Απορίες δημιουργεί ο απολογισμός για τα 70.000 ευρώ της ΔΕΗ

Ο Πέτρος Πετρίτης συνεπικουρούμενος από τον δήμαρχο Σάκη Σακκιώτη προσπαθεί να απαντήσει στις απορίες

Με την φράση «… η Δημοτική Αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να υπερασπιστεί το συμφέρον της Αίγινας» καταλήγει το Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Αναφέρεται στον οικονομικό απολογισμό του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού Πέτρου Πετρίτη, για την διαχείριση της χορηγίας-αποζημίωσης της ΔΕΗ ύψους 70.000 ευρώ, που δόθηκε για την δημιουργία μιας καμπάνιας για την τουριστική προώθηση της Αίγινας. Ο απολογισμός πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής την περασμένη Παρασκευή και, όπως επισημαίνει το δελτίο, «δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες απορίες» για τον τρόπο διαχείρισης του ποσού.

Ο εκνευρισμός του Πέτρου Πετρίτη ήταν μεγάλος, όπως επίσης και του δημάρχου Σάκη Σακκιώτη, ο οποίος παρέστη στην επιτροπή και επιχείρησε να υπερασπισθεί το προβεβλημένο στέλεχος της παράταξής του και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Φωνές, αντεγκλήσεις και ανοίκεια συμπεριφορά εκ μέρους του προέδρου και του δημάρχου προς τον αρχισυντάκτη της Νέας Εποχής Κώστα Ντρη, έδωσαν τον τόνο στην συνεδρίαση.

Καταλυτική υπήρξε η κριτική του Γιώργου Στριγάρη του Aegina Portal, σε μια σπάνια δημόσια παρέμβασή του προς το τέλος της συνεδρίασης, κριτική τόσο για την συμπεριφορά του προέδρου, όσο και για την έλλειψη στρατηγικής μάρκετιγκ στο όλο εγχείρημα της καμπάνιας. Την συγκροτημένη παρέμβασή του μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένη εδώ (βίντεο 7).

Ακολουθεί το κείμενο του Δελτίου Τύπου της Κίνησης Ευθύνης:

Ο πολυαναμενόμενος «οικονομικός απολογισμός» της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αίγινας, έτσι όπως πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Μαρτίου, δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες απορίες ως προς τον τρόπο διαχείρισης του ποσού των 70.000 €, που η ΔΕΗ διέθεσε στην Αίγινα για την τουριστική προβολή του νησιού. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το κονδύλι δεν αποτελεί δώρο αλλά συμβολική αποζημίωση για την τεράστια ζημιά, την οποία υπέστη ο τόπος μας το καλοκαίρι του 2010, εξ αιτίας των παρατεταμένων διακοπών στην παροχή του ρεύματος. Και γι’ αυτό θα έπρεπε, τα χρήματα αυτά να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση για το νησί μας.

Σύμφωνα με όσα δηλώθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πέτρο Πετρίτη, αλλά και από τον παρόντα Δήμαρχο κ. Σάκη Σακκιώτη, ο Δήμος της Αίγινας είχε την αποκλειστική ευθύνη του σχεδιασμού, αν και η ΔΕΗ αποφάσιζε για την οικονομική διαχείριση. Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Δήμαρχος εμφανίστηκαν λοιπόν ως αμέτοχοι παρατηρητές σε μια σειρά από αναθέσεις πανάκριβων υπηρεσιών, απεμπολώντας το στοιχειώδες χρέος τους απέναντι στους Αιγινήτες να ελέγξουν πού και πώς δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα.

Για μια ακόμα φορά οι διοικούντες το Δήμο μας, στην αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν την όποια κριτική στην «στρατηγική» προώθησης του τουριστικού προϊόντος μας, μετέθεσαν το βάρος των ευθυνών τους σε τρίτους, είτε αυτοί είναι οι πολίτες (που πετάνε πολλά σκουπίδια), είτε είναι τα Μέσα Ενημέρωσης (που «πετάνε λάσπη»), είτε είναι οι πλοιοκτήτες (που αρνούνται λόγω των οφειλών του Δήμου να επιτρέψουν στα απορριμματοφόρα να ταξιδεύσουν επί πιστώσει), είτε είναι η παράταξή μας (που για μια ακόμα φορά κατηγορήθηκε από τον κ. Σακκιώτη -χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο- ότι ως Δημοτική Αρχή αύξησε, τάχα, το χρέος του Δήμου…).

Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, καθότι ο τρόπος με τον οποίο επέτρεψαν οι διοικούντες το Δήμο να δαπανηθούν τα 70.000 € της ΔΕΗ, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να υπερασπιστεί το συμφέρον της Αίγινας.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Απορίες δημιουργεί ο απολογισμός για τα 70.000 ευρώ της ΔΕΗ

  1. Ο/Η PSAROGATOS λέει:

    Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    http://psarogatos.blogspot.com/2012/03/blog-post_2816.html

  2. Ο/Η παρατηρητής λέει:

    Από πέρυσι στο δημόσιο απολογισμό (στο δημοτικό σχολείο) είχε φανεί ότι ο Πετρίτης δεν ήθελε κανένα έλεγχο και διάλεξε το δρόμο της όξυνσης και των επιθέσεων σε όσους ρώταγαν. Το ακολούθησε και τώρα, φωνάζοντας και το δήμαρχο να κάνουν μαζί τις επιθέσεις και έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον Ντρή (ναι, τον Ντρή) ότι αύξησε το χρέος του Δήμου! Κατά μία εκδοχή ο δήμαρχος έβαλε την κασέτα που έχει για τον Κουκούλη να παίξει…

  3. Παράθεμα: top100 | Lesvosnews.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s