Οντισιόν για Πρωθυπουργούς

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

του Νίκου Μαρίνου*

Προσπαθώ εδώ και δέκα-δώδεκα ημέρες να γράψω κάτι, αλλά οι εξελίξεις με προλαβαίνουν. Βέβαια οι ηλεκτρονικές σελίδες του κειμενογράφου δεν τσαλακώνονται. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και υπάρχει το θαυματουργό delete. Τέλος πάντων.

Από πού να πιάσω και τι ν’ αφήσω! Θα ξεκινήσω από το αισχρό «δούλεμα» για το δημοψήφισμα. Σε ποια ερώτηση θα απαντούσε ο λαός αφού αυτή δεν διατυπώθηκε ποτέ, τουλάχιστον απ’ αυτόν που το ζήτησε! Δεν θα ξεχάσουμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ηλεκτρονικών και έντυπων, όπως π.χ. της Γαλλικής Liberation με τίτλο «ΧΑΟΣ» με ελληνικούς χαρακτήρες. Όπως αποδείχθηκε ο Πρωθυπουργός έκανε αυτόν τον ελιγμό προκειμένου να εκβιάσει για ακόμα μια φορά τον λαό, την Ευρώπη, τους Βουλευτές του αλλά και το σύνολο της Ελληνικής Βουλής. Ακριβώς όπως τον Σεπτέμβριο του ’11 που «διώξαμε» την τρόϊκα.

Η Σύνοδος των G20 –συνάντηση των 20 πλουσιότερων κρατών του κόσμου– στις Κάννες, «χαστούκισε» τον Πρωθυπουργό και μαζί του έναν ολόκληρο λαό. Ο εξευτελισμός μας, για ακόμα μια φορά, έκανε τον γύρο του κόσμου! Εκεί μάθαμε από τους Μερκοζί και την ερώτηση του δημοψηφίσματος: «Μέσα ή έξω από το Ευρώ». Ερχόμενος πίσω στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε πίσω το δημοψήφισμα, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να διαλύσει(!) την Κυβέρνηση για να πάει σε μία νέα «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας» με τη συναίνεση όσων περισσότερων κομμάτων της Βουλής μπορούσε.

Παπανδρέου - Παπούλιας - ΣαμαράςΤο τετραήμερο μέχρι και την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας ως προς το να συμμετάσχει σ’ αυτήν την Κυβέρνηση ήταν δραματικό. Ήμασταν στα πρόθυρα ενός νέου Εθνικού Διχασμού! Ένθεν και ένθεν κατηγορίες και η χώρα να βουλιάζει όλο και περισσότερο στον γκρεμό. Οι πιέσεις που δέχονταν ο Πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να αποκηρύξει τον ανένδοτο του, αφόρητες και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Οι αντιδράσεις κάμφθηκαν. Ο Πρωθυπουργός τελεί υπό παραίτηση και αναμένουμε το όνομα του νέου Πρωθυπουργού και των μελών της Κυβέρνησης του. Μιας Κυβέρνησης που η ΝΔ θέλει να είναι μεταβατική, με ημερομηνία λήξης και εκλογές στις 19-2-12 και που το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι Κυβέρνηση μακράς πνοής. Πολύ πιθανόν συμμετοχή στη νέα Κυβέρνηση να έχει το ΛΑΟΣ, η ΔΗΜΑΡ και η ΔΗΣΥ. Ίδωμεν. Βέβαια ούτε λόγος για τήρηση του Συντάγματος! Το Σύνταγμα μας αυτές τις ημέρες έχει γίνει κουρελόχαρτο και ο εγγυητής του, περί άλλα τυρβάζει. Η οντισιόν για το ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός, συνεχίζεται ακόμα και τώρα με επικρατέστερους τους Παπαδήμο, Ρουμελιώτη. Τραπεζόπαιδα και οι δύο και ο νοών νοήτω.

Βλέπουν όλα αυτά οι δανειστές μας και λένε: «ΟΚ. Δεν μας πειράζει ποιος θα είναι Πρωθυπουργός σας, ούτε πότε θα τον βρείτε. Ελάτε τα δύο μεγάλα κόμματα να μας εγγυηθείτε γραπτώς για την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και τα νέα μέτρα προκειμένου να πάρετε την 6η δόση». Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Είναι ποτέ δυνατόν, κόμματα, όσο μεγάλα κι αν είναι, να εγγυηθούν γραπτώς ότι όλα θα πάνε καλά; Μόνο Κυβέρνηση με ισχυρή εντολή μπορεί –ίσως– να πει κάτι τέτοιο. Τελικά είχε δίκιο ο Σαμαράς λέγοντας: «Οι μάσκες έπεσαν» και ειδικά από τους δανειστές μας!

Το συμπέρασμα είναι ένα. Ηγέτες δεν υπάρχουν. Η Ευρωζώνη παραπαίει και βαδίζει προς διάλυση. Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε ήδη με το χέρι στο πόμολο της πόρτας της εξόδου.

ΥΓ: Η ώρα είναι 14:15, ημέρα Τρίτη 8 Νοεμβρίου, και η χώρα δεν έχει ακόμα Πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Μαρίνος είναι πληροφορικός, υπάλληλος της ΔΕΗ Αίγινας, και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης.

Advertisements
This entry was posted in Συνεργασίες and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Οντισιόν για Πρωθυπουργούς

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σίγουρα τα χρονικά μας όρια στενεύουν και μπορώ να δικαιολογήσω τα ψήγματα (επιεικώς αναφέρομαι), φανατισμού που διακρίνω στο κείμενο. Παρακαλώ όμως πολύ, σαν άνθρωπος που έχω ζήσει από αρκετά χρόνια πριν, πολλά από τα πολιτικά μας δρώμενα, να μη χρησιμοποιούνται εκφράσεις που μεγάλοι πολιτικοί άνδρες έχουν πει. Η λέξη ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ δεν μπορεί να αναφέρεται σε αδόκιμους. Είναι πια σαν βλασφημία.

 2. Ο/Η κερασάκι λέει:

  αυτά που γινήκανε ΜΕΤΑ τη δημοσίευση του άρθρου, ξεπερνάνε και την πιο νοσηρή φαντασία…. Και μετά μου λέτε εσείς για τον Σακκιώτη…. Πρύτανης του Χάρβαρντ ο Σακκιώτης μπροστά στο αμίμητο ντουέτο.

 3. Ο/Η Άναυδος λέει:

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από δικτυωμένο φίλο Παρασκευά, ο Γ.Α. Παπανδρέου, μετά από τις χθεσινές αντιδράσεις για τον Πετσάλνικο, αποφάσισε επιτέλους να κάνει την υπέρβαση και να προτείνει για πρωθυπουργό προσωπικότητα υψηλού κύρους που δεν είναι πολιτικός ούτε αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ: τον αδελφό του Νίκο Παπανδρέου!

 4. Ο/Η Άναυδος λέει:

  Habemus Papam! και ο Θεός να βάλει το χέρι του

 5. Ο/Η Νίκος Μαρίνος λέει:

  Λοιπόν το ζούμε και αυτό και θα έχουμε να το λέμε.Κυβέρνηση Εθνικής Συγκυρίας! ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σε κυβερνητικές θέσεις και στήριξη από ΔΗΣΥ. Πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος. Ξέρετε αυτός που στις 27-6-10, η ΝΔ καλούσε στην εξεταστική για τα δομημένα ώστε να καταθέσει για το περιβόητο Swap της Goldman Sachs!
  Τα πλαστά ερωτήματα περί ευρώ/δραχμής απαντήθηκαν σχεδόν μονολεκτικά με το τέλος της χτεσινής σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο και οι αγορές ανέπνευσαν. Οι Μερκοζί ανέπνευσαν. Ο Ομπάμα ανέπνευσε! Εμείς όμως στραγγαλιστήκαμε από το κυβερνητικό έκτρωμα.
  Πέρασαν 14 ημέρες από το μπάχαλο των Καννών. Αν είχαν προκυρυχθεί εκλογές τότε, σε άλλες 10 ημέρες ο Λαός θα αποφάσιζε την τύχη του.Ποιοί δεν ήθελαν εκλογές;
  Στις Δημοκρατίες λένε:’Συγχαρητήρια για την εκλογή σας.’ Στις Δικτατορίες:’Συγχαρητήρια για τον διορισμό σας’. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, την αποχαιρετά άνευ βαϊων και κλάδων.
  Δεν θα αναφερθώ στο νέο Κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι πιο εξοργιστικό και από την υπουργοποίηση ΛΑΟΣ, θεωρώ σ’αυτή την κυβέρνηση τη συμμετοχή Πάγκαλου κ Παπακωνσταντίνου. Ευθύνη για το έκτρωμα όμως έχει και η Αριστερά. Κορυφαία στελέχη της ‘πλακώνονται’ http://www.facebook.com/groups/256491611039499/?notif_t=group_activity .
  Καληνύχτα Ελλάδα Μου!

  • Ο/Η ένας σκεπτικιστής λέει:

   Όλα κατανοητά αγαπητέ Νίκο, αλλά όσο και να είμαι οργισμένος για την ανικανότητα –ή την υστεροβουλία– των πολιτικών μας το τελευταίο διάστημα, δεν μπορώ να θεωρήσω ότι η ανάθεση της πρωθυπουργίας σε εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο από τα δύο μεγάλα κόμματα ισούται με δικτατορία και θεωρώ τέτοιους αφορισμούς κάπως επικίνδυνους. Δεν ξέρω από πού αντλείς την βεβαιότητά σου ότι οι εκλογές εν θερμώ και με τον άμεσο κίνδυνο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας θα ήταν κάτι καλύτερο και πιο δημοκρατικό. Σου θυμίζω ότι εμείς ο Λαός δώσαμε στα κόμματα αυτά την δύναμη που έχουν κι ας ξέραμε πολύ καλά που μας οδηγούσαν… Τι είναι λοιπόν αυτό που σε κάνει να νομίζεις ότι τώρα θα αποφασίζαμε σωστότερα;

   • Ο/Η Νίκος Μαρίνος λέει:

    Σωστή απορία. Η βόλεψη που έχουμε σήμερα δεν μας επιτρέπει πλέων να σηκωθούμε από τον καναπέ. Απλά δηλαδή, η επανάσταση του ’21, ή το Πολυτεχνείο δεν θα συνέβαιναν σήμερα. Έχουμε μαλθακώσει ως λαός και μας λείπουν οι ηγέτες, οι αξίες και οι ιδέες που θα μας ξεσηκώσουν ενάντια στη νέα Χούντα που βιώνουμε. Επέτρεψε μου να πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα βγούμε απ’ την Ευροζώνη. Θέλουμε ΠΥ που θα μας ξαναστήσει στα πόδια μας μετά την χρεωκοπία. Γι’ αυτό πιστεύω ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν το συντομότερο. Ο δοτός ΠΥ, Παπαδήμος ίσως, ίσως, αυτό ήλθε να προετοιμάσει. Θα δούμε.

 6. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Ο Βενιζέλος βρήκε δουλειά, εσύ;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s