι είπε για παλινδρομήσεις αλλά δεν έπιασα αν είπε ενδοπαλάμιες ή κάτι άλλο.

Κ α ι  π α ί ρ ν ε ι  τ ο  λ ό γ ο  ο  Φ. Τζίτζης. Όταν δεν διάβαζε τον λόγο του, φωτιές πέταγαν τα μάτια του προς το προεδρείο μεριά (ρε μπας και είναι απ’ τον Κρύπτων;) Τι για κουστωδίες που σέρνει το δάνειο, τους είπε. Τι για ψευτοδιλήμματα και κουτοτερτίπια, τους είπε. Σταματήστε τις κακίες! Τα χαρτάκια που βρήκε η καθαρίστρια όταν σκούπιζε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου την επόμενη μέρα και γράφαν τον στίχο «Για να σ’ εκδικηθώ» δεν ήταν κοντά στην καρέκλα του Φ.

Και ψήφισε η συμπολίτευση τα ναι της και ξεκίνησε η αντιπολίτευση τα όχι της και… «Φωνή μεγάλη ηκούσθη απ’ τον Προλαλήσαντα –βλέπε Κορναράκην– Ναι!». Δεύτερη πίκρα για τον γιατρό σε μια μέρα! Δεν μας ξένισε βέβαια το «Ναι» διότι το είχε αιτιολογήσει σαφέστατα o Μέγας αυτός πολιτικός ανήρ – όπως πάντα σε κάθε συνεδρίαση.

Τι κι αν σιγοτραγούδαγε ο Πανατότης ο Κουκούλ το «Σε… ικετεύω…» του Βοσκόπουλου; Τι κι αν θα κέρναγε τα εσπρεσσάκια της συνάντησης ο Γρηγορό; Ο Δημαρχούκος βράχος. Δεν συναινούσε με τίποτα να φτιάξουν τον προϋπολογισμό μαζί! «L’État, c’est moi!»… τους είπε και σηκώθηκε απ’ την καρέκλα του!

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Μπορεί και ναι, μπορεί και μπα

 1. Ο/Η Το κορίτσι με τα παραμύθια λέει:

  «Στάθηκε η βασίλισσα μπροστά στον καθρέπτη της και τον ρώτησε:» Καθρέπτη που τις βλέπεις όλες, ποια είναι η πιο όμορφη απ΄όλες;» Και εκείνος είπε: «Βασίλισσα μου, πρώτη σ’ όλες εσύ είσαι η πιο όμορφη απ’ όλες! Μα με τους νάνους τους επτά μαζί, ομορφότερη η Χιονάτη ζει!»
  Λύσσαξε από το κακό της η κακιά βασίλισσα, αλλά δεν έσπασε τον καθρέπτη της, γιατί εκείνη η κουτή κυριούλα που τη θυμότανε από όταν ήτανε μικρό κορίτσι με κοτσιδάκια, της είχε πει ότι το σπάσιμο του καθρέπτη φέρνει για επτά χρόνια χρουσουζιά! Μέτρησε, λοιπόν με τα δάχτυλα νοερά και κατάλαβε ότι της μένουνε ακόμη 2 χρόνια… Και επειδή είχε μάθει να μιλάει στον εαυτό της σαν να ήτανε δύο (δηλαδή στον πληθυντικό), για να νομίζει ότι είναι πολλοί, πήρε τα πάνω της κι άρχισε να του τα ψέλνει από την Αίγινα και κάτω. Έτσι κι αλλιώς το Ζαχαρένιο του χωριό ήτανε καμιά 20αριά μίλια απέναντι και φούρνος μη καπνίσει! Το πολύ, πολύ να πάρει κι άλλους καθρέπτες για να σκάσει κι άλλους κι όχι μόνο τους 16! Εκεί λοιπόν που τα έλεγε έξω από τα δόντια…» Ε, μέχρι εδώ! Δεν θα σας πω κι όλη την ιστορία. Πόδια έχετε για να παίρνετε τη βόλτα σας μέχρι την Αγ. Παρασκευή της Αίγινας, όπου θα βλέπετε την ιστορία εκ του φυσικού! Κι αν είστε μακρύτερα υπάρχει και το Αίγινα Πόρταλ! Τί άλλο να κάνω για να σας ανοίξω τα μάτια! Μικρό κοριτσάκι είμαι! Ό,τι μπορώ κάνω!

 2. Ο/Η Ταξιδιάρης λέει:

  Καλό μου κοριτσάκι, γιατί δεν μας λες ποια είναι η βασίλισσα, ποια η Χιονάτη και ποιοι οι 7 νάνοι της ιστορίας; Εγώ το μόνο που κατάλαβα- και διόρθωσε με αν κάνω λάθος-, είναι ότι αντί για την κυριούλα που θυμότανε τον άρχοντα με κοντά παντελονάκια, τώρα θυμότανε τη βασίλισσα με κοτσιδάκια. Είναι ίδια τα πρόσωπα ή μπερδεύτηκα πάλι;

 3. Ο/Η Τριλιλαν τ'αλανια λέει:

  Κ.Σπαρο αφήκετε Αυτά τα περί σύνδρομο Λουδοβίκου κλπ διοτι ο Δημαρχουκος μας είναι παιδί του Λαου δεν θυμάστε το τρομερό προεκλογικό του χαρτί ότι ο πατερας του (θεός χωρεστον) πότιζε (αφιλοκερδώς) τους ταλαίπωρους επιβάτες που περίμεναν το ΧΑΡΑ στην μικρή προβλήτα και αυτός με τα κοντά παντελονάκια κρατούσε τον δίσκο μετά νεροπότηρα, για όλους φροντίζει τώρα , ακόμα και στους επικήδειους λόγους δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ανάπτυξη της Αιγινας(σαν βέρος Αιγινήτης) ως τελικος τουριστικός δυνητικός προορισμός, Αμ πως .

  • Ο/Η ένας σμπάρος λέει:

   Έτσι καλά που τα λέτε κ. Τριλιλαν φοβάμαι μην είσαστε εσείς που του γράψατε τον δακρύβρεχτο λόγο της 2ης Κυριακής…..

 4. Ο/Η ανεπίδεκτος λέει:

  Αναρωτιέμαι κ. Σπάρε τι περιμένουν οι άλλοι διαφωνούντες του Σακκιώτη και δεν ανεξαρτητοποιούνται.Να βάλει μυαλό ο δημαρχούκος τους και οι δικοί του άνθρωποι ή μήπως να πάρουνε καμιά αντιπαροχούλα για να ξαναρχίσουν τη στήριξη;;;

 5. Ο/Η Τριλιλαν λέει:

  Κ. Ανεπίδεκτε όπως φαίνεται σχέδιο (πυξίδα) δεν υπάρχει ούτε από τους διαφωνούντες μα ούτε από τον Δημαρχουκο , όλοι πολιτεύονται έχοντας στο μυαλό ‘’ Κιαν σου κάτσει ‘’ κ’ας ικετεύει….. ο ΠΚΟΥΚ (όπως λέει ο Σπάρος ) για ένα πραγματικό και εφαρμόσιμο σχέδιο διάσωσης του Δήμου.

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Θα ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος να άκουγα τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Τάκη Κουκούλη να τοποθετείται για τα όσα καθόλου ευχάριστα συμβαίνουν με τη νέα διοίκηση του Δήμου της Αίγινας.
  Ενός Δήμου που αποφάσισα να γίνω δημότης του, ζώντας από κοντά σε ότι η δικιά του διοίκηση έβαλε βάσεις. Τα χαρτιά μου δεν έφτασαν έγκαιρα και δεν μπόρεσα να ψηφίσω στις τελευταίες εκλογές. Είμαι απογοητευμένος με αυτά που ζω. Είναι μεγάλο το κρίμα για τέτοιο νησί!

  • Ο/Η Διψασμένος λέει:

   Συμφωνώ ,πρέπει να μιλήσει ο Κουκούλης ! Τα Δημοτικά Συμβούλια τα παρακολουθούν λίγοι άνθρωποι. Πρέπει να ακούσουμε όλοι αυτά που έχει να πει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s