Θα επιτρέψουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Πέρδικα;

Η εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ της Αίγινας σε συνεργασία με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΙΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» διοργανώνουν συγκέντρωση με θέμα: ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Στόχος της συγκέντρωσης είναι η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου που θα αναπτύξει δράσεις ενάντια στα σχέδια για δημιουργία μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην Αίγινα αλλά και στην επέκταση των μονάδων στον Σαρωνικό Κόλπο. Σήμερα, ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 5.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Ο ΝΩΝΤΑΣ» στην ΠΕΡΔΙΚΑ.


Advertisements
Aside | This entry was posted in Ανακοινώσεις, Σημειώματα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Θα επιτρέψουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Πέρδικα;

 1. οι «Οικολόγοι – Πράσινοι» έβαλαν το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρωβουλή !

  «Η συγκεκριμένη ΚΥΑ επιμένει στη χωροθέτηση υδατοκαλλιεργειών σε θέσεις ακατάλληλες για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, αγνοώντας τις συγκρούσεις χρήσεων του θαλάσσιου χώρου από την ελεύθερη αλιεία και τον τουρισμό, όπως και τις επιπτώσεις από τη δραστηριότητα σε ευαίσθητα οικοσυστήματα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τις φωνές των περιβαλλοντικών οργανώσεων, να απαξιώνει θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα όπως το ΕΣΧΣΑΑ και να ακυρώνει προκλητικά την ίδια την έννοια της διαβούλευσης. Είναι ακριβώς αυτό το κοντόφθαλμο μοντέλο πολιτικής που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού. Δυστυχώς η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν νοείται οικονομική ανάκαμψη χωρίς εξορθολογισμό στη διαχείριση των φυσικών πόρων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα βασίζεται στη επιστημονική παρακολούθηση και προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, θα επιδιώκει τη συναίνεση των παράκτιων κοινωνιών και θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και της βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας».
  Οι θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α. για τις Υδατοκαλλιέργειες.

  http://www.ikariamag.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82

  – Δίνουν τροφή για μαμούθ ιχθυοκαλλιέργειες Ελευθεροτυπία 17 Νοεμ. 2011
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=326604 Εγκαταστάσεις-μαμούθ ιχθυοκαλλιεργειών αφήνει περιθώριο ν’ αναπτυχθούν σε έκταση έως 100 στρεμμάτων, και μάλιστα χωρίς περιορισμό …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s