Βασανιστικό ερώτημα της Εμβόλιμης: Τον Δήμαρχό μας ποιος θα τον προστατέψει;

Νομίζω πως το ʼχω ξαναπεί: Μπορεί να μην ψήφισα την Δημοτική μας Αρχή, αλλά αισθάνομαι γι’ αυτούς κάποια εκτίμηση… κάποια συμπάθεια. Μπορεί να κάνουνε λάθη, αλλά σίγουρα προσπαθούνε οι άνθρωποι να τα διορθώσουνε. Και ακούνε και τους επικριτές τους! Δεν ξέρω βέβαια αν τους ακούνε όλους, αλλά εμένανε, τους συνάδελφους αρθρογράφους και τους σχολιαστές μας στο μπλογκ πάντως μας ακούνε. Άρα έχουνε κρίση σωστή και καλό γούστο! Μετά λοιπόν από τόσα εμβόλιμα σημειώματα και τόσα σχόλια δικά σας για το Φιστίκι Φεστ, βαλθήκανε να διορθώσουνε όλα τα στραβά. Φοβάμαι βέβαια ότι την πλήρωσε η Πρόεδρος. Είδατε τις τελευταίες ανακοινώσεις; Πουθενά η κ. Κυπραίου! Την αποσύρανε! Υπογράφει με όλο της το κύρος η άφαντη μέχρι χθες Οργανωτική Επιτροπή, που πήρε, ως φαίνεται, τα πράγματα στα χέρια της για να τα βάλει στην θέση τους. Όλα με το σεις και με το σας, και το κυριότερο: ούτε λέξη για τους Παρασκευάδες. Καημένη κ. Κυπραίου… ακόμη και το αγαπημένο της κρεοπωλείο αποσύρανε από την επίσημη διεύθυνση των γραφείων του Φεστιβάλ. Μη σας πω πως τώρα έχει αρχίσει να μου λείπει εκείνο το «άνωθεν του κρεοπωλείου»… Το μόνο που έχει απομείνει να την θυμίζει είναι το Φως, αλλά και αυτό δεν το βλέπω καλά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Στην θέση της όμως εγώ δεν θα στεναχωριόμουνα. Γιατί με την νέα κατάσταση την βάλανε στο απυρόβλητο. Οπότε όλα καλά! Με αυτή την ευχάριστη διάθεση, και μιας που είναι σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης του Μόραλη, είπα και ʼγω να ανοίξω το ίντερνετ να δω τι έγινε με το σπίτι του που πουλιέται, να τα πω στην Ματίνα που είναι καλεσμένη και θα πάει το βράδυ στην Εθνική Πινακοθήκη. Να είναι ενήμερη και αυτή, μπας και σφυρίξει τίποτα επί του θέματος της κ. Λαμπράκη-Πλάκα. Και πέφτω πάνω στην επιστολή του Δημάρχου μας προς τον Υπουργό Πολιτισμού. Σπουδαίος άνθρωπος, σκέφτηκα, που για μια ακόμη φορά άκουσε το Αίγινα Φέρστ, που πρώτο στην Αίγινα έγραψε για το σημαντικό αυτό θέμα! Μας διάβασε λοιπόν ο άνθρωπος και έσπευσε να παρέμβει. Και γεμάτη υπερηφάνεια κάθισα να διαβάσω την επιστολή! Τί τό ʼθελα όμως η συμφοριασμένη; Με έκοψε κρύος ιδρώτας! Έγραφε ο Δήμαρχός μας ότι το σπίτι «αποτελεί και σπάνιο δείγμα αρχαΐζουσας αρχιτεκτονικής»! Αρχαΐζουσα αρχιτεκτονική η αρχιτεκτονική του Άρη Κωνσταντινίδη; Του αρχιτέκτονα των «Ξενία»; Ακόμη και εγώ η Εμβόλιμη ξέρω ότι το μπετόν δύσκολά μπορεί να αρχαΐσει! Και την ρημάδα την επιστολή δεν την έστειλε σε κάποιον άσχετο, όπως εγώ! Την έστειλε ο αθεόφοβος στο ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού! Και ρωτάω η καψερή: Την κ. Κυπραίου την αποσύρανε για να την προστατέψουνε, τον Δήμαρχό μας, όμως, ποιος θα τον προστατέψει;

Η Εμβόλιμη

Aside | This entry was posted in Συνεργασίες, Σημειώματα and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Βασανιστικό ερώτημα της Εμβόλιμης: Τον Δήμαρχό μας ποιος θα τον προστατέψει;

 1. Ο/Η ακατανόμαστος λέει:

  εμάς πάλι τους δημότες του ποιος θα μας προστατέψει;

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μήπως πρέπει να αποσυρθούμε εμείς τελικά ?

 3. Ο/Η ακατανόμαστος λέει:

  να αποσυρθούμε να πάμε πού;

 4. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  Πάντα επίκαιρη και σοφά… τοποθετημένη η φίλη Εμβόλιμη! Όσο για το αν την προστατέψανε την πρόεδρο του Φ.Φ. να μου επιτρέψεις να έχω τους… ενδοιασμούς μου.
  Στα μικρές μας κοινωνίες συμβαίνουν κάπως αλλιώς τα πράγματα. Αν θέλουνε να σε «κάψουνε», σ΄αφήνουνε να κολυμπάς στα βαθιά νερά μέχρι να σε σκεπάσει το νερό!
  Στην περίπτωση της προέδρου, κάποιος αποφάσισε να ρίξει, έστω και αργά, κάποιο «σωσίβιο»! Στην περίπτωση όμως του δημάρχου, με την ανίατη «μικροφωνίτιδα» και το πάθος της τοποθέτησης επί παντός επιστητού, τα πράγματα είναι απείρως δυσκολότερα.
  Και να σου πω κάτι: Ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιοι «δελφινίζοντες» έχουν ήδη από τώρα βάλει πλώρη για τον «θώκο», και η επιχείρηση «κάψιμο» είναι στο φόρτε της.
  Ας πρόσεχε,όπως συνηθίζουμε να λέμε. Εκείνο που με πειράζει είναι ότι δεν αλιεύουμε μόνο εμείς τους εξαίρετους μαργαρίτες που εκτοξεύει, αλλά περνάνε τα μικρά μας σύνορα και μας υπολογίζουν σίγουρα, ανάλογα.

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Όλα εγώ θα στα λέω τέλος πάντων ?

 6. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  Υπάρχει πράγματι ένα θέμα μεγαλοστομίας και εκτόξευσης «μαργαριταριών» από το νέο μας δήμαρχο. Ας μη μας παραξενεύει όμως. Το θέμα είναι σύμφυτο με την κοινωνία μας, το μικρό μας τόπο. Ας μη ξεχνάμε ότι σημειώσαμε ρεκόρ μαργαριταριών κατά την τετραετία 2003 -2006. Κάποιος μάλιστα έχει «απειλήσει» ότι θα τα εκδόσει. Η τετραετία 2007 -2010 ήταν μια εξαίρεση, που «εξορκίστη με τον απήγανο» από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαργαριτολατρών συμπατριωτών μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ανοίξει «κοτσανολόγιο» της νυν δημοτικής αρχής, στο οποίο ήδη καταγράφεται και η «αρχαϊζουσα αρχιτεκτονική». Οι blogers καλούνται να συνεισφέρουν, διότι -πάλι βάσει πληροφοριών- το σχέδιο είναι να εκδοθούν και τα δύο κοτσανολόγια μαζί, με τίτλο «Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει»…

 7. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  Έκκληση προς τον φίλο παρατηρητή:
  Μη μου ξεχάσεις εκείνον τον Φύλαρχο… Μου έχει λείψει… Ποιος να το περίμενε!

 8. Ο/Η Ανώνυμος φίλος λέει:

  Γιατί κυρία «Εμβόλιμη» σας ενοχλεί η διεύθυνση «άνωθεν κρεοπωλείου»; Εγώ ξετρελάθηκα! Μου θύμισε τα παλιά καλά χρόνια! Τότε που έφθασε στο κέντρο διαλογής Αθηνών του Ταχυδρομείου, επιστολή με διεύθυνση:
  Υπουργείο Παιδείας
  Οδός Ερμού
  Έναντι περιπτέρου Κάκαρη.

  • Ο/Η ΕΜΒΟΛΙΜΗ λέει:

   Μα αυτό είπα και ʼγω, έχω αρχίσει να νοσταλγώ το «άνωθεν του κρεοπωλείου». Γιατί με παρεξηγείτε; Και να θέλεις να αγιάσεις δεν σ’ αφήνουν…

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μπορεί εσείς να ειρωνεύεστε αλλά ο δήμαρχός μας τόλμησε! Πρότεινε στο Υπουργείο Πολοτισμού να αγοράσει το κτίριο και να το δόσει στο Δήμο, για να το κάνει Πολιτιστικό Κέντρο. Να γιατί η Αίγινα άλλαξε δήμαρχο!!!

  • Ο/Η ανεμογαζού λέει:

   Τόλμησε να στείλει τις κοτσάνες του……Αλλά και σωστά να το ζητούσε, «ουκ αν λάβοι παρά του μη έχοντος……Ας είμαστε και λίγο σοβαροί…..Εδώ κλείνουν τα νοσοκομεία και θα βρεθούν λεφτά για τον Σακκιώτη;

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Φτιάχνουμε ένα ΦΙΣΤΙΚΙ ΦΕΡΣΤ;

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Φαίνεται ότι το τελευταίο σχόλιο ήταν διαλυτικό. Δεν είχε όμως τέτοια πρόθεση! Μάλλον νοσταλγικό ήταν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s