Γενικό Πολεοδομικό Αίγινας: σημαντική συνεδρίαση αύριο της Επιτροπής Διαβούλευσης

A;igina - Το Γενικό Πολεοδομικό του 1994 τοποθετημένο στο υπόστρωμα του Google Earth

Το Γενικό Πολεοδομικό του 1994 τοποθετημένο πάνω στο υπόστρωμα του Google Earth

Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας, την οποία συγκάλεσε αύριο, 13 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Μεριστό, ο πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος Φίλιππος Τζίτζης. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αφορά ολόκληρη την Αίγινα και καθορίζει όλα όσα σχετίζονται με τον χωροταξικό σχεδιασμό (χρήσεις γης, τυχόν ένταξη περιοχών στο Σχέδιο Πόλεως, κ.λπ.). Έχει καθοριστική σημασία για την μελλοντική εξέλιξη του νησιού, αλλά και για την τύχη των ιδιοκτησιών, αφού προσδιορίζει μεταξύ άλλων και τους όρους δόμησης που θα ισχύσουν μετά την έγκρισή του. Η προχειρότητα όμως με την οποία δυστυχώς αντιμετωπίζει ο Δήμος τον θεσμό της επιτροπής, δεν μας επέτρεψε να μάθουμε τί ακριβώς προβλέπει το νέο σχέδιο, εφόσον τα μέλη της δεν ενημερώνονται εκ των προτέρων αναλυτικά, για τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο Γενικό Πολεοδομικό αφορούσε μόνο την Πόλη της Αίγινας και είχε προωθηθεί με συνοπτικές διαδικασίες από το Υπουργείο Χωροταξίας το 1994. Έβριθε όμως λαθών και είχε συναντήσει πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να παραμένει έκτοτε ανεφάρμοστο. Θα είναι κρίμα η αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής να μην πραγματοποιηθεί για μία ακόμη φορά, λόγω έλλειψης απαρτίας. Αν αυτό συμβεί, θα χαθεί μια μοναδική ευκαιρία να εκφραστούν οι απόψεις των δημοτών της Αίγινας, ώστε η δημοτική μας αρχή να τις λάβει υπ’ όψιν της στις εισηγήσεις της για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα. Θα ήταν λοιπόν καλό τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος να παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση στον Μεριστό, η οποία, όπως πάντοτε, είναι ανοικτή στο κοινό.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Γενικό Πολεοδομικό Αίγινας: σημαντική συνεδρίαση αύριο της Επιτροπής Διαβούλευσης

 1. Ο/Η ναυαγός λέει:

  Έρχονται…..

  • Ο/Η aaa λέει:

   τωρα που θα κλεισει η αύρα με το κυματοθράυστη να βάλουμε κι εκεί λίγα τέτοια. ταιριάζουνε…….τα δέχεται και ο αρχαιολογικός νόμος!!!!!!

 2. Ο/Η Φίλος του blog λέει:

  Καλή η πρόταση. Η Standard & Poors τη βαθμολογεί με aaa! Κατά τα άλλα, θα προάγουμε το διάλογο…

 3. Ο/Η Φίλος λέει:

  Η επιτροπή διαβούλευσης είναι κάτι σαν το OpenGov;

 4. Ο/Η kfr λέει:

  Λόγω της αναμενόμενης έλλειψης απαρτίας, η σημαντική αυτή συνεδρίαση αναβλήθηκε για την επομένη, Παρασκευή 14 του μηνός, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα. Μήπως τα μέλη της επιτροπής που απουσιάζουν διαρκώς πρέπει κάποια στιγμή να αντικατασταθούν;

 5. Ο/Η Ο ωτακουστής λέει:

  Έμαθα ότι πήγανε χωρίς να ξέρουνε τις θέσεις του Δήμου και για το ποιό θα ήταν τα αντικείμενο. Πάντως τα προσχήματα τηρούνται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s