Ένας προϋπολογισμός ανυπολόγιστης προκλητικότητας

Βροχή τα Ευρώ...

του Νίκου Μαρίνου*

Για πρώτη φορά από την εκλογή της νέας διοίκησης του Δήμου μας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, παρακολούθησα μέσω του Aegina Portal, το δημοτικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2011. Δεν το είχα κάνει τόσο καιρό γιατί ήθελα να «αποτοξινωθώ» από τα δημοτικά πράγματα του νησιού και γιατί κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας σε κοντινά μου πρόσωπα με κράτησαν μακριά.

Αυτό που είδα εχθές με άφησε έκπληκτο. Και αναφέρομαι στους προϋπολογισμούς των νομικών προσώπων του Δήμου αλλά και της «εταιρίας» του, της ΚΕΔΑ.

Πραγματικά πίστευα ότι υπήρχε μια μοναδική ευκαιρία –λόγω των συγκυριών– να παρουσιαστούν για πρώτη φορά αληθινοί προϋπολογισμοί, τουλάχιστον στα νομικά πρόσωπα και στην εταιρεία του Δήμου. Οι φαιδρότητες των εγγραφών των εσόδων είναι καταπληκτικές. Μιλάνε για εκδηλώσεις που δεν θα γίνουν. Μιλάνε για λεφτά που θα εισπράξουν από τον Δήμο και ο Δήμος δεν έχει δεκάρα τσακιστή. Οι άνθρωποι που τις συνέταξαν και τις αποδέχτηκαν, θα μπορούν μεθαύριο, ελαφρά τη καρδία, να πάνε στα συμβούλια τους και να πούνε: «Εγώ φταίω βρε παιδιά; Αφού ο Δήμος δεν μου έδωσε τα λεφτά που δικαιούμαστε».

Τα δε έξοδα, ακόμα πιο φαιδρά. Μιλάνε για αμοιβές, αιρετών και μη, που υποχρεωτικά προβλέπονται –λέει– από τον νόμο, αλλά δεν θα πάρουνε. Και σωστά είπε ο Ηλίας ο Μπέσης: «Και που το ξέρω ʼγω αν δεν τα ζητήσετε αργότερα;». Μπορεί οι αμοιβές να προβλέπονται από τον νόμο αλλά δεν είναι υποχρεωτικό ούτε να εγγράφονται, ούτε να αποδίδονται και ειδικά σε μία δημοτική εταιρεία που όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εθελοντές και να δίνουν το παράδειγμα.

Σε μια εποχή που ο Έλληνας και φυσικά ο Αιγινήτης, δεν προλαβαίνει να μετρήσει τα χαστούκια και τις προσβολές που δέχεται ένθεν και εκείθεν, σε μια εποχή που πολλοί ψάχνουν το ένα ευρώ που κάνει το ψωμί, που την ζούμε καθημερινά, είναι ντροπή να βλέπουμε κάτι τέτοια εκτρώματα που παρουσιάζονται σε δημοτικά συμβούλια και ονομάζονται προϋπολογισμοί!

Ο Νίκος Μαρίνος είναι πληροφορικός, υπάλληλος της ΔΕΗ Αίγινας, και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης.

Advertisements
This entry was posted in Συνεργασίες and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Ένας προϋπολογισμός ανυπολόγιστης προκλητικότητας

 1. Ο/Η ναυαγός λέει:

  ευρωθύελλα……

 2. Ο/Η ο ντροπιασμένος λέει:

  Και να φανταστείτε ότι κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλει την παραίτησή του! Ούτε καν ο ταχυδρόμος, που την είδε …manager! Αλλά μήπως φταίει αυτός; Μήπως δεν φταίνε αυτοί που τον έβαλαν να παριστάνει τον Πρόεδρο; Λίγο θέλει να σαλέψει κανείς;
  Αυτό που δεν γράγει ο αρθρογράφος σας, είναι πως ο κ. Τζίτζης εκτός από αχόρταγος είναι και παραχαράκτης των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ, μια κι έφερε προϋπολογισμό διαφορετικό από αυτόν που παρουσίασε στα μέλη του!!!
  Από την Παρασκευή έχουν περάσει τόσες μέρες και ο Δήμαρχος αγρόν αγοράζει… Ντροπή

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον Νίκο Μαρίνο.
  Θαθελα όμως να κάνω κανα-δυό γενικές και πέραν του άρθρου παρατηρήσεις.
  Πρώτη είναι, ότι πρέπει να αναδειχτεί το τιμητικό γεγονός ότι σύμβουλοι της πλειοψηφίας διαφώνησαν και είτε κατεψήφισαν είτε είπαν «παρών» στην ψηφοφορία. Το γεγονός αυτό νομίζω ότι έχει σχεδόν εκλείψει τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον σε σοβαρά προς ψήφιση θέματα).
  Δεύτερη είναι, ότι με την προϋπόθεση ότι δεχόμαστε σαν αυτονόητη την ελεύθερη έκφραση γνώμης ενός Δημ.Συμβούλου, καλό είναι να αποφεύγονται «πανηγυρισμοί» του τύπου «Ρήγμα στην Διοίκηση» ή «απώλεια δεδηλωμένης» γιατί αν μη τι άλλο επιδρούν συσπειρωτικά και δημιουργούν «προδοτικές» ενοχές σε αυτούς που κάνανε την υπέρβαση, ψηφίσανε κατά συνείδηση και εκφραστήκανε πέραν απο το αναμενόμενο. Έτσι τέτοιες -φωτεινές κατά την γνώμη- μου εξαιρέσεις θα γίνουν σπανιότερες στο μέλλον.
  Τρίτη και τελευταία παρατήρηση είναι ότι βάζοντας το εαυτό μου στην θέση ενός Δημ.Συμβούλου της πλειοψηφίας θα ένοιωθα απελευθερωμένος αν η διαφωνία μου δεν έδινε αφορμή σε «πανηγυρισμούς» αλλά γινόταν αφορμή για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων, έτσι ώστε στο μέλλον να υπερψηφίζεται ή να καταψηφίζεται μια πρόταση και απο τους 27 Δ.Συμβούλους επι της ουσίας και όχι βάσει κομματικής πειθαρχίας. Σε αντίθετη περίπτωση (εκμετάλλευσης και πανηγυρισμών) θα μου δημιουργούσε ένα μόνιμο ψυχολογικό φορτίο που θα μου δημιουργούσε μόνιμα διλήμματα. Και πιστέψτε με για την Αίγινα αυτήν την στιγμή τα διλήμματα δεν είναι ότι καλύτερο.

  • Ο/Η Nikos Marinos λέει:

   Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Άλλωστε στο κείμενο μου δεν κάνω κανέναν λόγο περί ‘ρήγματος’, ‘απώλειας δεδηλωμένης’ κ.λ.π. Συν τοις άλλοις εξάρω τον Σύμβουλο Η. Μπέση για την σωστή και ελεύθερη παρατήρηση του. Άλλωστε πιστεύω ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι – ανεξαιρέτως παράταξης – δεν είναι πρόβατα. Είναι οι αντιπρόσωποι μας, στην πιο κοντινή εξουσία, τη Δημοτική, και την άποψη μας πρέπει να μεταφέρουν. Επιβάλλεται να το κάνουν νομίζω.

 4. Ο/Η MikGeo λέει:

  Θα ήθελα πολύ να προσυπογράψω το προηγούμενο σχόλιο, με την προϋπόθεση ότι θα βρισκόμαστε σε ένα άλλο πολιτικό τοπίο. Δεν θέλω να πω ότι τα σχόλια στα οποία αναφέρεται, διεκδικούν το πρώτο βραβείο της αποστασιοποιημένης παρατήρησης των γεγονότων (ποιός άραγε το ζητά από μια εφημερίδα), απλά θέλω να θυμήσω το πώς σύσσωμος ο τότε αντιπολιτευόμενος Τύπος όχι μόνο βοούσε για τις διαφοροποιήσεις δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης πλειοψηφίας, αλλά και τους παρότρυνε «να πουν κι’ άλλα».
  Το ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο» δεν μετρά, στη χυδαιότητα που ζήσαμε αγαπητέ κ. των 9.52. Η λάσπη και η συκοφαντία νίκησαν κατά κράτος. Μερικές φορές οι άνθρωποι αναγκάζονται από τις περιστάσεις να υποδυθούν ρόλους, αλλιώς οι αδίστακτοι βγαίνουν από πάνω. Σε λίγο, η νέα δημοτική αρχή θα ζητήσει να πάρει δάνειο, γιατί αλλιώς «δεν βγαίνει». Αυτό το δάνειο που ζήτησε και ο προηγούμενος δήμαρχος και το απέρριψαν. Τώρα, θα το ζητήσουν, με τη δικαιολογία ότι η προηγούμενη διοίκηση έφερε το Δήμο σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τη «σώφρονα» λογική, η ομάδα Κουκούλη θα πρέπει να υπερψηφίσει την πρόταση; Τι θα αλαλάξουν τότε τα ΜΜΕ του νησιού; Μα, τι άλλο παρά το ότι η ομάδα αναγνώρισε την καταστροφική της πολιτική!
  Μην τα ζητάμε λοιπόν όλα από τη μία πλευρά, γιατί -ως γνωστόν- εκτός από τη βλακεία, είναι και η εξαλλοσύνη συνήθως ακατανίκητη…

 5. Ο/Η Ανώνυμος φίλος λέει:

  Δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι στον -επαρκή ήδη- σχολιασμό της (απορριφθείσας) πρότασης για αμοιβή 20.000 ευρώ (τόσα ήσαν;) του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.) αλλά να προεκτείνω την φράση της ανάρτησης πως «όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εθελοντές και να δίνουν το παράδειγμα».
  Για ποιούς εθελοντές και για ποιό παράδειγμα μιλάτε κ. Μαρίνε; (το ερώτημα είναι ρητορικό). Αυτά ήταν αποφασισμένο να «πεθάνουν», γιατί δεν θα πρόσφεραν αλλά μάλλον θα έκαναν κακό στη νέα δημοτική αρχή. Πολλά από τα γεγονότα έχουν ήδη αναφερθεί αλλά ας τα δούμε με τη σειρά:
  1) Ήδη από το 1ο φεστιβάλ καταγγέλλονται «μάσες», «ρεμούλες» και αμειβόμενοι «δήθεν εθελοντές». Οι καταγγελίες πληθύνονται μετά τη μεγάλη επιτυχία του 2ου φεστιβάλ. Περίεργο;
  2) Η ναυαρχίδα του νυν συμπολιτευόμενου Τύπου, σε κεντρικό σχόλιό της (γνωστό ότι γράφεται από κεντρικό στέλεχος της δημοτικής αρχής), αναγράφει το εξής (καταπληκτικό): «Οι εθελοντές θα πρέπει να αποδείξουν ότι ενέργησαν για το καλό της Αίγινας και όχι …»
  3) Στις αρχές του 2011 και ενώ έχει οριστεί η νέα διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Α., η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ (που υπάγεται στην Κ.Ε.Δ.Α.) πραγματοποιεί τον απολογισμό (και τον οικονομικό) του 2ου φεστιβάλ. Η νέα διοίκηση απουσιάζει ομαδικώς και επιδεικτικά. Υπάρχει πουθενά -παγκοσμίως- τέτοιο προηγούμενο;
  4) Στον απολογισμό αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνει δηλώσεις περί «νηπίου, που πρέπει να πάει σε καλύτερο σχολείο». Το νήπιο είναι το μεγαλύτερο γεγονός στη νεώτερη ιστορία του νησιού, το φεστιβάλ φιστικιού!
  5) Το «καλύτερο σχολείο» αποκαλύπτεται σύντομα: Η νέα δημοτική αρχή δεν καλεί την οργανωτική επιτροπή να συνεχίσει (παρένθεση: ήταν ανοιχτή -από το 1ο φεστιβάλ- σε όποιον ήθελε να συμμετάσχει) αλλά την καταργεί και -με πρωτοβουλία του δήμαρχου και παρά την αντίθεση του αρμόδιου αντιδήμαρχου- διορίζει νέα επιτροπή, αφήνοντας έξω σχεδόν όλα τα μέλη της παλιάς.
  6) Μετά την αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών (που ο δήμαρχος τον χρησιμοποίησε ως άλλοθι για δήθεν συμφωνία στα άτομα της νέας οργανωτικής), καλέστηκαν μερικά άτομα και φορείς ακόμα, που θα ήταν αδιανόητο να μη συμμετέχουν (π.χ. ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και ο Αγροτικός Σύλλογος).
  7) Οι ίδιοι αυτοί φορείς και όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή, έστειλαν ομαδική επιστολή στον δήμαρχο, ζητώντας το αυτονόητο: Να συνεχίσουν να προσφέρουν τις δωρεάν υπηρεσίες τους και την εμπειρία τους για τη διοργάνωση του 3ου φεστιβάλ. Η πρότασή τους απορρίφθηκε, με θυμωμένη μάλιστα αντίδραση του δήμαρχου, που προέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους εθελοντές ότι πρέπει να καταλάβουν πως άλλαξε η δημοτική αρχή!
  8 ) Η ίδια κίτρινη «ναυαρχίδα» σε νεώτερο σχόλιό της (με τεράστια γράμματα), αντιμετώπισε την ενέργεια αυτή με την ίδια «λογική»: «Οι δήθεν εθελοντές, απέδειξαν ότι ενεργούσαν όχι για το συμφέρον της Αίγινας αλλά για τα συμφέροντά τους και των κολλητών τους».
  Μετά από όλα αυτά (και την πρόταση για αμοιβή 20.000), πιστεύει κανείς ότι υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον και όχι υποκρισία για ανάπτυξη του εθελοντισμού; Ο εθελοντισμός -δυστυχώς αλλά αναγκαστικά, θα έλεγα- αναπτύχθηκε πολύ αργά, όταν ευαίσθητοι πολίτες διαισθάνθηκαν ότι μπορούν να προσφέρουν. Δυστυχώς, αυτό ερμηνεύτηκε ως υποστήριξη στην τότε δημοτική αρχή. Τώρα, με την πρωτοφανή πρόταση για μια τεράστια αμοιβή του προέδρου, ποιός εθελοντής θα τρέξει;
  Τελευταίες παρατηρήσεις:
  α) Ως «εθελοντές» θα επιστρατευτούν οι τελευταίες εφεδρείες του πρώην κομματικού στρατού (το θεωρώ όχι μόνο ως βέβαιο αλλά και ως αναγκαστική επιλογή) και
  β) Οι αρνήσεις από μέλη της πλειοψηφίας να εγκριθεί η «αποζημίωση» του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Α. είναι βέβαιο ότι οφείλονται σε αγανάκτηση και όχι σε «συντροφικά μαχαιρώματα»;

 6. Ο/Η Ω-Ω λέει:

  Το ψυχογράφημα του ανώνυμου 9.52 για το «συμπολιτευτικό σύμπλεγμα», που οδηγεί σύμφωνα με τη λογική του σημειώματός του σε «ένα μόνιμο ψυχολογικό φορτίο που θα δημιουργούσε μόνιμα διλήμματα», προϋποθέτει ύπαρξη ψυχολογικού και πνευματικού υποστρώματος, έτσι ώστε να περιέλθουν στην κατάσταση αυτή οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει κανείς τίποτε να φοβηθεί από έναν ελεύθερο διάλογο. Επίσης είναι προφανές ότι η περιγραφή του 9.52 των κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων και σχέσεων μέσα στις οποίες εγγράφεται το παραπάνω «σύμπλεγμα της συμπολίτευσης» προϋποθέτει ακόμα ιδανικές καταστάσεις ιδανικότερες και από την πλατωνική πολιτεία, γεγονός που πόρρω απέχει, δυστυχώς, από τα τεκταινόμενα στο νησί μας. Σε κάθε περίπτωση η πολιτική είναι ενήλικο άθλημα με βασική πραγματική προϋπόθεση τη γνώση ότι για κάθε πράξη υπάρχουν πολιτικές και οικονομικές συνέπειες και κατ’ επέκταση ευθύνες. Στο ίδιο στρατόπεδο θα βρεθούν μόνον όλοι όσοι αναλαμβάνουν τις πραγματικές τους ευθύνες ανεξάρτητα από το ψευδοδίλημμα συμπολίτευση-αντιπολίτευση. Για να μη χαϊδεύονται αυτιά, αλλά για να επαγρυπνούμε. Οι καιροί ου μενετοί.

 7. Ο/Η Κώστας Ντρης λέει:

  Να σας πω την αλήθεια. Παρά πολλοί πιστεύουν ότι εγώ θα πανηγύριζα, η άποψή μου είναι ότι πρέπει να ξανασυσπειρωθούν και να δουλεψουν με ενοχική αίσθηση για αυτή τη διαλυτική εικόνα που παρουσιάζουν. Είναι πολύ νωρίς να μείνει ακυβέρνητο το καράβι. 3 χρόνια με διαλυμμένη εξουσία δεν περνάνε.
  Καλύτερα λοιπόν να δούνε τη «ρωγμή» στο πρωτοσέλιδο της Νέας Εποχής και να ξανασυσπειρωθούν.

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κε Ντρή είναι μια άποψη που δεν πρωτοέρχεται στο μυαλό, όταν δει κανείς το πρωτοσέλιδό σας (πιθανώς βέβαια να αναπτύσσεται στο εσωτερικό του νέου φύλλου, το οποίο δεν έχω δει). Καλά κάνατε και την εκθέσατε, φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να γίνεται συχνά στο μέλλον.

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Άρα φίλε MikGeo τι γίνεται;
  Πως θα πάει το πράγμα; Μία σου και μία μου; Δεν πρέπει να υπάρχει ένα τέλος;
  Συμφωνώ ότι οι τότε αντιπολιτευόμενες εφημερίδες δεν κράτησαν επίπεδο. Αλλά μήπως κράτησαν οι τοτε συμπολιτευόμενες;
  Θυμίζω σχόλια και προτροπές για διαφωνούντες συμβούλους της τότε συμπολίτευσης του τύπου: «Διάγραψε τους» ή «να πάει σπίτι του να του πλύνει η γυναίκα του καμμία κουρτίνα»
  Όπως βλέπεις είναι φαύλος κύκλος και ουδείς αναμάρτητος.
  Ούτε είναι λύση η υιοθέτηση της άποψης του φίλου Ω-Ω ότι η πολιτική είναι για ενήλικες, γιατί υπάρχουν αξιόλογα άτομα που άν και ενήλικοι θέλουν να διατηρήσουν μια «παιδικότητα» και όλα αυτά τους αποτρέπουν ώστε να ενασχοληθούν.

 10. Ο/Η MikGeo λέει:

  Αγαπητέ 6:38 αποδέχομαι μετά χαράς την πρό(σ)κληση για διάλογο. Εξισώνουμε δύο (2) φράσεις παραπολιτικής στήλης, με τον ορυμαγδό των ύβρεων, συκοφαντιών και ψευδών σύμπαντος του Τύπου πλην μιας εφημερίδας; Αν υπάρχουν κι’ άλλες (πέραν αυτών των δύο), ας ακουστούν. Θα ακολουθήσουν σελίδες ολόκληρες δημοσιευμάτων, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται ήδη στη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης. Και δεν μιλάμε για παραπολιτικές στήλες, μιλάμε για τεράστια πρωτοσέλιδα.
  Δεν δέχομαι λοιπόν την επιχειρούμενη εξίσωση και αν θέλετε να αποδεχθείτε την πρό(σ)κληση θα πρέπει να κοπιάσετε πολύ, ενώ το αντίθετο έργο θα είναι πολύ εύκολο, προς τέρψιν βέβαια των επισκεπτών του blog.

 11. Ο/Η Ω-Ω λέει:

  Διευκρινίζοντας ορισμένα στο σχόλιο του 6.38. Επειδή μίλησα για ψυχογράφημα η ψυχολογική έννοια της ενηλικότητας δεν ταυτίζεται με την ληξιαρχική ηλικία γιατί η ωριμότητα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων (εμπειρίας, παιδείας, παράδοσης κλπ). Η δε «παιδικότητα» στο πλαίσιο αυτό είναι καλοδεχούμενη και πιθανόν δείγμα ουσιαστικής εμπειρίας ζωής, για παράδειγμα ο φίλτατος Γιώργος Μαρίνος. Δεν μπορεί όμως η «παιδικότητα» να είναι το άλλοθι διαφόρων ελλείψεων, λαθών, άγνοιας και ιδιαίτερα ναρκισιστικών συμπεριφορών από ανθρώπους που χειρίζονται τα κοινά.

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ας συμβάλλω κι’ εγώ στο διάλογο: Αγανακτησμένος ήταν τις προάλλες γνωστός μου.
  -«Τι κάνανε στο δήμο οι προηγούμενοι; Βάζανε το Δήμο μέσα 3 εκατομμύρια το χρόνο;»
  -«Πού το άκουσες αυτό;» τον ρώτησα.
  -«Δεν το άκουσα, το διάβασα και λέει μάλιστα ότι το είπε ο δήμαρχος. Το χρέος είναι 12 εκατομμύρια σε 4 χρόνια. Άρα 3 εκατομμύρια το χρόνο».
  Φταίει ο δυστυχής που «τον έπιασαν Κώτσο» με παραπλανητικές αναφορές; Όσοι διαβάζουν και βλέπουν τα video ξέρουν ότι ο δήμαρχος δεν είπε τέτοιο πράγμα και ότι επί Κουκούλη το χρέος αυξήθηκε μόνο κατά 2,2% στην τετραετία (λόγω του ότι το κράτος δεν έδωσε τις υποχρεώσεις του το 2010). Οι αετονύχηδες αποσιώπησαν το 2,2% και φόρτωσαν όλο το χρέος όλων των προηγούμενων (κυρίως Γκότση και Μούρτζη) στην προηγούμενη διοίκηση.
  Τα εκατοντάδες τέτοια περιστατικά, τα σχολίασε ποτέ κανείς;
  Η αναφορά του Ω-Ω για ενήλικες στην πολιτική, νομίζω ότι έχει την έννοια ότι δεν πρέπει να αηδιάζεις τόσο πολύ με τη λάσπη και τις διαστρεβλώσεις, ώστε να τρέπεσαι σε φυγή και να αφήνεις ελεύθερο το πεδίο στους λασπιτζήδες και τους επαγγελματίες ψεύτες. Η εξίσωση των πάντων είναι βούτυρο στο ψωμί των λασπιτζήδων, γιατί στο βούρκο ξέρουν να επιπλέουν. Όχι, οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες και όποιος θέλει να τα εξισώσει όλα, θέλει να τα αθωώσει όλα.

  • Ο/Η AOYA λέει:

   Άλλη μια Αλήτικη Επίθεση του κίτρινου τύπου που δυστυχώς για το νησί πολύ διαβάζουν……. ! Θέλει συχνή ενημέρωση από πλευράς παράταξης ΚΟΥΚΟΥΛΗ. Συχνά δελτία τύπου και συνεντεύξεις σε όλα τα Μ.Μ.Ε. του νησιού! Καταιγισμό ! Η σκυλιασμένη απόπειρα μείωσης και εξύβρισης της Παράταξης Κουκούλη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της Αίγινας που έχει αντιληφθεί το βάθος της ανικανότητας της καινούργιας Δ.Αρχής . Πάντως ότι την πέφτουν στους Κουκουλικούς το κάνουν μάλλον απο κόμπλεξ και επειδή τον αναγνωρίζουν ως μοναδικό αντίπαλο!

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Στο μόνο που θα διαφωνήσω με τον προηγούμενο είναι στο ότι «πολλοί τον διαβάζουν». Δεν τον διαβάζουν τόσο πολλοί και αυτό τον κάνει πιο επιθετικό. Το «κενό» το συμπληρώνουν τα blogs της συμφοράς. Κατά τα άλλα, ο αουα τα έχει δει σωστά. Με μια διαφορά. Ο Κουκούλης είναι άνω των 65 και δεν είχε βάλει έμμονη ιδέα να γίνει δήμαρχος. Είχε απλώς μια τάση προσφοράς. Μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος, το έχει ήδη πει και το ξέρουν και οι ορκισμένοι αντίπαλοι και πολέμιοί του. Γιατί τότε τέτοιο πάθος εναντίον του; Η μόνη απάντηση είναι ότι δεν ανήκει στις παλαιοκομματικές δυνάμεις, οι οποίες παραμέρισαν τις (ανύπαρκτες) διαφορές τους και ενώθηκαν για να τον αντιμετωπίσουν. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν χτυπούν πια τον ίδιο αλλά το φαινόμενο της ανάδειξης νέων δυνάμεων, έξω από τον χρεωκοπημένο δικομματισμό.

  • Ο/Η AOYA λέει:

   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ «πολλοί διαβάζουν» είμαι σε καλό δρόμο με την ορθογραφία αν και σχολείο δεν έχω πάει έμαθα όμως από τα ΒΛΟΓΚΣ της Αίγινας . Πως μου ξέφυγε αυτό δεν ξέρω ! Λες να το πήρε το μάτι μου στον Αιακό ρεξ μπλιέξ !
   Τώρα ότι ένα μεγάλο ποσοστό διαβάζει κίτρινο τύπο στην Αίγινα μην το αμφισβητείς καθόλου φίλε !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s