Ποντίκια και πλοία…

Στέλεχος της δημοτικής αρχής που αποφάσισε να σωθείΠαραιτήσεις, αρνήσεις ανάληψης καθηκόντων, κατήφεια: τα συμπτώματα της διάλυσης είναι πλέον εμφανή και όλα δείχνουν ότι η δημοτική μας αρχή ήδη βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να ναυαγήσει στα ρηχά υφάλμυρα νερά του δικτύου ύδρευσης. Και αυτό μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Εμείς στο Πρώτα η Αίγινα δεν κρύψαμε ποτέ ότι προτιμούσαμε κάποιους άλλους στην διοίκηση του Δήμου. Θεωρήσαμε πως η ομάδα του «Όλοι Μαζί» δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Κανείς μας, όμως, δεν ήταν δυνατόν να φανταστεί την ταχύτητα των εξελίξεων: εξελίξεων εξαιρετικά ανησυχαστικών και δυσάρεστων για το μέλλον του νησιού μας.

Αρουραίος των πλοίων και των παρατάξεωνΗ εικόνα είναι όντως αποτρόπαια: τα ποντίκια μοιάζει να έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το πλοίο, όπως ακριβώς συμβαίνει πριν από ένα ναυάγιο. Και δεν αναφέρομαι εδώ στα παραιτηθέντα ή τα απείθαρχα στελέχη. Αναφέρομαι κυρίως στους ποντικούς που πύκνωναν τις τάξεις των υποστηριχτών της δημοτικής μας αρχής. Στην μακριά προεκλογική περίοδο υπήρξαν τρία «ποιοτικά» μπλογκς που, μέσα από τις αναρτήσεις και τα σχόλια των αναγνωστών τους, έδωσαν έναν λυσσαλέο αγώνα υπονόμευσης της τότε διοίκησης Κουκούλη. Ο ρόλος που έπαιξαν ήταν, ομολογουμένως, καθοριστικός για την άνοδο της παράταξης Σακκιώτη στην εξουσία του Δήμου. Είναι τυχαίο ότι και τα τρία αυτά μπλογκς εγκαταλείπουν τώρα τον εκλεκτό τους;

Συμμετοχή στην εξουσίαΤην τωρινή στάση τους θα μπορούσε, βέβαια, να την ερμηνεύσει κανείς και διαφορετικά. Θα μπορούσε να την θεωρήσει αποτέλεσμα προδομένων προσδοκιών συμμετοχής των διαχειριστών τους στην εξουσία. Φημολογείται, μάλιστα, ότι τον στόχο αυτόν ένας ή δύο τους έφτασαν να τον αγγίξουν. Ακόμη, όμως, και αν αυτά είναι αλήθεια, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Σαν τους αρουραίους –τους επιδέξιους λαθρεπιβάτες των πλοίων– αυτό το είδος του ανθρώπου έχει την ικανότητα να οσμίζεται το επερχόμενο ναυάγιο. Μόνο που αυτοί –οι επίδοξοι λαθρεπιβάτες της εξουσίας– δεν περιορίζονται, απλώς, στην μαζική αποχώρηση: κατά την προσφιλή τους  τακτική, ξεκινούν αμέσως να ροκανίζουν μνησίκακα τα σαθρά ξύλινα ύφαλα του σκάφους…

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Ποντίκια και πλοία…

 1. Ο/Η Γατούλα λέει:

  Ποντίκι δελφίνος!!! Τέλειο!!! Και εύστοχο!!!

 2. Ο/Η Ανώνυμος γάτος λέει:

  Μήπως θέλεις να πεις «εύγευστο»;

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  αυτοί οι αρουραίοι κάτι γατούληδες σαν και σας, σας κάνουν μια χαψιά!!!!

 4. Ο/Η Ο blogάκιας λέει:

  Είναι αλήθεια ότι έχει ασκηθεί από σχολιαστές πολύ έντονη κριτική για τη στάση των τριών (καλά τα λέτε «ποιοτικών») blogs. Τα ψέματα, η συκοφαντία και η διαστρέβλωση ήταν πρωτοφανή για την Αίγινα αλλά και σε άλλα μέρη δεν είναι συνηθισμένο θέαμα. Το ότι κάτι επιδίωκαν (μερίδιο της εξουσίας) είναι το πλέον εύκολο συμπέρασμα: Δεν τους δόθηκε και αντέδρασαν.
  Υπάρχουν όμως πολλά ιδιαίτερα στοιχεία:
  1) Παρά το ότι διαφαινόταν η συμπάθεια προς το συνδυασμό Σακκιώτη (το ένα μάλιστα έκανε μια θεαματική κωλοτούμπα, υποστηρίζοντας προσωρινά Γρηγορόπουλο και στο τέλος πάλι Σακκιώτη), το κύριο βάρος ήταν εναντίον του Κουκούλη. Αυτό μάλιστα κάποτε γινόταν φανερό (ας βγει όποιος άλλος, εκτός του Κουκούλη). Το πώς γίνεται να υπάρχει χλιαρή αντιμετώπιση ή και συμπάθεια (από έναν τουλάχιστον) στις απίστευτες ομάδες Γκότση και Μούρτζη και τέτοια απέχθεια στην ομάδα Κουκούλη, είναι σημαντικό. Πρέπει να υπάρχει και μεγάλη πολιτισμική και ευρύτερης πολιτικής σκέψης διαφορά, που έδινε τέτοιο πάθος.
  2) Η πολεμική κατά Κουκούλη δεν σταμάτησε μετά τις εκλογές. Συνεχίστηκε και μάλιστα ξαναφούντωσε με τη νέα δημοτική αρχή (αρχές 2011). Αυτό σημαίνει ότι τους ενδιέφερε όχι μόνο η νίκη Σακκιώτη αλλά η πλήρης απαξίωση Κουκούλη (πάγιος στόχος).
  3) Η αλλαγή της στάσης τους ήταν πρώιμη και αδικαιολόγητη. Άρχισαν την κριτική και τις γκρίνιες πολύ πριν υπάρξουν ουσιώδη «φάλτσα» από τη δημοτική αρχή. Το ότι το «μοίρασμα» δεν τους ικανοποίησε είναι μια προφανής εξήγηση αλλά όχι πλήρης.
  4) Στις προεκλογικές όσο και μετεκλογικές διαμάχες σχολιαστών στα blogs αυτά, φαινόταν να υπερτερούν αριθμητικά οι οπαδοί του Σακκιώτη. Παραδόξως, μόλις άρχισαν οι αναρτήσεις να γίνονται κριτικές και επικριτικές, σχεδόν όλοι οι οπαδοί του Σακκιώτη (στην πραγματικότητα εναντίον του Κουκούλη) εξαφανίστηκαν αλλά και χωρίς διαμαρτυρίες! Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί μόνο με την παραδοχή ότι μεγάλο μέρος των σχολίων γραφόταν όχι από απλούς σχολιαστές αλλά από την ομάδα ή άτομο διαχειριστή των blogs αυτών. Αν ισχύει αυτό τότε μάλλον πολύ σημασία τους δίνουμε…
  5) Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα τρία blogs (το τρίτο είναι εφεδρεία) συνεργάζονται στενά, γι’ αυτό και η στροφή τους ήταν σχεδόν ταυτόχρονη. Ο τρόπος όμως που απαξιώνουν και τους νέους, μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο: Ότι σιγά -σιγά προετοιμάζουν μια νέα πρόταση, στην οποία θα έχουν ουσιώδη λόγο. Για να δούμε…

 5. Ο/Η Three blind mice λέει:

  Απο όσα γνωρίζω δεν υπάρχει συνεργασία μεταξυ του «rex» και του «new», πολυ δε περισσότερο συνεννόηση. Το ότι υπήρξε έντονη κριτική εναντίον Κουκούλη ήταν εμφανές και δεν είναι άμοιρη η παράταξη Κουκούλη και οι υποστηρικτές της σε αυτό. Έχουν γίνει απο την μεριά Κουκούλη και τους υποστηρικτές του δεκάδες φάουλ που σε μερικές περιπτώσεις φτάσανε στα όρια χλευασμού και σπίλωσης των επικριτών τους (ακόμα και σε επίσημες συνεντεύξεις τύπου). Δεν επεκτείνομαι γιατί θεωρώ ότι καποτε όλα αυτά πρεπει να τελειώνουν.
  Ωστόσο για το μηδενιστικό επιχείρημα «να βγει όποιος ναναι αρκει να μην βγεί ο Κουκούλης» θάθελα να παρατηρήσω ότι και εδώ δεν είναι πρωτοφανές. Οι δύο συνιστώσες του Κουκούλη δηλαδή οι Χαρτοφυλακικοί & οι Καλαμακικοί το 2002 ήταν οι πρώτες διδάξασες: προτίμησαν δηλαδή να εκλέξουν την 2η Κυριακή τον Μούρτζη παρά τον Γαλάρη. Υπάρχουν άτομα που δεν ξεχνούν. Προτίμησαν δηλαδή τότε εν γνώσει τους το «χείρον» αρκει να μην βγεί ο Γαλάρης.
  Ας μην τους φαίνεται λοιπόν παράξενο που κάποιοι το 2010 τους μιμήθηκαν.

 6. Ο/Η ANONIMUS λέει:

  HABEMUS PAPAM!!! HABEMUS PAPAM!!! Mpesius, agogimotitus, prasinus tsohius, zarius!!!!
  Kai mi xiroterus!!!

 7. Ο/Η Φίλος Ανώνυμος λέει:

  Τρία ποντίκια και τρία πουλάκια κάθονται. Σπιλώνονται οι ΑΥΡΙΑΝΕΣ; Πιάνει ροχάλα πάνω τους; Το σύνθημα όποιος να ‘ναι, αρκεί να φύγει η χολέρα, τι σχέση έχει με τον αν οι Πασόκοι σφάζονταν το 2002; Οι Μουρτζικοί, που «ευνοήθηκαν» το 2002, γιατί δεν ανταπόδωσαν το 2006 και προτίμησαν φανερά Σακκιώτη; Λέει τα αντίθετα ο 4:51 και συμβήκαν τα αντίθετα! Τι να πει ο καημένος, τα blogs της συμφοράς αν υπερασπίζεσαι, μετά από μισό συλλογισμό πέφτεις σε αντιφάσεις…

  • Ο/Η anonymous λέει:

   Μα το 2006 φίλτατε αφ ενος οι Μουρτζικοί θεώρησαν σαν υπαίτιους της ήττας του όλους αυτούς που μετέπειτα σχημάτισαν τον συνδυασμό Κουκούλη (π.χ. αυτούς που ο Μούρτζης αποκαλεί «μπουκαλάκηδες», αυτούς που του φτιάχναν λίστα με τα μαργαριτάρια του στα Νεα του Σαρωνικού κλπ) και αφετερου το 2002 ο Μούρτζης ήξερε ότι στηρίχτηκε απο αυτούς σαν «αναλώσιμος» (οι ίδιοι το εξάλλου το διέδιδαν) και έτσι δεν ένοιωθε καποια υποχρέωση για «ανταπόδωση».
   Επίσης ποιος σου είπε οτι δεν σφαζονται οι Νεοδημοκράτες μεταξύ τους και το 2006 και το 2010; Είναι γνωστή η απέχθεια μεταξύ Γκοτσικών-Μουρτζικών και όπου στηρίζει ο ένας ο άλλος στηρίζει αντίθετα. Έτσι έγινε και το 2006, με το που πήγε ο Γκότσης με τον Κουκούλη στο 2ο γύρο, αυτόματα ο Μούρτζης στήριξε Σακκιώτη που τουλάχιστον δεν τον ειρωνευόταν!
   Πάντως επειδή δεν είμαι και 100% σίγουρος για αυτά που λέω, μπορείς να ρωτήσεις και τον ίδιο τον Μούρτζη αν είναι έτσι..

 8. Ο/Η Φίλος Ανώνυμος λέει:

  Με αυτού του είδους τη «λογική» δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Πρώτα απ’ όλα το να θεωρούνται οι άνθρωποι πιόνια των «ηγετών» τους, που μετακινούνται κατά παραγγελία. Στη συνέχεια ότι οι Μουρτζικοί απεχθάνονταν τους Χαρτοφυλακικούς, που έγιναν Κουκουλικοί. Και μετά ότι οι Γαλαρικοί ψήφισαν Σακκιώτη και όχι Κουκούλη, γιατί είχαν μίσος με τους Καλαμακικούς, που έγιναν Κουκουλικοί. Και το κερασάκι, ότι οι Γκοτσικοί πήγαν με τον Κουκούλη (;;;;;;), γιατί δεν πήγε ο Μούρτζης, που συμπάθησε το Σακκιώτη γιατί δεν τον ειρωνευόταν, ενώ είναι πασίγνωστο ότι ο Σακκιώτης «χάιδευε» το Μούρτζη ως δήμαρχο και τον ήθελε αντίπαλο, γιατί πίστευε ότι εύκολα θα τον κέρδιζε. Κάντε κάτι που σας κολάει περισσότερο από πολιτική ανάλυση…

 9. Ο/Η Φίλος λέει:

  Αγαπητέ κ. Ακραιφνή
  Διαπιστώσατε ότι στη γειτονιά σας υπάρχουν τρεις κυρίες ελευθερίων ηθών. Και -τι ελαφρομυαλιά (με το συμπάθειο)- αποφασίσατε να τις ξεφωνίσετε, λες και δεν το ήξερε ο κόσμος όλος. Σκεφτήκατε όμως ότι στη γλώσσα δεν τα βγάζει πέρα κανείς μαζί τους; Απ’ ότι φαίνεται, όχι. Και επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν το γάιδαρο (πάλι με το συμπάθειο), χτυπούν το σαμάρι. Την πλήρωσε ο Κουκούλης!

 10. Ο/Η Ανώνυμοs λέει:

  «Φίλε», μήπως γίνεσαι λίγο υπερβολικός; Κόψε κάτι…

 11. Ο/Η Άφιλος λέει:

  φίλε, από τα λεγόμενά σου μου φαίνεται ότι δεν σε πολυχαλάει η κακογλωσσιά τους και ο έκλυτός τους βίος….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s