Αιχμηρή απάντηση της παράταξης Παναγιώτη Κουκούλη στις αιτιάσεις Σακκιώτη-Πετρίτη

Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας

Αποστομωτική απάντηση στις αιτιάσεις Σακκιώτη-Πετρίτη έδωσε χθες η δημοτική παράταξη Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Με εκτενές κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η παράταξη του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κουκούλη απαντά σε μια σειρά θεμάτων που τέθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δήμαρχο Θεοδόσιο Σακκιώτη και τον πρόεδρο του σώματος Πέτρο Πετρίτη. Με σαφήνεια, συστηματικότητα και καταλυτική λογική, το κείμενο αποκαλύπτει τους ψευδείς ισχυρισμούς, τα παραπλανητικά επιχειρήματα και την επικίνδυνη άγνοια που κρύβονται πίσω από τις στομφώδεις δηλώσεις του δημάρχου και του προέδρου, τις χαλκευμένες καταγγελίες τους και τις ατυχείς εισηγήσεις τους.

Καλύπτονται σε ξεχωριστές ενότητες:

 • τα χερσαία έργα ύδρευσης και το υποτιθέμενο ρεκόρ ταχύτατης ένταξης τους στα ΕΣΠΑ
 • η απόπειρα του Πέτρου Πετρίτη να μετατοπίσει τις ευθύνες του στο θέμα της χρηματοδότησης της προβολής της Αίγινας από την ΔΕΗ
 • η ψηφιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Αίγινας που έγινε παλαιότερα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «κοινωνία της Πληροφορίας»
 • η αποκομιδή –ή μάλλον η μη αποκομιδή– των απορριμμάτων
 • οι πληρωμές οφειλών προηγούμενων ετών από την πρώην και την νυν διοίκηση
 • το νέο οικονομικό περιβάλλον που έχει προκύψει στις μέρες μας (και το ποιος το έχει αντιληφθεί)
 • τα οικονομικά των κοιμητηρίων

Το κείμενο κλείνει με μιαν απολαυστική ενότητα που επιγράφεται «Περί συμπεριφοράς και τριγώνων». Την παραθέτω εδώ αυτούσια:

Περί συμπεριφοράς και τριγώνων

Μετά τη λαϊκίστικη και απαράδεκτη τοποθέτηση του Π. Πετρίτη για τα κονδύλια της ΔΕΗ και τη δική μας αντίδραση, ο δήμαρχος κ. Θ. Σακκιώτης έκανε μια σύντομη παρέμβαση. Με πατερναλιστικό πνεύμα και το γνωστό ύφος των μεγάλων λόγων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, μας παρότρυνε να αποφύγουμε τις «σκαληνές συμπεριφορές». Μάλιστα, έτσι είπε. Σκαληνές, όπως τα τρίγωνα.

Ανατρέξαμε στα λεξικά, μήπως κάτι μας διαφεύγει. Το λεξικό είναι σαφές: «Σκαληνός: άνισος, ασύμμετρος, ανισοσκελής. Σκαληνό τρίγωνο: τρίγωνο που έχει και τις τρεις πλευρές του άνισες».

Θυμηθήκαμε τον ποιητή: «Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα». Σίγουρα ο ποιητής δεν είχε γνωρίσει τον κ. Θ. Σακκιώτη…

Και, βέβαια, ο κ. Θ. Σακκιώτης δεν βρήκε ούτε λέξη για να σχολιάσει την παρεκτροπή του Π. Πετρίτη. Ίσως γιατί βρίσκει τη συμπεριφορά του «ισοσκελή» ή, ποιος ξέρει, ακόμη και «ισόπλευρη»…

Αξίζει όμως να διαβαστεί ολόκληρο το κείμενο. Ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης θα το βρει εδώ: «Σημειώσεις και Σχόλια από το Δημοτικό Συμβούλιο της 20 Φεβρουαρίου 2012».

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Αιχμηρή απάντηση της παράταξης Παναγιώτη Κουκούλη στις αιτιάσεις Σακκιώτη-Πετρίτη

 1. Ο/Η Αντιγραφέας λέει:

  Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Πτερούδης με επιστολή-καταπέλτη προς τον Πέτρο Πετρίτρη. Του ζητάει να συγκαλέσει άμεσα την επιτροπή τουρισμού και να δώσει έναν σωστό απολογισμό.

  Αίγινα 1 Μαρτίου 2012

  Κύριε Πρόεδρε

  Ενστερνιζόμενος τον τρόπο επικοινωνίας, που εσείς εγκαινιάσατε, σας απευθύνω αυτή την ανοικτή επιστολή, με την ελπίδα να λάβω συγκεκριμένες απαντήσεις για τη διαχείριση των 70.000€ της Δ.Ε.Η. Δηλαδή, για τη διαχείριση των χρημάτων εκείνων που προορίζονταν για την τουριστική προβολή του νησιού και αποτελούσαν μέρος της «αποζημίωσης» της εταιρείας στην Αίγινα, λόγω της μεγάλης ζημιάς την οποία υπέστημεν το καλοκαίρι του 2010 από τις συνεχείς και παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

  Σας θυμίζω ότι από τις 21/11/2011 σας έχω απευθύνει έγγραφη αίτηση (Α.Π. 16003) με την οποία σας ζητούσα ενημέρωση και σας καλούσα να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου ο τρόπος διαχείρισης αυτών των χρημάτων να αποτελέσει θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος. Σε απάντηση είχα λάβει στις 24/11/2012 την επί λέξει έγγραφη διαβεβαίωσή σας ότι «Ζητήθηκε από τη πλευρά μου η μέχρι τώρα κατανομή των χρημάτων από τη ΔΕΗ όπου μας εστάλει και θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού».

  Έκτοτε έχω επανειλημμένα προσπαθήσει να ενημερωθώ από εσάς προσωπικά για τον τρόπο διαχείρισης αυτών των 70.000€, θέτοντας το θέμα τόσο στην Επιτροπή, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  Θέλω στην παρούσα επιστολή μου να σας υπενθυμίσω επίσης ότι η απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής ήταν να διατεθεί μικρό ποσόν των χρημάτων την περσινή χρονιά, ώστε να υπάρχει ένας σωστότερος σχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος μας και μια πιο αποτελεσματική προώθησή του το 2012. Όπως είναι προφανές επιλέξατε …δημοκρατικά –δηλαδή μόνος σας– να δαπανήσετε σχεδόν το σύνολο του ποσού.

  Κύριε Πρόεδρε

  Αντί να υπηρετήσουμε όλοι μας, τους θεσμικούς μας ρόλους και να τους προασπίσουμε με την στάση μας εντός των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας, επιλέξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Φεβρουαρίου να ανακοινώσετε εν τάχει ένα συνονθύλευμα κοστολογημένων δράσεων και ενεργειών, χωρίς να αναφέρεσθε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που τις υλοποίησαν! Μάλιστα, το σύνολο των δαπανηθέντων χρημάτων αγγίζει τα 61.000€! Στη συνέχεια απευθύνατε την ανοικτή επιστολή σας στα ΜΜΕ του νησιού, όπου δεν κάνετε καμία αναφορά ούτε καν στα ποσά που είχατε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ο διαφαινόμενος τρόπος διάθεσης αυτού του ποσού, επιβεβαιώνει τους φόβους μου ότι οι όποιες αναθέσεις έχουν γίνει επιλεκτικά και όχι όπως ενδείκνυται εφόσον πρόκειται για δημόσιο χρήμα. Παρά τα όσα ευαγγελίζεσθε, ο όποιος διαφανής τρόπος διαχείρισης αποτελεί επί του παρόντος εφτασφράγιστο μυστικό, γεγονός που έχει απασχολήσει και την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αίγινας (Α.Π. 1863/14-2-2012).

  Σας καλώ λοιπόν και δημοσίως να φροντίσετε να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν η Τουριστική Επιτροπή, με θέμα τη διαχείριση των χρημάτων της Δ.Ε.Η., ώστε να εξετάσουμε εάν οι τρόποι διάθεσης αυτών των χρημάτων, που -όπως είπατε- είναι χρήματα του πόνου των Αιγινητών, είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι.

  Με εκτίμηση
  Νικόλαος Ε. Πτερούδης

  Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας
  Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αίγινας

 2. Ο/Η kalamokavalaris λέει:

  Σαν να αλλάζει ο Τάκης ο Κουκούλης. Μου φαίνεται πιο χαλαρός και στο λόγο του και στο πνεύμα του και στην καθημερινή του συμπεριφορά. Ίσως του έκανε καλό η ήττα. Ίσως αναθεωρήσει και μερικά πράγματα.
  Τάκη, η Αίγινα έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο τεχνοκράτη σαν και εσένα, ικανό, μεθοδικό, αλλά να ακουμπά και τις καρδιές των ανθρώπων. Γιατί εδώ είναι ένα χωριό 10.000 ανθρώπων. Και μάλιστα, τώρα με την κρίση το χωριό θα χρειάζεται περισσότερο άγγιγμα.
  Σκέψου τα καλά όλα αυτά πριν αποφασίσεις να ξαναεκτεθείς. Το λέω επειδή σε βλέπω να ασχολείσαι (αντίθετα με κάτι άλλους)…

  • Ο/Η anaonymous λέει:

   Συμφωνώ απόλυτα.
   Μπορεί τελικά νου του έκανε καλό η εμετική για νέο 31 χρόνων συμπεριφορά του Πετρίτη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

 3. Ο/Η Ο χωρικός λέει:

  Ναι κ. Κουκούλη, να πηγαίνετε συνέχεια στις παρέες και να τις κερνάτε καφέ και υποσχέσεις. Εκτός και αν ο kalamo κλπ γνωρίζει και άλλους τρόπους και δεν μας τους λέει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s