Προϋπολογισμός (Μέρος 2ο)

Ο Εναγκαλισμός (Λεπτομέρεια από έργο του φωτογράφου Δημήτρη Βλάικου)

του Νίκου Μαρίνου*

Δυστυχώς, χθες, η Διοίκηση του Δήμου απεμπόλησε την μοναδική ευκαιρία που είχε, προκειμένου να καθαρίσει άπαξ και δια παντός τα χρέη του Δήμου μας και να βάλει σε τάξη τα οικονομικά για πρώτη φορά –τουλάχιστον– μετά τον νόμο «Καποδίστριας» και να ξαναξεκινήσει με μηδενισμένο το κοντέρ.

Συνεχίζοντας την υπερφίαλη νοοτροπία της θεώρησε ότι «όλα βαίνουν καλώς», αγνοώντας τις ίδιες τις παραινέσεις της περί συναίνεσης, αλλά και την –πλέον– εποικοδομητική αντιπολίτευση που είχε ποτέ οποιαδήποτε διοίκηση του Δήμου Αίγινας.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το ποιοι είπαν ναι, όχι ή παρών. Αλλά θα ασχοληθώ με τη διαφορά αντίληψης περί «διακυβεύματος». Κατά τη Διοίκηση του Δήμου το διακύβευμα ήταν η συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου. Νομίζω ότι αργά το σκέφτηκε. Όταν φέρνεις έναν προχειρότατο προϋπολογισμό την τελευταία ημέρα που έχεις διορία να το κάνεις και βάζεις αυθαίρετα ένα δάνειο Χ ποσού, δεν συνάδεις με την έννοια «συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου», αλλά ουσιαστικά σπρώχνεις τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί.

Και αντί να αφήσεις στην άκρη παλαιοπαραταξιακές λογικές αυτοδυναμίας και να ζητήσεις ειλικρινά και ουσιαστικά την συναίνεση του σώματος προκειμένου να σταματήσεις τον Δήμο από τον οικονομικό κατήφορο, ξαναφέρνεις προς ψήφιση μια νέα μαϊμουδιά. Το λέει άλλωστε και ο Βαγγέλης Στενάκης, υπεύθυνος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου: «Τα ποσά, που έπρεπε να προβλεφθούν, δεν είναι αυτά που έπρεπε να προβλεφθούν».

Βέβαια η υπερψήφιση του προϋπολογισμού σε δικαιώνει κε Δήμαρχε. Αλλά η υπερψήφιση του δεν ήταν άλλο ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί και μια παλαιοκομματική εσωστρέφεια που έπρεπε να ικανοποιήσεις.

Ελπίζω η δέσμευση της διοίκησης για την συζήτηση του δανείου –όποτε– να γίνει με ανοικτά και τεκμηριωμένα χαρτιά πάνω στο τραπέζι της οικονομικής επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου αν και δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Επίσης περίμενα να πάρει θέση η Διοίκηση για τον κομματικό εναγκαλισμό της με το ΠΑΣΟΚ και αν αυτό απηχεί και θέση της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Προφανώς και ο καθένας είναι απολύτως ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ο Πρόεδρος ΟΛΟΥ του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας –δυστυχώς– δεν είναι ο καθένας.

Ο Νίκος Μαρίνος είναι πληροφορικός, υπάλληλος της ΔΕΗ Αίγινας, και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης.

Advertisements
This entry was posted in Aegina First, Συνεργασίες and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Προϋπολογισμός (Μέρος 2ο)

 1. Ο/Η ανεπίδεκτος λέει:

  Κρίμα! Όπως λέει ο Νίκος Μαρίνος χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να ξεχρεώσει ο Δήμος ! Φάνηκε για μια ακόμη φορά το ποιόν αυτών που διοικούν την Αίγινα ! Όλη η αντιπολίτευση να παρακαλάει να τους βοηθήσει και αυτοί να εκβιάζουν τους δικούς τους διαφωνούντες για να περάσει το έκτρωμα που είχανε ετοιμάσει…..

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μωρέ ποιος ήτανε εκείνος ο σοφός που είπε: «Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις»;

  • Ο/Η Ανώνυμη λέει:

   Είναι κινέζικη παροιμία . Και να σκεφτείς ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος δεν είχανε ακόμα μάθει για Κίνα και Λισούϊ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s