Άσε με να κάνω λάθος…

Πλήθος και πάθος για το νερό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας

Καταψηφίστηκε η πρόταση της Διοίκησης για το νέο, αυξημένο έως και 100%, τιμολόγιο του νερού.

Θέλεις η πίεση του κόσμου που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θες το παράλογο της πρότασης… το αποτέλεσμα, ακόμα με την αλλαγή τακτικής (μέσω γενναιοδωρίας βρε παιδί μου) που επιχείρησε ο Δήμαρχος Σ. Σακκιώτης, δεν αλλάζει. Ρε παιδί μου πως αλλάζουν τα πράματα και παίρνει χαμπάρι ο κόσμος την πολιτική κολοτούμπα!

Τώρα πήγε να παιχτεί κάτι σε Τρόικα – Γκρικ Γκόβερνμεντ κατιτίς… δηλαδή:

ΤΟΜΣΕΝ: «Θέλω να αυξήσετε το νερό ΤΩΡΑ! Φερστέιν;» (μη νομίζετε πως είναι Αμερικανός αυτός… ).

ΠΑΠΑΓΑΠΣΑΜ: «Εμ… ε… μήπως να το κατεβάσουμε λίγο πλιζ; Δεν είναι κατευνασμένα τα πνεύματα».

Αν πέρναγε η τροποποιημένη πρόταση που έκανε ο Δήμαρχος ακριβώς πριν την ψηφοφορία, τότε η απόφαση θα καταρρίπτονταν –βάσει Καλλικράτη– στην Περιφέρεια.

Βέβαια όταν το 1/3 περίπου της «παράταξης» σου δεν σε ακολουθεί –φανερά πλέον– τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και βέβαια μιλάμε για έλλειμμα διοίκησης! Πολιτικά η παράταξη του «Ναι σε όλα» (πρώην «Όλοι Μαζί») έχει ήδη καταδικασθεί μόλις 14 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που δεν ζητήθηκε η γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων και καλώς έπραξαν όσες πρώην Κοινότητες συνήλθαν και συζήτησαν το θέμα. Και λέω όσες, διότι η Κυψέλη και το Βαθύ δεν πρόκαμαν, αλλά –προς τιμήν τους– οι πρόεδροί τους τελικά ψήφισαν παρών.

Στις αγωνιώδεις κραυγές των «Ναι σε όλα», του στυλ «Δε βγαίνω μάνα μου! Θα μας το κόψουν το νερό το Πάσχα!», απάντησε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο κόσμος με τους στίχους γνωστού αοιδού: «Άσε με να κάνω λάθος…».

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τη «Νέα Εποχή».

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Άσε με να κάνω λάθος…

 1. Ο/Η agan@agan.gr λέει:

  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν τον κόσμο, τον γεμάτο πίστη και δύναμη κόσμο, που έκατσε όρθιος τόσες ώρες! Και που δεν ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Να δώσω συγχαρητήρια, σε όλους εσάς, αυτά τα Μέσα Ενημέρωσης που ενημέρωσαν με σοβαρότητα και τεκμηρίωση για όλα αυτά που ετοιμάζονταν για εμάς, χωρίς εμάς. Ο ρόλος των ΜΜΕ ηλεκτρονικών και μη είναι πιο σημαντικός από ποτέ.
  Να συγχαρώ τους Δημοτικούς Συμβούλους Αντιπολίτευσης και Συμπολίτευσης που καταψήφισαν το έκτρωμα και να τους πω ότι αυτή ήταν η μόνη στάση ευθύνης. Πρέπει όμως τώρα, αυτή η ομάδα ανθρώπων να κάτσουν μαζί και να καταθέσουν μια αντιπρόταση, γιατί γνωρίζω ότι όλοι τους νοιάζονται για το καλό του τόπου τους.

  Θα πω και μια κουβέντα για τον Δήμαρχο: Δήμαρχε, όπως έστρωσες, έτσι θα κοιμηθείς. Βγήκες Δήμαρχος με τα ψέματα. Έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα. Και τώρα μπορείς να να να να να να …

  Σακκιώτης – ΑΠΟΕΛ σημειώσατε 2 …

 2. Ο/Η Αντισταθείτε !!!! λέει:

  Αφιερωμένο εξαιρετικά:

 3. Ο/Η Σπάρος λέει:

  Καλά αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος, ο Κορναράκης, που ήταν χθες;

 4. Ο/Η ανεπίδεκτος λέει:

  σόρι που ρίχνω το επίπεδο, αλλά δε μπόρεσα να αντισταθώ…

 5. Ο/Η ΦΟΙΝΙΞ λέει:

  κι ένα από τα κορυφαία του γιατρού χθες στο δημοτικό συμβούλιο…….για να συμπληρώνεται το play list σιγά σιγά…..

 6. Ο/Η Ένα μικρό θλιμμένο Σακκιωτάκι λέει:

  Καλά κύριε Σακκιώτη μου είσαστε σοβαρός (λέμε τώρα)? Τόσες μανούβρες για να εξασφαλίσετε την ψήφο της Τιτίνας? Δεν ξέρετε πως είναι κατσικοπόδαρη? Όπου βρεθεί σπέρνει τη διάλυση! Λένε μάλιστα ότι της έχει βάλει λάδι ο ….. Μητσοτάκης (φτου κακά)!!!!

  • Ο/Η Θ.Β. λέει:

   το θέμα τιτίνα είχε αναλάβει να το χειριστεί προσωπικά το πετράκι. δεν παίρνω ορκο πως δε μιλήσανε και για το υπόλοιπο της χορηγίας….

 7. Ο/Η Το πόσο λυπάμαι δεν λέγεται..... ;-) λέει:

  Σπάρε είσαι πολύ διορατικός. Φαίνεται πως οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ / ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ακολουθούν τη μαμά ΠΑΣΟΚ σε όλα. Η δημοτικότητά τους αγγίζει μονοψήφια ποσοστά!!!!! 😉

 8. Ο/Η Σπάρος λέει:

  Ε λοιπόν ναι. Υπάρχει μιά περίπτωση όσοι απ’ την πλειοψηφία δεν το ψήφισαν να σκέφτηκαν ότι είναι παράλογο και όχι το πολιτικό τους μέλλον.

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΝΙΚΗΣΑΜΕ !!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ !!!!

 10. Ο/Η Άλλα λόγια λέει:

  Γεια σας μπουκαλάκηδες!
  Ετσι μας αποκαλεί συμπολίτης(;)όσους είμαστε εχθές στο Δ.Σ.
  παραβλέπει όμως οτι τη στιγμή που δήμαρχος και αντιδήμαρχος «έσκιζαν τα ιμάτια τους»για την καταλληλότητα του νερού και τις καλές μηνιαίες μετρήσεις,ταυτόχρονα έπιναν το εμφιαλωμένο τους!κατά τα άλλα,ποιός θα απαντήσει σε ένα σωρό ερωτήσεις που τέθηκαν αλλά αγνοήθηκαν;και θα τρελαθώ,πείτε μου!αυτή τη στιγμή που μιλάμε αλλά και όλο τον προηγούμενο χρόνο,μας τάραξαν στη γεώτρηση,που το νερό της κοστίζει 0,60.εμείς πληρώνουμε 1,5 χωρίς καμία αντιστοιχία στα κυβ ευδαπ και γεώτρησης.αυτή η διαφορά που πάει;

  • Ο/Η Σπάρος λέει:

   ‘Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο το περιεχόμενο του «ανωτέρω μυνήματος», καθότι απ’ ό,τι φαίνεται ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας των μπουκαλάκιδων και λοιπών, δεν έχει κατανοήσει το νέο περιβάλλον και τη δυναμική των «πραγμάτων», που έχουν οδηγήσει σε δεινή θέση γενικώτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

   Ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας των μπουκαλάκιδων και των λοιπών, πρέπει να καταλάβει, ότι ο ρόλος του Κράτους και της Δημόσιας Πολιτικής είναι εντελώς διαφορετικός από το παρελθόν’ … όπως θα έλεγε και ο Δήμαρχος μας με δελτίο τύπου, όπου και θα συνέχιζε γράφοντας… ‘Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι με σταθερά και αποτελεσματικά μέτρα αλλάζουμε την πραγματικότητα σε πλαίσια εφικτά, στα οποία το στοιχείο της συναίνεσης είναι καθοριστικό.

   Για μας, επιλογές αρνητικών αντιδράσεων, νοσηρές αντιπαλότητες, συγκρουσιακές καταστάσεις, που πολλές φορές μπλοκάρουν την πρόοδο, έχουν μηδενικό βάρος.

   Εμπιστοσύνη και σταθερό Αυτοδιοικητικό περιβάλλον, αποτελούν για τη Διοίκηση του Δήμου μας, για τις αξίες μας, ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. Ταυτόχρονα αποτελούν μείζονες προϋποθέσεις, για να οικοδομήσουμε στο Νησί μας το Αναπτυξιακό μοντέλο που οραματιζόμαστε.
   Τι ρωτήσατε;’

   Τώρα ότι κατάλαβες, κατάλαβες… μπουκαλάκια!

 11. Ο/Η Άλλα λόγια λέει:

  ……προς τα που πέφτει ο Μαυρογιαλούρος;
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ παιδιά τα φάσκελα!
  σπάρε ευχαριστώ για την απάντηση,έχασα τα ..λόγια μου!

 12. Ο/Η Υδρολήπτης Ανώνυμος (καθόλα νόμιμος) λέει:

  Θέλει επαγρήπνηση πάντως γιατί αυτοί είναι ικανοί να το ξαναφέρουνε. Δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους!

 13. Ο/Η natatat λέει:

  Ανακλήθηκε από τη θέση του αντιδημαρχου ο Φίλιππος Τζ΄τζης newaigina@blogspot.com

 14. Ο/Η natatat λέει:

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΗΝ «ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» http://www.aaegina.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s