Η παύση του αντιδήμαρχου Φίλιππου Τζίτζη

Ο Φίλιππος Τζίτζης

Δεν πρόλαβε το Πρώτα η Αίγινα να δημοσιεύσει ένα θετικό σχόλιο για μια πρόταση του Φίλιππου Τζίτζη, και ο δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης έσπευσε να ανακαλέσει τον διορισμό του στην θέση του αντιδημάρχου. Στην πραγματικότητα βέβαια, η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, από την στιγμή που ο Φίλιππος Τζίτζης αποφάσισε να μην υποκύψει στις απειλές, και ψήφισε –κατά συνείδησιν– κόντρα στις προτάσεις της παράταξής του. Καταψήφισε λοιπόν το αντιλαϊκό και ατεκμηρίωτο τιμολόγιο ύδρευσης που πρότεινε η δημοτική αρχή, θέτοντας, προφανώς, πάνω από την προσωπική του φιλοδοξία αυτό που θεώρησε ωφέλιμο για τους δημότες. Μαζί του και άλλοι δύο σύμβουλοι της παράταξης Σακκιώτη, ο Νίκος Οικονόμου (που εξηγεί –χωρίς φόβο και πάθος– την θέση του και τις προτάσεις του για το θέμα σε κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του μπλογκ) και ο Γιάννης Σακκιώτης, καθώς επίσης και ο Χαράλαμπος Μαράκης που ανεξαρτητοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα από την παράταξη «Όλοι Μαζί».

Μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί κανείς με τις όποιες θέσεις και τις ιδέες του Φίλιππου Τζίτζη. Μπορεί να εκτιμά ή να κατακρίνει τα όσα έκανε ή δεν έκανε ως αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού. Οφείλει όμως να αναγνωρίσει ότι ο αποπεμφθείς αντιδήμαρχος είχε πάντοτε το θάρρος της γνώμης του και ότι δεν δίσταζε, καθ’ όλη την διάρκεια της σύντομης θητείας του, να εκφράζει την αντίθεσή του για κάποιες επιλογές της παράταξής του, που τις θεωρούσε λανθασμένες. Φημολογείται πως την παύση του θα ακολουθήσουν διαγραφές όλων των «διαφωνούντων». Ακόμη, όμως, και αν αυτό δεν συμβεί τελικά, είναι αμφίβολο αν –τουλάχιστον– ο Φίλιππος Τζίτζης θα θελήσει να παραμείνει στην παράταξη μετά τα όσα συνέβησαν, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο στο εγγύς μέλλον να εκδηλωθούν και άλλοι «διαφωνούντες». Σε κάθε περίπτωση, μόλις 14 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, η διοίκηση Σακκιώτη έχει βρεθεί μπροστά σε μια κατάσταση εξαιρετικά αρνητική και αδιέξοδη. Είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο οι προτάσεις της. Για όλα αυτά, όμως, δεν φταίει τόσο το «δυσμενές οικονομικό περιβάλλον» και οι «αντίξοες συνθήκες», όσο η αλαζονική και αδιάλλακτη στάση της και κυρίως η αδυναμία της να πείσει ακόμη και τα ίδια τα στελέχη της για την ορθότητα των επιλογών της. Έτσι, η επωνυμία της παράταξης, «Όλοι μαζί», αρχίζει να μοιάζει, όλο και περισσότερο, με φάρσα.

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Η παύση του αντιδήμαρχου Φίλιππου Τζίτζη

 1. Ο/Η Ο "ένα κι' ένα κάνουν δύο" λέει:

  Ο άνθρωπος είναι «από κούνια» γεννημένος για αρχηγός. Δεν βολεύεται «σε ξένες αγκαλιές». Μπήκε στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να μη μείνει απ’ έξω από τις εξελίξεις, όπως έκανε και ο Νεκτάριος Κουκούλης. Τώρα έπρεπε να φύγει, γιατί το ναυάγιο είναι βέβαιο. Διάλεξε τη στιγμή που θα έπαιρνε χειροκρότημα.

 2. Ο/Η αφανής λέει:

  Για να μην εκτίθεται το μπλογκ μας, προτείνω δημόσια στην ομάδα διαχείρισης να απαγορεύσει δια ροπάλου τα θετικά σχόλια για μέλη της διοίκησης, διότι –απ’ ό,τι φαίνεται– τους δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις τους με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο. Από εδώ και πέρα μόνο αρνητικά σχόλια και σκληρή κριτική για όλους τους (όσους απομείνουν δηλ.), ώστε να είναι όλοι μαζί ευχαριστημένοι, και αυτοί, αλλά και το γειτονικό «ποιοτικό» μπλογκ.

 3. Ο/Η Αζωρ λέει:

  Γούφ: (απορία κυνός γαύγισμα) ποιές είναι οι Σαλώμες;

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Καλά στέφανα Γιώργο, βλέπω ο αρραβώνας ε΄γινε !!!

 5. Ο/Η καφενοβιος λέει:

  Το Όλοι μαζί εξ’αρχης εμοιαζε με μια φάρσα , ηταν θέμα χρόνου να ξεχωρίσει η ομάδα των παλαιοπασσοκων ,πάντως εντύπωση κάνει η προσχώρηση στον σκληρό πυρήνα του ‘ προδευτικου ‘ Μπεση και του Ναυάρχου .

 6. Ο/Η καινοφανής λέει:

  Νίκος Οικονόμου : «Τέλος ζήτησα και την απόσυρση του θέματος και της αρχικής πρότασης της διοίκησης διότι αντιλήφθηκα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σκοπός μου ήταν να μπορέσει να επανέλθει σαν θέμα δημοτικού συμβουλίου σε σύντομο χρονικό διάστημα.» Μόνο σε ‘μένα φαίνεται ότι προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα ???

 7. Ο/Η Ο πιο καλός ο μαθητής λέει:

  Η Σαλώμη ζήτησε από τον Ηρώδη την «κεφαλή επί πίνακι» του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Οι «Σαλώμες» του σκληροπυρηνικού ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την κεφαλή του νέου Αγίου από το Σάκη. Σχολείο δεν πήγατε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s