Προ κενών καθισμάτων ο θλιβερός «απολογισμός»

Κενά καθίσματα στην ομιλία του ΔημάρχουΗ δημόσια απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες ήταν ένα φιάσκο ενδεικτικό της γενικότερης πορείας των Δημοτικών μας πραγμάτων. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της ήταν οι κενές θέσεις, τόσο στο «πάνελ»-σιδηρόδρομο που είχε στηθεί στην άχαρη αυλή του όμορφου παλαιού κτιρίου του Α´ Δημοτικού Σχολείου όσο –κυρίως– στις γνωστές πλαστικές καρέκλες που είχαν προβλεφθεί για τους δημότες. Η συνεδρίαση  ξεκίνησε στις 7.30, με μία από τις χαρακτηριστικές ομιλίες του Δημάρχου, μπροστά σε ένα κοινό είκοσι το πολύ ανθρώπων, ένα κοινό πιο ολιγομελές και από το πάνελ των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου. Με την αραιή προσέλευση –έως πολύ αργότερα– κάποιων καθυστερημένων, είναι ζήτημα αν ο αριθμός έφτασε κάποια στιγμή τα τριανταπέντε άτομα. Την ώρα που τελείωσε βέβαια, στις δώδεκα, είχαν απομείνει καμιά δεκαριά. Θα ήταν εύκολο να κατηγορήσει κανείς τους απόντες δημότες του νησιού μας για πολλά, αλλά κανένας νοήμων άνθρωπος, που παρακολούθησε έστω και ένα μέρος της συνεδρίασης από το διαδίκτυο, δεν μπορεί να τους κακίσει που ήταν απόντες εχθές. Το πιο λογικό θα ήταν να απορεί με το θάρρος και το κουράγιο των ελαχίστων που αποφάσισαν να παραστούν, για να τραπούν σε άτακτη φυγή μετά από λίγο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στο... ΔημοτικόΔεύτερο θλιβερό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης: η απέραντη φλυαρία που, σε συνδυασμό με μια δυσλεξία που μοιάζει να έχει γίνει ενδημική στα αιγινήτικα δημοτικά πράγματα, παρήγαγε και πάλι υψηλά δείγματα ενός λόγου ακατάσχετου και, συχνά, ακατάληπτου. Τα όσα συγκροτημένα και ουσιαστικά ακούστηκαν από ορισμένους ομιλητές –διότι υπήρξαν και ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις– πνίγηκαν μέσα στον κυκεώνα αυτόν των άστοχων λέξεων και των ασύντακτων φράσεων, των άσχετων πληροφοριών, της ασύνδετης επιχειρηματολογίας, των τετριμμένων αντεγκλήσεων που έμοιαζε πως δεν θα τελείωναν ποτέ. Κάποιο ενδιαφέρον θα παρουσίαζε ενδεχομένως για ορισμένους η τυπολογία των ομιλητών, η τόσο αντιπροσωπευτική δυστυχώς του δημόσιου βίου της χώρας μας. Αλλά και αυτή, όμως, παρέπεμπε στην πλειονότητά της σε μια χοντροκομμένη και χιλιοειδωμένη σάτιρα, ανασυρμένη από κάποιο ξεχασμένο χρονοντούλαπο. Ήταν όλοι τους εκεί: το φοβισμένο ανθρωπάκι του Λαζόπουλου, ο αφασίας, ο σχολαστικός, ο ρομαντικός, ο τραμπούκος, ο εργατικός, ο εκσυγχρονιστής… και τόσοι άλλοι τύποι και χαρακτήρες, αφόρητα γνώριμοι, σε μια παράσταση αβάσταχτα θλιβερή, που κάποτε είχαμε την ελπίδα πως δεν θα αναγκαζόμασταν να την ξαναδούμε ποτέ.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Προ κενών καθισμάτων ο θλιβερός «απολογισμός»

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Είναι αλήθεια ότι πρόπερσι και πέρσι είχε πιο ενδιαφέρον αλλά γιατί είχε περισσότερη διαμάχη παρατάξεων, πλησίαζαν και οι εκλογές. Εξάλλου φέτος είναι εντονότερη και η κρίση, ο άλλος είναι απογοητευμένος, έκανε και πολύ ζέστη.
  Γενικώς ο Έλληνας και περισσότερο ο Αιγινήτης κ. cfr πιστεύει πια λιγότερο τους πολιτικούς και αυτό το βλέπουμε και στην Αίγινα. Δηλαδή κι’ αυτός που πήγε τι κέρδισε; Όσον αφορά το επίπεδο των δημοτικών μας αρχόντων, τι να κάνουμε. Αφού η χυδαία προπαγάνδα «τους είδαμε και τους μορφωμένους» κέρδισε τις εκλογές, εκπροσωπώντας το καινούργιο και το προοδευτικό (χθεσινά λόγια του δήμαρχου) και ακολούθησε η παράταξη του «καμιά πρόοδος δεν έγινε γιατί συνεχίζω να πίνω εμφιαλωμένο», τι εκπροσώπους θέλουμε και με πιο πολιτικό λόγο; Αυτούς θέλαμε, αυτούς βγάλαμε.

 2. Ο/Η Γ.Δ. λέει:

  Καλά τους τα είπε ο Πτερούδης: Μια απέραντη μπουρδολογία που έφτασε την Ελλαδίτσα μας εδώ που βρίσκεται…..

 3. Ο/Η nerofida λέει:

  Εσείς εκεί …. το χαβά σας …. να θάβεται τον κ. Δήμαρχό !!!! Καλά κανείς σας δε διάβασε το καινούριο SACIOTIC MAGAZINE? Ακόμα δεν σας έπεισε ο Προβής πως ο Δήμαρχος τα πάει μια χαρά με το νερό? Αμ αυτά διαβάζει ο Σάκης (SACIOTIC MAGAZINE και SAKIS PORTAL) και του φαίνονται οι άλλοι αναιδής …. Και καλά ο Προβής δεν σας έπεισε, γιατι είσαστε εμπαθής (είχε και κάτι ψιλοδιακοπούλες και του το χάλασε) … Ούτε η Σύλα Αλεξίου που άφησε κοτζαμαν ΝΕΑ για να έρθει στην Αίγινα να στηρίξει Sakis δεν σας πείθει ? Που έγραψε ολόκληρο editorial με τίτλο «Έναν χρόνο (όλοι) μαζί…» και αποδεικνύει ότι χάρη στην παλιά ημερίδα που οργάνωσε ο Sakis στο Δανάη τώρα ολόκληρος ο Σαρωνικός ενώθηκε και ευημερεί;;; Όπως το περιοδικό της φαντάζομαι …..

  • Ο/Η Το φιδάκι ο Διαμαντής λέει:

   nerofida είσαι και η πρώτη!!! Εκεί που καρτερικά περίμενα να σταλάξει η μαγκούφια βρύση μου, είπα να διασκεδάσω «ποιοτικά» την λειψυδρία, έπεσα επάνω σου και ξέχασα το χάλι… Μπράβο κοπέλα ( ; ) μου!!! Tο καταδιασκέδασα με το …Saciotic Magazine, γιατί προηγούμενα είχα ζοχαδιαστεί με τη φυλλάδα που παρουσίαζε τις άοκνες προσπάθειες του ικανού Δημάρχου μας…Το άλλο, το Sakis Portal, το έχω κόψει από καιρό, με συνταγή γιατρού: Είναι ολέθριο για την υγεία να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα πεντάλεπτο Sakis καθημερινά… «Καλύτερα ένα τσιγάρο, γιατί ο καπνός από το λιβάνισμα είναι πιο επιβλαβής» μου είπε με αυτστηρότητα ο γιατρός μου…

 4. Ο/Η Aνώνυμος λέει:

  Καημένη Αίγινα! Συνειδητά δεν ψήφισα την παράταξη του Σάκη Σακκιώτη! Συνειδητά δεν πήγα να παρακολουθήσω το «θεατράκι» που έστησε στο Α΄Δημ.Σχολείου! Δεν είναι απαραίτητο να σας αναλύσω το λόγο και το γιατί. Φίλοι μου οι περισσότεροι από σας, γνωρίζατε από πριν τις ενστάσεις μου.Δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μ’ αυτό το «βαρεμένο ανθρωπάκι» κι από το κακό θα μας πηγαίνει στο χειρότερο, γιατί φίλοι μου, (όπως συνήθιζε να μου λέει σε παρόμοιες καταστάσεις, ο φίλος μου, ο Σώζος), «ο καντηλανάφτης και αυτοκράτορας να γίνει, πάλι σαν καντηλανάφτης θα φέρεται»!

  • Ο/Η Αθεράπευτα αιγινολάτρης λέει:

   Το απαύγασμα της σοφίας του λαού! Τι κρίμα που βρίσκει την εφαρμογή του στον σημερινό δήμαρχο της Αίγινας! Κατακαήμενο νησί τι σού’λαχε σε τέτοιες οδυνηρές στιγμές για τη χώρα γενικότερα!

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αυτός ο κ. Προβής είναι κάποιος γνωστός δημοσιογράφος; Γιατί μόνο έτσι εξηγείται να γράφει ότι ο Σακκιώτης κατάργησε το τέλος 0,92 ευρώ το κυβικό, που πληρώναμε (!!!) στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνος (και φυσικά έτσι σώθηκε η Αίγινα), ενώ ήταν μια προσπάθεια του Ο.Λ.Ε. που δεν είχε καμιά τύχη, ήδη επιδημαρχίας Κουκούλη είχαν δωθεί διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι δεν θα επιβληθεί. Απλώς τώρα υπήρξε και επίσημη απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Ε.. Εκτός κι’ αν δεν είναι γνωστός δημοσιογράφος, οπότε του σφύριξε την «είδηση» ο δήμαρχος και αυτός -χωρίς να ρωτήσει- το έγραψε. Για τους τουρίστες…

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Όσοι κυβερνούν έχουν ευθύνες και κανείς δεν είναι τέλειος. Το συζητάμε, αν θέλεις. Όταν όμως επικρατεί η χυδαιότητα «τους είδαμε και τους μορφωμένους», τότε οι ευθύνες γυρίζουν πίσω. Σ’ αυτούς που επέλεξαν το χειρότερο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s