Ανακαλύψτε το αλλοπρόσαλλο

Φως! περισσότερο φως!

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: το να δημιουργήσει ο υπό χρεοκοπίαν Δήμος μας έναν ιστότοπο για να προωθήσει τουριστικά την Αίγινα –και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει πεντάρα, σε μια εποχή σαν την σημερινή– εγώ νομίζω πως είναι κάτι το θετικό, εξ ορισμού. Υπάρχουν πολλοί, βέβαια, που θεωρούν πως τα πολύτιμα χρήματα από την περίφημη χορηγία της ΔΕΗ θα μπορούσαν να πάνε σε κάτι πιο ουσιαστικό, αφού ο Δήμος έχει ήδη τρεις ιστότοπους που λίγο-πολύ κάνουν την ίδια δουλειά, χωρίς να υπολογίζουμε και τον καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των ιδιωτικών ιστότοπων παρόμοιου προσανατολισμού: λίγη ιστορία, λίγα αξιοθέατα, πολλές πληροφορίες για εκδηλώσεις, η απαραίτητη προβολή των πλεονεκτημάτων του νησιού κ.ο.κ. Εγώ πάντως πιστεύω πως, αν ο καινούργιος ιστότοπος πληροί ορισμένες στοιχειώδεις προδιαγραφές, κακό δεν μπορεί να κάνει. Xαλάλι τα λεφτά της χορηγίας, ακόμη και αν –όπως φημολογείται– κάποιοι προσφέρθηκαν να τον δημιουργήσουν δωρεάν και η προσφορά τους αυτή δεν έγινε δεκτή.

Θα πληροί όμως ο νέος ιστότοπος το ελάχιστο των απαιτούμενων προδιαγραφών; Μια πρώτη ματιά, τώρα που ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του ιστότοπου αυτού, κάνει και τον πιο καλόπιστο επισκέπτη του να έχει σοβαρότατες αμφιβολίες. Θεωρώ, όμως, πως πρέπει πάντοτε κανείς να είναι καλοπροαίρετος. Θέλω λοιπόν να πιστεύω πως οι –ανώνυμοι μέχρι στιγμής στιγμής– δημιουργοί του έχουν προθέσεις ειλικρινείς, και δεν αντιμετωπίζουν το όλο εγχείρημα απλώς σαν ένα μέσο διανομής μέρους των χρημάτων της ΔΕΗ – ή και φθηνού εντυπωσιασμού για εσωτερική κατανάλωση. Μέχρι, τουλάχιστον, αποδείξεως του εναντίου. Γι’ αυτό και θα προχωρήσω με την ανάρτηση αυτή σε έναν πρώτο εντοπισμό ορισμένων από τις πιο εξόφθαλμες αδυναμίες του «Discover Aegina» με την ελπίδα ότι οι παρατηρήσεις μου θα συμβάλουν στην βελτίωσή του.

 1. Ο «συγγραφέας-ερευνητής» Γιώργος ΠάλμοςΗ «φιλοσοφία» του φωτός: Σε έναν τέτοιο ιστότοπο, κανείς δεν περιμένει κείμενα μεγάλης επιστημοσύνης αλλά πολλά από τα κείμενα που έχουν μπει ως τώρα αγγίζουν τα όρια του γελοίου. Ειδικά οι λίγες γραμμές που επιγράφονται «Γενικές Πληροφορίες» σκιαγραφούν μια θεωρία περί «Ιδανικού Τριγώνου» που οριοθετεί το «Αττικό Φως», που θα ταίριαζε περισσότερο σε πρακτικά συνεδρίου «αστροφυσικών/αστροφύστικων», από αυτά που παρακολουθεί προφανώς η τελευταία πρόεδρος της «Γιορτής της Φυστικιάς», ή σε παρέμβαση αυτοαναγορευθέντος συγγραφέα-ερευνητή σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα ή –τουλάχιστον– σε δικτυακό φόρουμ του μεταφυσικού. Πάντως όχι σε επίσημο ιστότοπο ενός Δήμου που φιλοδοξεί να διατηρεί έστω και τα ελάχιστα ίχνη σοβαρότητας.
   ·
 2. Ο Αη Νικόλας...Αισθητική και παραμόρφωση: Πέρα από τα κείμενα, ή αισθητική που ακολουθήθηκε στον σχεδιασμό του ιστότοπου αυτού –ο οποίος υποτίθεται ότι έγινε κατόπιν διαγωνισμού, και μάλιστα από επαγγελματίες– είναι ομολογουμένως ατυχέστατη. Αν το γεωμετρικό σήμα-έμβλημα του αιγινήτικου φωτός είναι απλώς άσχημο, το χονδροειδές, κακομούτσουνο σκαρίφημα του Άη Νικόλα του Θαλασσινού που εμφανίζεται στην κεφαλίδα κάθε ηλεκτρονικής σελίδας, αποτελεί μνημείο ατεχνίας και κακογουστιάς.
  ·
 3. Το απόκοσμο φως της ΚολώναςΤο μαύρο φως ξαναχτυπά: Σε έναν ιστότοπο που επέλεξε να προβάλει το φως ως το κυριότερο τουριστικό αγαθό του νησιού μας, οι απειλητικοί, τεχνητά μαυρισμένοι, νεφοσκεπείς ουρανοί των φωτογραφιών γνωστού τοπικού φωτογράφου, όσο κι αν είναι εντυπωσιακοί, αποτελούν μιαν αντίφαση. Εκτός κι αν η επιλογή αυτή υποκρύπτει ακόμη μια μεταφυσική θεωρία για το μαύρο, απόκοσμο φως, στο οποίο είχα αφιερώσει παλαιότερη ανάρτηση στο Πρώτα η Αίγινα. Ίσως λοιπόν και πάλι εδώ να διαφαίνεται η μοιραία επιρροή της Προέδρου.
   ·
 4. Γκρίζο φως και καλλιτεχνικές αναζητήσεις...Τέχνη και κακοτεχνία: Σε ένα κείμενο για την καλλιτεχνική Αίγινα όπου αναφέρονται τα ονόματα εικαστικών δημιουργών όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Νίκος Νικολάου και ο Χρήστος Καπράλος και ενός συγγραφέα όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, είναι πραγματική ιεροσυλία, είναι αίσχος, είναι απόλυτη άγνοια αυτού που εκπροσωπούν για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, να μπαίνει ως εικονογράφηση η «γραφική» φωτογραφία ενός πλανόδιου «ζωγράφου» τύπου Μονμάρτης με τα κοινότοπα και ξεχειλωμένα καΐκια που εμφανίζονται σε αυτήν την παρωδία πίνακα ζωγραφικής που έχει κατασκευάσει. Δεν θα προσελκύσουμε ποτέ τον υψηλής ποιότητας τουρισμό, πετώντας την εικαστική παράδοση του νησιού μας στα σκουπίδια.
  · 
 5. Την φοράω και πετάω!«Έχει φτερά!»: Μιλώντας για σκουπίδια έρχομαι στο αποκορύφωμα του κιτς: στις αφίσσες της περίφημης διαφημιστικής εκστρατείας για το νησί μας, που πληρώθηκε και αυτή από τα αμαρτωλά χρήματα της ΔΕΗ. Πρωταγωνίστρια της εκστρατείας η Κατερίνα Μουτσάτσου, που έχει διατελέσει δημοφιλής ηθοποιός τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, χορογράφος ελληνικών νεανικών γκρουπ, και τραγουδίστρια παλαιότερης βραβευμένης ελληνικής ποπ επιτυχίας, και που τώρα κατοικεί στο μακρυνό Χόλλυγουντ, όπου παρακολουθεί σεμινάρια σκηνοθεσίας. Στον ιστότοπο εμφανίζονται δύο από αυτές τις αφίσσες, όπου η ευειδέστατη και συμπαθέστατη αυτή «πρέσβειρα» της Αίγινας εμφανίζεται με τα καλλίγραμμα χέρια της να υψώνονται προς τον ουρανό, σε μία στάση, και με μία αισθητική, που παραπέμπει σε τηλεοπτικές διαφημίσεις παρελθουσών δεκαετιών, με την πρωταγωνίστρια να είναι κεφάτη επειδή «γυρίζει απ’ του Βερόπουλου» ή να έχει μόλις χρησιμοποιήσει προϊόν προσωπικής υγιεινής που της «έδωσε φτερά», και να είναι έτσι έτοιμη να πετάξει. Μόνο ως παρωδία θα μπορούσε να εκληφθεί η  προσέγγιση αυτή –και μάλιστα αντάξια του φίλου του νησιού μας Γιώργου Καπουτζίδη– αλλά δυστυχώς δεν είναι. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι δημιουργοί της περίφημης καμπάνιας την εννοούν τελείως στα σοβαρά.

Παρ’ όλα αυτά, εγώ διατηρώ μιαν ελπίδα ότι ο ιστότοπος μπορεί να βελτιωθεί, ακόμη και «στο παρά πέντε». Γιατί όπως είναι αυτήν την στιγμή, δύσκολα θα μπορέσει να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Αν βέβαια θεωρήσουμε ότι αυτός ο σκοπός είναι όντως η προώθηση του νησιού μας.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

56 Responses to Ανακαλύψτε το αλλοπρόσαλλο

 1. Ο/Η Νικηφόρος λέει:

  Σκληρή η γλώσσα του ακραιφνή αλλά σωστές οι περισσότερες επισημάνσεις του. Δεν ξέρω πάντως αν οι δημιουργοί του discoveraegina.gr θα διασκεδάσουν όσο εγώ με το ιδιότυπο χιούμορ του.

 2. Ο/Η Γιώργος Τσατήρης λέει:

  Η αισθητική και η περί αυτής κρίση, το μόνο μέσο παρέμβασης που απομένει σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο. Κείμενο άμεσο, ακριβές, εξαιρετικού χιούμορ, ότι χρειαζόταν για να υποκινήσει σε εγρήγορση τους τα περί πολιτιστικά τυρβάζοντες. Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν άραγε στο νησί μας?

 3. Ο/Η [αστρο]φίστικος λέει:

  εγώ πάντως χαίρομαι που είμαι πάντα τόσο επίκαιρος

 4. Ο/Η Αζώρ λέει:

  Τσ Τσ Τσ,
  όλο κακίες είστε. Δεν φταίμε εμείς που δεν μπορείτε εσείς να εκτιμήσετε αυτό το «συνοθύλευμα» σελίδων, κειμένων και φωτογραφιών..

 5. Ο/Η Hung over λέει:

  Είναι κρίμα το νησί που φιλοξένησε και φιλοξενεί μεγάλες και ιδιαίτερες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου να προσβάλεται κάθε μέρα και πιο πολύ! Αισθάνομαι ιδιαίτερα ντροπή που κάποιοι, οι οποίοι δεν ζουν καν εδώ αποφάσισαν να ρεζιλέψουν την Αίγινα. Ναι δυστυχώς ότι γράφεται από τον διαχειριστή του blog είναι σωστό και μάλλον είναι και συγκρατημένος. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνεται ένα τέτοιου είδους πρόχειρο site , να μην ξέρουμε την προέλευση του, να μην ξέρουμε το κόστος του και στην τελική να μην ανοίγει κιόλας! Έλεος πια!

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Παρά την απόλυτα σύμφωνη γνώμη μου με τα λεγόμενα σας,νομίζω οτι το τουριστικό και πολιτιστικό μας προιόν πλήττεται βάναυσα απο τα εξώφθαλμα «έργα»της διοίκησης στην καθαριότητα και την ύδρευση.Αν η αισθητική τους δεν ενοχλείται αρκετά απο την τρέχουσα εικόνα του νησιού και επιπροσθέτως έχουν βασικό μέλημα τους την απομάκρυνση της πύλης,τα ψιλά γράμματα περί αισθητικής του ιστότοπου θα λάβουν υπ’οψιν τους;

 7. Λόγω του ότι ήμουν ένας από αυτούς που έκαναν επίσημη προσφορά για την δημιουργία του τουριστικού site του Δήμου Αίγινας -προσφορά η οποία αν και πρωτοκολλήθηκε στις 24/6/2011 (7 μήνες πριν) εν τούτοις δεν έχω λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την τύχη της-, θα θελα να καταστήσω σε όλους γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση με την κατασκευή του εν λειτουργία ήδη site που επονομάζεται discoveraegina.gr
  Δεν θα μπορούσε άλλωστε αυτό να είναι δυνατόν (να είναι δηλαδή αυτή η δική μου πρόταση), γιατί στην διαμόρφωση της προσφοράς έλαβα πιστά υπ όψη τις προτεινόμενες από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου προδιαγραφές.
  Για να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς μου όπως αυτή κατατέθηκε δείτε εδώ.

  Κατά την υποβολή της προσφοράς μου (7 μήνες πριν) και προκειμένου να υπάρχει άμεση άποψη στον(στους) «κρίνοντα(ντες)» τις προσφορές, ασχολήθηκα μερικές μέρες και κατασκεύασα ένα sandbox site που κάλυπτε ήδη από τότε λειτουργικά τις απαιτήσεις που μου επιδόθηκαν, το οποίο και φυσικά γνωστοποίησα στον(ους) ενδιαφερόμενο(ους).
  Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο site αυτό όπως ήταν επτά (7) μήνες πριν και ήδη έφερε την υπογραφή μου: demo τουριστικού site

  Ευχαριστώ για τον φιλόξενο χώρο που μου διαθέσατε.
  Νίκος Γιαννούλης

 8. Ο/Η --sudo-mode λέει:

  Σε χρησιμοποίησαν. Έπρεπε να το είχες καταλάβει από την αρχή. rm -rf *.*

 9. Ο/Η νιάου λέει:

  πάντως η πρόεδρος έχει την τιμητική της στο site-συνονθύλευμα. Ακόμα και οι λόγοι της στις εκδηλώσεις του FF εμφανίζονται σε υποτιτλισμένα βιντεάκια για να ενημερώνονται οι υποψήφιοι τουρίστες μας τι τους περιμένει άμα έρθουν στην Αίγινα. Θα τους προσελκύσουν ή θα τους κάνουν να φύγουν τρέχοντας?

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η παρέμβαση του Νίκου Γιαννούλη προσθέτει μια σοβαρότατη διάσταση στο όλο θέμα. Οι μεθοδεύσεις αυτών των ανθρώπων, η περιφρόνηση τους για κάθε έννοια διαφάνειας και δεοντολογίας είναι απίστευτη.

 11. Ο/Η ΝΟΥΝΟΥ λέει:

  Και βέβαια είναι απίστευτη. Σε συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και τις αντιπολίτευσης ζήτησαν ενημέρωση που ποτέ δεν δόθηκε. Είναι κραυγαλέα υπόθεση αδιαφανούς διαχείρισης δημόσιου χρήματος. Τα περισσότερα χρήματα από τη ΔΕΗ (αν όχι όλα) πηγαίνουν σε ένα τοπικό φωτογράφο που παριστάνει τον εικαστικό και στον ξάδερφό του. Η πραγματική επαγγελματική τους εμπειρία είναι ελάχιστη και δεν έχουν κάνει σπουδές στο αντικείμενο, για αυτό και τα αποτελέσματα είναι έτσι. Αν ξεπεράσουμε το θέμα της αισθητικής και της άγνοιας οποιουδήποτε κανόνα, το κυριότερο είναι η διαχείριση δημόσιου χρήματος, για την οποία δεν δίνονται εξηγήσεις.

 12. Ο/Η ΝΟΥΝΟΥ λέει:

  Η ίδια ομάδα έχει κατασκευάσει ένα blog που το χαρακτηρίζει ως «Online εφημερίδα της Αίγινας». Πόσο θεμιτό είναι κάποιος που λέει ότι έχει εφημερίδα να παίρνει απευθείας αναθέσεις από το δήμο; Πόσο σύννομο είναι; Πόσο δεοντολογικό; Ποιος είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η «εφημερίδα»;

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Και πόσο δεοντολογικό είναι να ανοίγουν ιδιωτικό τουριστικό γραφείο μαζί με δημοτικό άρχοντα αρμόδιο για τον τουρισμό?

 13. Ο/Η Αχαχούχα λέει:

  Στο υπ’ αριθμόν 5 «Έχει φτερά», ο καθ’ όλα σωστός ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ, ελησμόνησε το RED BOOL.
  Έχει κι αυτό φτερά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Ο/Η τραλαλά λέει:

  κορυφαίος ο Πάλμος στην φωτογραφία του νούμερου 1 !!!! τι να απέγινε αυτή η ψυχή ????

 15. Ο/Η anaonymous λέει:

  Πάντως συμβουλεύω τον αντιδήμαρχο κ.Ν.Κουκούλη για την ημέρα του safe internet να λάβει υποψιν του στις εισηγήσεις του και αυτό:
  ιός στο τουριστικό site του Δήμου!

 16. Ο/Η κερατουκλη-ε-κερατουκλη λέει:

  Πέτρο μην σε τρώει η αγωνία αγόρι μου άν ξέρουμε ή δεν ξέρουμε. Ξέρουμε.

 17. Ο/Η --sudo-mode λέει:

  VGhlIEFydCBvZiBFeHBsb2l0YXRpb24=

  ZWluYWkgYXN4ZXRvaSAtIHRoZWxvdW1lIGVuaW1lcm9zaSBnaWEgdGEgeHJpbWF0YSB0aXMgZGVp
  IHRvcmE=

  $ rm -r home

 18. Ο/Η νιάου λέει:

  κύριε Sudo με τρομάζετε!! Μήπως είστε hacker??

 19. Ο/Η Αζώρ λέει:

  Σνιφ-Σνιφ μυρίζω ιό: τυχαίο δεν νομίζω!

 20. Ο/Η picaso λέει:

  Diavaste kai klapste apo ta gelia to paidi – IKASTIKOS exei polu thraSOS
  http://www.aeginaphotographer.com/various/2550/

 21. Ο/Η Αζωρ λέει:

  α, ολα κι ολα, χαλαλι τοσους μηνες αναμονης και δουλειας αρκει να υπαρχει πρωτοτυπια και μοναδικοτητα:
  συγκριση σελιδων

  (ενας λιγακι σχετικος το στηνει μεσα σε 3-4 ωρες)

 22. Ο/Η natatat λέει:

  “Υγειονομική βόμβα» στην Αίγινα, τι να προσέξουμε στο http://www.aaegina.blogspot.com

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Ενδιαφέρον το μπλογκ, πολύ σωστή η ανάρτηση. Διάβασα και την προηγούμενη για τις μαρίνες της χώρας μας που έχουν αδειάσει και σκέφτηκα πόσο άσχετοι είναι ορισμένοι δικοί μας που ονειρεύονται να κάνουνε ολόκληρη την Αύρα μια τεράστια μαρίνα…. Θα πετάξουνε ένα κάρο λεφτά και τις αρχαιότητές μας στα σκουπίδια για να φτιάξουν ένα εξάμβλωμα που θα παραμένει άδειο…. Είναι επικίνδυνοι!!!!

 23. Ο/Η Έκθαμβος λέει:

  Να πως θα προσελκύσουμε τους ξένους τουρίστες στην Αίγινα! Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές του Ντισκόβερ Αίγινα!!! Πως δεν το είχε σκεφτεί κανένας πριν; Κυπραίου-Κατσικάρης-Τζίτζης(ταχυδρόμος)-Αλυφαντή(Φλώρα)-Σακκιώτης(Sakis) να βγάζουν λόγους! Τι άλλο χρειαζόμαστε για να συρρεύσουν τα πλήθη των ξένων (και των Ελλήνων);

  • Ο/Η [αστρο]φίστικος λέει:

   «Προβεβλημένοι πολίτες αυτού του τόπου …. εκλεκτοί ξένες και ξένοι φίλοι μας, η συγκομιδή του φιστικιού είναι σάρκα από την σάρκα της ελληνικής παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού….»: άμα το ακούσουνε αυτό οι τουρίστες θα καταλάβουνε τι χάνανε τόσο καιρό που δεν ερχόντουσαν στην Αίγινα!
   Life is Light

  • Ο/Η .... λέει:

   Καλωσορίσατε εις την νήσον της φαιδράς πιστακίας της γνησίας ….

 24. Ο/Η Eleni Drakaki λέει:

  Προσεξτε στο βιντεο το «Σαρωνικου» ειναι γραμμενο με «ο» (Σαρονικου)! Ημαρτον!

 25. Ο/Η Eleni Drakaki λέει:

  Πρεπει ομως να σκεφτουμε και το κοινο στο οποιο απευθυνεται η συγκεκριμενη καμπανια, το οποιο και ενδεχομενως να ψαρωνει με την συγκεκριμενη αισθητικη. Το ερωτημα ειναι, τι εχουμε/μπορουμε να επιδειξουμε στο κοινο που αναζητα μια διαφορετιη αισθητικη ποιοτητα και εμπειρια απο την Αιγινα: το αφροντιστο σπιτι του Καζαντζακη; την ανυπαρκτη συλλογη/εκθεση ζωφραφων και εικαστικων δημιουργων που ζουν/εμπνεονται/αγαπουν την Αιγινα; τα εγκαταλελειμμενα Καποδιστριακα κτηρια; κλπ, κλπ…Να θυμισω ισως πως το καλοκαιρι, την εκδηλωση που ‘διοργανωθηκε’ για τα αετωματα του Ναου της Αφαιας παρακολουθησαν μονο εικοσι – το πολυ – ατομα, αφου διαφημιστηκε μονο 2 μερες νωριτερα – εν μεσω Αυγουστου…για να μην αναφερω οτι οι ομιλητριες (εμου συμπεριλαμβανομενης) αφου αφεθηκαν να στησουν τα απαραιτητα μονες τους, επρεπε κατοπιν να υποστουν και την (κατα περιπου 45 λεπτα) καθυστερηση της εναρξης της εκδηλωσης, αναμενοντας την αφιξη των υψηλων προσωπων…

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σε όλα δυστυχώς η ίδια προχειρότητα, ο ίδιος ερασιτεχνισμός…..

 27. Ο/Η anonymous λέει:

  ετσι ειναι, ορισμενοι τσιμπησανε (ή χοντρομασουλησανε) απο τον Γιατρο και τωρα χοντρομασουλανε απο τον Σακη. Ωραιοι.
  ο Γιατρος αραγε τι κανει; αφου τον γδυσανε καλα-καλα τωρα τον φτυνουνε και απο πανω.

 28. Ο/Η Λίνα Μπόγρη- Πετρίτου λέει:

  Νομίζω ότι ο καιρός της προχειρότητας θα έπρεπε να είχε περάσει ανεπιστρεπτί από την Αίγινα που όλοι αγαπάμε. Ίσως η απειρία νεαρών ανθρώπων, ή ίσως η ανάθεση σε μη… γνωρίζοντες το αντικείμενο (!!!), να είναι η αιτία όσων ο φίλος ακραιφνής έχει τόσο σωστά και ιδιαίτερα προσεκτικά επισημάνει. Πέραν όλων των άλλων, στην παράγραφο 4 «Τέχνη και κακοτεχνία», με εκείνη την όντως «γραφική» φωτογραφία του ολίγον συνοφρυωμένου πλανόδιου «ζωγράφου», θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει πολύ καλύτερο έως και ανώτερο. Αν είχαν κάνει τον κόπο να επισκεφτούν την έκθεση στο Λαογραφικό το 2008 Η ΑΙΓΙΝΑ ΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ, με επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, θα μπορούσαν να πάρουν τόσες μα τόσες ιδέες. Η γλυκιά μορφή του γαλήνιου (μπάρμπα) Σπύρου Βασιλείου να ζωγραφίζει την Αίγινα, πόσο πιο σωστά θα έδενε! (Θυμάμαι πως υπήρχε κάτι σχετικό και στο λεύκωμα). Κάποιοι ίσως σκεφτούν ότι υπερβάλλω. Απλά θέλω το καλύτερο για την πατρίδα μου!

  • Ο/Η Κέρβερος λέει:

   Σωστά τα λέτε κα Πετρίτου. Είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητοι άνθρωποι ειδικοί με γνώσεις, αισθητική και πολύτιμη εμπειρία. Και αν δεν θέλανε την ίδια την Ίριδα Κρητικού, ας διαβάζανε τουλάχιστον το λεύκωμα.

 29. Ο/Η Βέρος Αιγινήτης λέει:

  Φίλοι μου, μη μου πείτε πως ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι η ομάδα εκείνων που δημιούργησαν την όλη κατάσταση του απαράδεκτου για πάρα πολλούς ανθρώπους discoveraegina.gr, έχουν πλήρη άγνοια των της Αίγινας! Τόσο πολύ δεν έχουν καταλάβει ότι χρειάζεται ομάδα ανθρώπων ειδικών ανά θέμα για να βγει το ό,τι καλύτερο; Μας υπονομεύουν και μας υποτιμούν! Γνώμη μου;

 30. Ο/Η Αγανακτισμένος Αιγινήτης λέει:

  Αιγινήτες βέροι, αιγινήτες παρασκευάδες, επισκέπτες του νησιού μας αλλοδαποί και ξένοι, απανταχού της γης!!! Κάνω έκκληση και φωνάζω: ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Το σήμα κατατεθέν της Αίγινας, το κάτασπρο εκκλησάκι του Άγιου Νικόλα του θαλασσινού, στο έμπα του λιμανιού μας, κακοποιείται στην πιο άκομψη και απρόσμενη έκφραση σκίτσου!!! ΑΙΣΧΟΣ!!! Ένας διαγωνισμός ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία και στα πρωτάκια του Δημοτικού θα μας έδινε το πιο γλυκό και συναισθηματικά πατριωτικό σκίτσο του Αγίου Νικολάου! Και μη τολμήσει να μου πει κάποιος ότι τούτο που μας σερβίρουνε στο περί ου ο λόγος σάιτ, είναι τέχνη! Θα τον… δαγκώσω! Ήμαρτον και έλεος πια!

 31. Ο/Η ΑΔΑΗΣ λέει:

  Μήπως, λέω, μήπως το σκίτσο του Αη Νικόλα του θαλασσινού, κινεζοφέρνει; Άμα τελικά συμβαίνει αυτό, τότε δύο τινά ημπορούν να συμβαίνουν: 1) ή να το έχουν αναθέσει απευθείας σε καρντάση Κινέζο ζωγράφο, ή 2) να σχεδιάστηκε έτσι από μας για να συγκινήσουμε τ’ αδέρφια μας απ’ το ΛΙΣΟΥΙ. Τσάμπα λέτε να πήγε τέτοιο μακρινό και δαπανηρό ταξίδι στην συμπεθέρα Κίνα;
  Και συ, αγαπητέ και φίλε μου πρόεδρε της Επαγγελματικής, κρίμας τα ωμά ψαράκια και τα φύκια σαλάτα που κατάπινες όλες εκείνες τις δοξασμένες μέρες στο Λισούι.
  «Φίδια σου μαγειρεύανε με της συκιάς το γάλα…» που αναφέρει το δημώδες, Νίκο μου. Σούσι στα μάτια σου ρίχνανε, Νίκο μου. Έτσι έχουνε φλομώσει κι άλλους, Νίκο μου.
  Τώρα τί θα καταλάβουνε τα σταυραδέρφια μας από το Λισούι και πόσο θα αποδώσει το σάιτ για Κίνα μεριά, άλλο καπέλο!

 32. Ο/Η Αιγινήτης με τα όλα του λέει:

  Μια χάρη να ζητήσω από τον κ. Ακραιφνή: Επειδή δεν ξέρω πως να ρωτήσω για να μου ερμηνεύσουν μια εικόνα που είδα μπαίνοντας στο Discover Aegina Island μήπως θα μπορούσε αν διαβάσει την απορία μου να μου δώσει κάποια απάντηση, ή έστω τη γνώμη του, γιατί ομολογώ πως όσο καλοπροαίρετα και να το δω με παραπέμπει σε ψηλά βουνά, σε στάνες και σε βοσκοτόπια, ή στην καλύτερη περίπτωση στη χώρα των παραμυθιών με τον «Κακό λύκο και την κατσικούλα με τα επτά κατσικάκια»! Πιστεύω ότι έχει καταλάβει πως μιλάω για τη φωτογραφία μιας γλυκιάς κατά τα άλλα κατάλευκης κατσικοοικογένειας, όπου επάνω έχει την επιγραφή: Ήθη και έθιμα, και από κάτω γράφει Ο Λειδινός της Αίγινας!!!!!!! Σε ποιά κτηνοτροφική Αίγινα, άραγε αναφέρεται και σε ποια ήθη και έθιμα τσοπαναραίων;
  Άσχετοι φωτογράφοι (στην Αίγινα οι παλιοί τους έλεγαν… κουτογράφους), άσχετοι και ανειδίκευτοι κειμενογράφοι και λεζαντοποιοί, πριν μας κάνετε να παραμιλάμε και να σας σιχτιρίσουμε με τον όποιο πρόσφορο τρόπο, κάντε τα καλά σας και αλλάξτε τη ρότα, γιατί ούτε στραβός είναι ο γιαλός ούτε εμείς στραβά αρμενίζουμε!!!!
  Ε, να μη τρελαθούμε κιόλας μες το σπίτι μας! Νισάφι πια!

 33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κάποιος, κάπου, μου ‘πε κάτι να σας πω…
  Τί ακούγεται για κάποια «Συνεταιράκια»;
  Τί σχέση έχει η Σπύρου Ρόδη και το γραφείο που θα γίνει εκεί;
  Φτιάχνουμε ένα δεύτερο για να σκάσουμε το πρώτο;
  Το του Δήμου σάιτ θα το εκμεταλλευόμαστε και ιδιωτικά;

 34. Ο/Η menelaos λέει:

  signomi erotisi kano… giati to en logo site diafimistike prin polous mines stis efimerides afou den douleve kapios nomizi pos me 300 euro klini stomata
  epitelous na mathoume ti eginan 70.000 euro i adipoliteusi ti kani gt den zitai timologia
  to prota i Aigina as voithisi einai terastio to poso to opio diaxirisike mono enas ti ta ekane?
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  70.000 euro!
  exete katalavei oti kosmos peinaei?

  • Ο/Η αφανής λέει:

   συμφωνώ. είναι ένα μεγάλο εν δυνάμει σκάνδαλο που θα σιγοβράζει όσο δεν δημοσιοποιείται κάποιος οικονομικός απολογισμός για τα χρήματα αυτά. υπάρχει τεράστιο έλλειμμα διαφάνειας από πλευράς δημοτικής αρχής και η αντιπολίτευση δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο καθήκον της.

 35. Ο/Η sbt λέει:

  Αγαπητοί συνδημότες, παρόλο ότι προσπαθούμε να επεμβαίνουμε στα κοινά όσο το δυνατόν λιγότερο προκειμένου να είμαστε σε θέση να δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας στα πραγματικά προβλήματα του Δήμου (όπως π.χ. οργάνωση Fistiki Fest, σωστή επιλογή συμβούλων Δήμου, παρουσία σε κοπές πιτών, αυστηρή αξιολόγηση των απ ευθείας αναθέσεων σε Λιμενικό Ταμείο, σωστή επιλογή καταστήματος για απόλαυση ροφήματος, κτλ.), ωστόσο κρίνουμε ότι η επικαιρότητα των ημερών καθιστά απαραίτητη την παρέμβαση μας.
  Μετά λύπης βλέπουμε ότι μερικές από τις ενέργειες μας για το καλό του νησιού έχουν τύχει καλόπιστης -θέλουμε να πιστεύουμε- παρερμηνείας. Έτσι μετά θλίψης βλέπουμε να κατασυκοφαντείται η ολοκληρωτικά ανιδιοτελής και άμεμπτη προσπάθεια να προάγουμε τουριστικά το νησί μας, με την αξιοποίηση του πενιχρού ποσού των 70000€ που η ΔΕΗ (την οποία και ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να της δίνει χαράτσια) παραχώρησε στο νησί μας έναντι αποζημίωσης για τα γεγονότα του Αυγούστου 2010, που ως γνωστόν το νησί μας έπαθε ζημιά εκατομμυρίων. Συγκεκριμένα έχουμε την εντύπωση ότι έχει παρεξηγηθεί η αφιλοκερδής μας συμμετοχή στην κατανομή του ανωτέρω ποσού, και πλανάται μια υποψία ότι δήθεν εμείς πήραμε αποφάσεις για το σε ποιους επαγγελματίες θα ανατεθεί η επαγγελματική ενασχόληση με την τουριστική προβολή της Αίγινας. Δυστυχώς όμως αν και θέλαμε να έχουμε εμείς το δικαίωμα αυτής της επιλογής ώστε να επιλέξουμε τους καταλληλότερους, με τα γνωστά αξιοκρατικά κριτήρια που αποδεδειγμένα έχουμε επιδείξει σε άλλους τομείς (έργα ΛΤ, επιλογή συμβούλων), η ΔΕΗ σαν γνώστρια της τοπικής αγοράς επέμεινε να έχει αυτή τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην επιλογή τους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, και μάλιστα έχουμε και εμείς καταστεναχωρηθεί από την όλη εξέλιξη (στεναχώρια που συγκρίνεται μόνο με αυτήν που πήραμε επειδή δεν μας έπεσε κανένα φλουρί στις τόσες πίτες που κόψαμε φέτος).
  Αγαπητοί μας συμπολίτες, θέλουμε να μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να μας εμπιστεύεστε απόλυτα όταν διαχειριζόμαστε τέτοια θέματα, γιατί το σύνθημα μας είναι «καθαρός αστραπός ουρανές δεν φοβάται».
  Επίσης να είστε βέβαιοι ότι με τον ίδιο διάφανο τρόπο θα ανατεθούν και οι εργασίες του 1.500.000 ευρώ που η ΔΕΗ θα διαθέσει για την αποκατάσταση των Καποδιστριακών κτιρίων, εργασίες που απ ότι πληροφορούμαστε θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αξιόπιστος συνεργάτης της ΔΕΗ που ασκεί προσωρινά το επάγγελμα του φωτογράφου, ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόκτησης άδειας πολιτικού μηχανικού.
  Η Αίγινα είναι Όλοι Μαζί.
  sakis blog team

 36. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Καλά τα λες Μενέλαε, αλλά κόψε τα άτιμα τα γκρίγκλις. Είναι πάρα πολλοί που δεν κάνουν καν τον κόπο να τα διαβάσουν και είναι κρίμα γιατί μπορεί να είναι και κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
  Επίσης η φωτογραφία με τις κατσίκες παραπέμπει σίγουρα σε βουκόλα κυρία που δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό και σε άλλο σάιτ με ανάλογες καταγραφές……………….

 37. Ο/Η Αλανιάρα Σκουπιδιάρα λέει:

  Καταφέρατε πάντως να τους κάνετε να κλείσουνε το discover aegina και να αποσύρουν έστω και για λίγο τα σκουπίδια που περιέχει. Πάω όμως να γράψω στην επόμενη ανάρτηση όπου έχω την τιμητική μου.

 38. Παράθεμα: Οι τρομοκράτες του κυβερνοχώρου και άλλες αιγινήτικες ιστορίες… | Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

 39. Παράθεμα: Βόλλεϋ δίπλα στα σκουπίδια… | Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

 40. Παράθεμα: Οι αριθμοί αποκαλύπτουν και οι συμπεριφορές αποκαλύπτονται | Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s