Αντίο κι ευχαριστούμε για τα ψάρια

Ψάρια...

Μέσα στους έξη μήνες και δώδεκα μέρες της λειτουργίας του, το Πρώτα η Αίγινα κατόρθωσε πολλά – και ίσως για αυτό και πολεμήθηκε τόσο πολύ. Για εμάς τους οκτώ ανθρώπους που αποτελούμε τα ιδρυτικά μέλη και την ομάδα διαχείρισης του μπλογκ, η εντυπωσιακή αυτή πορεία μας γεμίζει υπερηφάνεια και ικανοποίηση. Όλα τα καλά πράγματα όμως έχουν ένα τέλος και η αίσθησή μας είναι ότι το μπλογκ μας συμπλήρωσε τον κύκλο του. Η ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει, η μοναξιά που πολλές φορές αισθανθήκαμε παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα, οι κακόβουλες επιθέσεις εναντίον επώνυμων εξωτερικών συνεργατών μας: είναι πράγματα που τελευταία μας προβλημάτισαν πολύ, καθώς και η σκέψη πως ίσως είναι καλύτερα να αποχωρείς όσο βρίσκεσαι στην κορυφή. Πριν αρχίσει η κατρακύλα. Πριν η όμορφη θάλασσα της Αύρας, που κοσμεί την κεφαλίδα των ψηφιακών μας σελίδων, μετατραπεί σε βρομερό βούρκο…

Έχουμε λοιπόν την αίσθηση πως οι δυνατότητες παρέμβασης του μπλογκ μας σε μια δεδομένη πραγματικότητα είναι περιορισμένες και έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται, όπως ακριβώς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και τα αποθέματα χρόνου, δυνάμεων και υπομονής που μπορούμε να διαθέσουμε σε μια προσπάθεια που μοιάζει καταδικασμένη.

Έτσι, κατά την διάρκεια μαραθώνιας «τηλεδιάσκεψης» της ομάδας μας –εφόσον ορισμένα από τα μέλη μας βρίσκονται αυτές τις μέρες εκτός Αιγίνης– αποφασίσαμε να αναστείλουμε την λειτουργία του μπλογκ επ’ αόριστον – μέχρις ότου και εφόσον κρίνουμε ότι οι συνθήκες θα είναι ώριμες για μια πιθανή επιστροφή στην αγαπημένη μας αιγινήτικη μπλογκόσφαιρα, με αυτήν ή με κάποια άλλη μορφή. Το Πρώτα η Αίγινα θα παραμείνει επισκέψιμο, και η δυνατότητα σχολιασμού ενεργοποιημένη. Η δε ομάδα διαχείρισης θα εξακολουθήσει να επιτηρεί τα σχόλια παρεμβαίνοντας στις περιπτώσεις που αυτό θα κριθεί αναγκαίο. Για όσους αισθάνονται ότι ο μετριασμός των σχολίων περιορίζει τις ανάγκες αυτο-έκφρασής τους, τους παραπέμπουμε σε άλλα ποιοτικά μπλογκς που υποθάλπουν την έκφραση και των πλέον ευτελών και νοσηρών ενστίκτων των σχολιαστών τους.

Αποχωρώντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς τους επισκέπτες, σχολιαστές και αρθρογράφους μας, επώνυμους και ανώνυμους, μέλη του μπλογκ ή εξωτερικούς συνεργάτες. Σε όλους εσάς οφείλεται η μεγάλη μας επιτυχία. Ένα θεμελιώδες συστατικό της επιτυχίας αυτής πιστεύουμε πως ήταν ο μεγάλος αριθμός επώνυμων σχολίων και εξωτερικών συνεργασιών που το Πρώτα η Αίγινα προσήλκυσε μέσα στους λίγους μήνες της λειτουργίας του. Κάποιοι επιχείρησαν να μας μιμηθούν αλλά δεν τα κατάφεραν…

Θα θέλαμε, συνεπώς, να ευχαριστήσουμε όλους τους επώνυμους του Πρώτα η Αίγινα ονομαστικά, και πρώτα τους σχολιαστές μας: Δεν ήταν τυχαίο ίσως πως το πρώτο σχόλιο του μπλογκ ήταν επώνυμο και το έγραψε ο Δημήτρης Κάππος, ο οποίος όμως έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε: εμείς πάντως τον ευχαριστούμε. Ανάμεσα λοιπόν στις πολλές εκατοντάδες των σχολίων που ακολούθησαν, πάντοτε υπήρχαν και αρκετά επώνυμα. Ευχαριστούμε επομένως –κατά σειράν εμφανίσεως– και τον Ηλία Πόταγα, την Λίνα Μπόγρη-Πετρίτου, τον Νεκτάριο Κουκούλη, τον Γιώργο Μπήτρο, τον Γιώργο Καλόφωνο, την Ελένη Δρακάκη, τον Α. Μελισσιανό, τον Γιώργο Κυριακού, τον Νίκο Οικονόμου, τον Κώστα Καπάνταη, τον Π. Στενάκη, την Στέλλα Τρίμη, τον Μιχάλη Μουτσάτσο, τον Γρηγόρη Μαλτέζο, τον Νίκο Μαρίνο, τον Σπύρο Ραδίτσα, τον Αλέξανδρο Κράους, τον Γιώργο Τσατήρη, την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, τον Κώστα Ντρη και τον Δημήτρη Σαραντάκο.

Στα σχόλια εμφανίσθηκαν κατά καιρούς –επώνυμα ή ανώνυμα– και εκπρόσωποι άλλων μπλογκς ή ενημερωτικών ιστότοπων: ο Γιώργος Κυριακού της Σχεδίας στ’ ανοιχτά της Αίγινας, ο Γρηγόρης Μαλτέζος του eco-aegina, ο «άκοπος» του aeginanew, καθώς και ανώνυμος εκπρόσωπος του aegina.net. Τους ευχαριστούμε θερμά και αυτούς.

Ορισμένοι από τους επώνυμους σχολιαστές μας μεταλλάχθηκαν συν τω χρόνω σε εκλεκτούς εξωτερικούς συνεργάτες-αρθρογράφους. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν μας τιμά ιδιαιτέρως. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως άρα –πάντοτε κατά σειράν εμφανίσεως– τον Γιώργο Μπήτρο, τον Νίκο Μαρίνο, την Λίνα Μπόγρη-Πετρίτου, τον Μιχάλη Μουτσάτσο, τον Γιώργο Καλόφωνο (ή Γ.Θ.Κ.), τον Γιώργο Τσατήρη, τον Τζάνο Σημαντώνη. Υπάρχουν και τρεις εξωτερικοί συνεργάτες με ψευδώνυμα: ο/η «Θ.Μ.», ο/η «Ν.Α.» και κυρίως η παιγνιώδης «Εμβόλιμη», που την διαβεβαιώνουμε πως για εμάς υπήρξε πάντοτε ανάσα δροσιάς και ποτέ «πέτρα σκανδάλου». Τους ευχαριστούμε και αυτούς εξ ίσου. Ευχόμαστε πάνω απ’ όλα σε όλους τους συνεργάτες μας να εξακολουθήσουν να αρθρογραφούν σε άλλα μέσα, γιατί ο λόγος τους χρειάζεται στο νησί μας.

Θα ήταν παράληψη να ξεχάσουμε και τους τακτικούς αρθρογράφους του μπλογκ μας: τον πολυγραφότατο «kfr», την μανιώδη «mania», τον αδέκαστο «ParAna», τον κάπως ακραίο «Ακραιφνή», καθώς επίσης και τα τέσσερα αφανή μέλη της ομάδας μας.

Παραφράζοντας τον τίτλο, λοιπόν, ενός αγαπημένου βιβλίου του μονίμως προσωρινού συντονιστή της ομάδας μας, σας αποχαιρετούμε: «Αντίο κι ευχαριστούμε για τα ψάρια». Για τους επικριτές μας δε προσθέτουμε: «Να σας μείνει η ψαρίλα».

Η ομάδα διαχείρισης του Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

37 Responses to Αντίο κι ευχαριστούμε για τα ψάρια

 1. Ο/Η Ελενη Δρακακη λέει:

  Λυπαμαι πολυ. Ελπιζω να επανελθει το blog συντομα, καθως εμεις οι ιδιοι ειμαστε που βοηθουμε να αλλαξουν οι συνθηκες ενος τοπου. Καλη δυναμη σε ολους.

 2. Ο/Η Ω-Ω λέει:

  Αν δεν ειναι πρωταπριλιάτικο ψεματάκι (βλεπε και τα ψαρια στην επικεφαλίδα) τότε χρειάζεται δουλειά στην ομάδα . Η επίκληση εξωτερικού πολέμου δεν αρκεί για την εξεύρεση και αποδοχή των εσωτερικών μας αδυναμιών. Πάντα με αγάπη Ω-Ω.

 3. Πολύ Καλημέρα σας !!! και καλό Μήνα !!!
  ……………. καλό για πρωταπριλιάτικο … !!!
  και μιά αποκλειστική είδηση :
  «Ποια ελληνικά νησιά βγαίνουν στο…σφυρί ; «
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=14627140
  Μεταξύ αυτών και η Λαγούσες και τα Διαπόρια του Σαρωνικού: Ασπάλαθος, Διαπόριοι νήσοι , Άγιος Θωμάς, Άγιος Ιωάννης, Θρακοίλη, Κλειδού, Κορδελιάρες , Κουρμούζι , Κουρμουλού, Υψηλή , Λιθού ,Μετώπη , Μοδάλι , Νησίδα , Παναγιά , Πέτρος , Πλατειά , Σταχτορόη , Τραγονήσι, Φλέβα και Φλεβοπούλα !!!!

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   Πολύ καλή ευκαιρία για όσους οικοδόμους και πολιτικούς μηχανικούς δεν έχουν πιά να κτίσουν την Αίγινα. Χρυσή ευκαιρία να φτιάξουν αυτά τα καλαίσθητα στη Λαούσα. Ευτυχώ!!!!! Ανοίγεται πεδίο δράσης για το Μασουλέα και για κάποιον Παπαδόπουλο να φτιάξει τσαντήρια…..

  • Ο/Η ανεμογαζού λέει:

   μη ξεχνάς και τον Ανδριάνη με τους κυματοθραύστες του…..

 4. Θα συμφωνήσω με τους προλαλησάντες καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά , είναι ένα καλό τεστ για να δείτε αν θα τσιμπήσουμε.
  Καλή Πρωταπριλιά και μη ξεχνάτε μπορεί να είναι και καλό να σας «κοροϊδεψουν» μόνο για μία μέρα!

 5. Ο/Η αφοβος λέει:

  Πλάκα με κάνεις;
  Να ζήσετε και καλό μήνα σε όλη την ομάδα

 6. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Καλά τώρα με έπιασε τρεμούλα από τη στενοχώρια

  • Ο/Η *** λέει:

   μιας που λες για τρεμούλες, ποιος τρέμει το ξεσκέπασμα σχολιαστών σε άλλα blog της Αίγινας?Ποια πρόσωπα υπεράνο υποψίας εναι μπλεγμένα????

   • Ο/Η ΑΤΡΟΠΟΣ λέει:

    Ποιος ξέρει, τί; Συμβαίνει και εδώ; Και ποιο το κέρδος; Το ξύλο έχει δυο άκρες… Ας φυλάγεται, γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της…

 7. Ο/Η αντιμάμαλο λέει:

  Πρωταπριλιά ή όχι, τώρα που θα γίνει ο κυματοθραύστης , δεν βλέπω να αποφεύγουμε τον δύσοσμο βούρκο στην Αύρα …..

 8. Ο/Η Τάκης Παπαλεονάρδος λέει:

  Εύχομαι να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και μόνο… Καλό μήνα!

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «…… Για όσους αισθάνονται ότι ο μετριασμός των σχολίων περιορίζει τις ανάγκες αυτο-έκφρασής τους, τους παραπέμπουμε σε άλλα ποιοτικά μπλογκς που υποθάλπουν την έκφραση και των πλέον ευτελών και νοσηρών ενστίκτων των σχολιαστών τους ……» Καλόόόό !!!!!!!

 10. Ο/Η ??? λέει:

  για πρωταπριλιάτικο πάντως γράφει πολλές αλήθειες

 11. Ο/Η Νικηφόρος λέει:

  Μην σας νοιάζει τίποτα!Προχωρήστε ακάθεκτοι. Καλό μήνα!

 12. Ο/Η Αθεράπευτα αιγινολάτρης λέει:

  Καλό μήνα! Καλή Πρωταπριλιά! «Poisson d’avril» (απριλιάτικο ψάρι) λένε οι Γάλλοι, όταν αποκαλύπτουν την πρωταπριλιάτικη φάρσα τους. Σαν φάρσα, ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα εκλάβουμε, λοιπόν, τη σημερινή ανακοίνωση. Μη μας στερήσετε το οξυγόνο της ποιότητας… Ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους μαυρίλας που διανύουμε, μας είναι απαραίτητη η φωτεινότητα του ξεχωριστού αυτού μπλογκ! Καλή συνέχεια και του χρόνου, μ’ένα εξίσου πετυχημένο «απριλιάτικο ψάρι»!

 13. Θα ήθελα και εγώ να ενώσω την φωνή μου στην (διαφαινόμενη) γενική έκκληση για αναστολή της αναστολής λειτουργίας του blog σας.
  Καλό μήνα!

  (αν και στο τίτλο του θέματος σας έχω ήδη προλάβει απο το τέλος του προηγούμενου Σεπτεμβρίου σε ανάρτηση που είχα κάνει εδώ: Αντίο και ευχαριστώ για τα ψάρια . Οι λόγοι που ανέβασα το άρθρο αυτό τότε, έχουν αρκετές ομοιότητες με τους δικούς σας – βέβαια τότε περισσότερο προέβλεπα παρά ήξερα.)

 14. Ο/Η Λίνα Μπόγρη-Πετρίτου λέει:

  Αγαπητό μπλογκ, χαίρομαι που τιμάς το έθιμο. Και του χρόνου! Αξίζει να υπάρχεις, γιατί κάνεις τη διαφορά! Κι αν καμιά φορά, κάτι μπορεί και να στραβώνει (ανθρώπινη δυστυχώς πάντα η παρέμβαση), από τις όποιες «κακόβουλες επιθέσεις», πολλοί από μας το ξεπερνάμε σαν τον ποιητή: «…κι όσες τσουκνίδες βγαίνουνε μονάχες στον αγρό, εκεί ξεμοναχιάζονται πνιχτές στο χαμομήλι.»!

 15. Ο/Η Κώστας Ντρης λέει:

  Ωραίο το πρωταπριλιάτικο, όμως να μείνει εκεί. Το πνεύμα και ο λόγος όλων όσων είστε πίσω από αυτό το μπλογκ κάνουν καλό στην Αίγινα
  Καλό μήνα

  • Ο/Η Ανώνυμος. λέει:

   Μας υποχρέωσες αλλά δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες;

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Κώστα, αλήθεια πως πάνε οι ετοιμασίες για την υποδοχή του Παπανδρέου το Πάσχα; Είναι αλήθεια πως δήλωσες εθελοντής για να μπεις στην ομάδα υποδοχής του;
   Γρήγορα γιατι θα σου φαει τη θεση η Γιούλη :=)

  • Ο/Η αφανής λέει:

   δεν είναι καθόλου σωστό να δέχεται επιθέσεις κάποιος που μπήκε για να γράψει τις ευχές του και τα καλά του λόγια και μάλιστα επώνυμα.

   εγώ πάντως ευχαριστώ τον Κώστα και όλους όσους μας γράφετε σήμερα καλά λόγια και ευχές, επώνυμα ή ανώνυμα.

 16. Ο/Η Μπούλης λέει:

  αγαπητό μου μπλογκ
  Είμαι πολύ λυπημένος σαν μπούλης και σου γράφω πάλι στα κρυφά. ήσουν για μένα μια παρηγοριά. όταν η δασκάλα μου η Ντάλια μου έβαζε τις φωνές εγώ σκεφτόμουν πότε θα περάσει η ώρα για να μπω στο μπλογκ να διαβάσω κάποια ωραία κείμενα του κ. Μαρίνου που μας μιλά για τους προσκόπους. όταν ο κύριος Ζήσης μας έκανε ιστορία εγώ σκεφτόμουν πότε θα γυρίσω σπίτι να διαβάσω για τον Καποδίστρια που έγραφε η κυρία Λίνα. Τώρα εγώ τι θα σκέφτομαι τςι ατέλειωτες ώρες του σχολείου. Επίσης θέλω να σου πω πως πολύ φχαριστήθηκα με αυτή την Παρασκευή που στην Αίγινα την λένε Παρασκευά. Είναι μια φίλη της μαμάς που κάθε Παρασκευή βράδυ όταν έρχεται στην Αίγινα πάνε και παίζουνε κουμ καν και μπιρίμπα. Κι εγώ μόνος στο σπίτι. Πολύ φχαριστήθηκα σας λέω. Τώρα όμως δεν παίζουν μπιρίμπα. Πάνε στο κτήμα του κ. Τάκη που ήρθε πρόσφατα από τις Ινδίες και ταΐζουν μια ιερή αγελάδα που έφερε από τις Ινδίες που
  είχε πάει εκεί ο κ. Τάκης. Την έχουν βγάλει Λιλίκα γιατί είναι πολύ ζωηρή και τους κάνει τσαχπινιές. όμως έχουμε κι άλλο πρόβλημα. Η μαμά που τη χάνεις που τη βρίσκεις όλο στο Βαθύ πάει. Αυτό δεν μου αρέσει. Εμένα βέβαια μου λέει πως πάει να συμπαρασταθεί στην κ. Μαρίκα που τη βγάζουν από το σπίτι της. Είναι ένας κακός πρόεδρος εκεί πουθέλει να τη βγάλει στο δρόμο. Γιατί άραγε. Προχθές πήγανε όλε ςμαζί στο γραφείο του κ. Νεκταρίου και κείνος τους έδωσε καραμέλες. Έτσι η μαμά μου έφερε καραμέλες. Γιατί δεν μου αγόραζε για να μη τρώω επειδή χαλάνε τα δοντάκια μου. Είχ ενα μου φέρει καραμέλες από τότε που μοίραζε η κοπέλα μέσα στο ιπτάμενο. Τέλος πάντων έχω πολλά βάσανα. Γι’ αυτό σε παρακαλώ μη κλείσεις.
  Α και κάτι τελευταίο μη ξαναβάλεις ψάρια. Τα σιχαίνομαι. Δε τα τρώω. Μια φορά η μαμά με έδειρε επειδή δεν έφαγα μπακαλιάρο. Και για να την εκδικηθώ πήγα και έβαψα με μαρκαδόρο πορτοκαλί χρώματος όλη την τουαλέτα. έχουν γίνει πολλά στο σπίτι. Πως να τα πω όλα. Φοβάμαι μη με πα΄ρει είδηση η μαμά.
  Αχ αχ αχ κλείνω γιατί μάλλον ήρθε. Φαίνεται ο κ. Τάκης θα έβαλε νωρίς την αγελαδίτσα του για ύπνο. Καληνύχτα κι όπως είπαμε εεε…..

 17. Ο/Η alltogether λέει:

  Αγαπητοί συνδημότες του «Πρώτα η Αίγινα», παρακολουθούμε με ενδιαφέρον απο αρχής το ποιοτικό ιστολόγιο σας, όπως παρακολουθούμε και το διαδίκτυο σε ότι έχει σχέση με το νησί μας. Πάντα προσπαθούσαμε να επεμβαίνουμε μόνο όταν υπήρχε απόλυτη ανάγκη και πάντα με σκοπό να πληροφορήσουμε και να κατευνάσουμε όποιες συζητήσεις κρίναμε ότι έπρεπε. Σήμερα και μην μπορώντας να παραβλέψουμε την παναιγινήτικη, μην πούμε και οικουμενική, απαίτηση περί της μη αναστολής λειτουργίας του έγκριτου ιστολογίου σας, θα θέλαμε και εμείς απο την πλευρά μας να σας παρακαλέσουμε να σκεφτείτε ψύχραιμα και νηφάλια και να ανακαλέσετε αυτήν σας την απόφαση. Βεβαιώνουμε μάλιστα ότι και εμείς απο την μεριά μας θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για να είμαστε Όλοι Μαζί, αν όχι τώρα, πάντως στο απώτερο μέλλον.
  Sakis blog team

 18. Ο/Η Ανώνυμος. λέει:

  Θα είναι και η Γιούλη μαζί;

 19. Ο/Η Alexander Chalkidis λέει:

  Πράγματι, αν είναι πρωταπριλιάτικο δεν είναι πολύ καλό αστείο. Αν το λέτε σοβαρά δεν καταλαβαίνει κανείς τον λόγο. Ας γράφετε λιγότερο συχνά, ας μην το επιτηρείτε με τόσο κόπο. Όσοι ενδιαφέρονται να σας διαβάζουν γιατί να το στερηθούν; Και εσείς που έχετε ανάγκη να τα γράφετε τι θα κάνετε;

  • Ο/Η Αφοβος λέει:

   Αν εννοείτε ότι η δυνατότητα έκφρασης είναι ανάγκη, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου, γιατί σήμερα λίγοι τόποι και λιγότεροι χώροι επιτρέπουν τη δημοκρατική έκφραση χωρίς περιστροφές και υποκρισίες.
   Ωστόσο δεν είναι αυτός ο σκοπός μόνο.

 20. Ο/Η Ακίνδυνος λέει:

  Αλέξη σε αγαπάμε μη το κλείσεις το μπλογκ. Κώστα σε αγαπάμε και σενα Νίκο και σένα Τάκη. Μη τα παρατάς έτσι γρήγορα, τώρα που σε συνηθίσαμε και σας διαβάζουμε συνεχώς. Συνεχίστε καλά μου παιδιά. Είστε παρηγοριά για όλη την παρέα μας.

  Φιλιά πολλά από την όμορφη Λέρο.

  • Ο/Η αφανής λέει:

   Φαίνεται πως άθελά μας καταφέραμε να στείλουμε κάποιους από τους επικριτές μας στην όμορφη Λέρο. Τί να πούμε… ταχεία ανάρρωση και καλό μήνα!

   • Ο/Η Ακίνδυνος λέει:

    εάν ως αφανής δεν καταλαβαίνετε από χιούμορ και μένετε με το στόμα ανοιχτό όπως τα ψαράκια της φωτογραφίας σας τι να πω; Πάντως η Λέρος είναι πανέμορφη όλες τις εποχές. Από κει σας γράφω. Και ξέρετε υπάρχουν και υγιείς άνθρωποι στο νησί γιατί διακρίνω έναν ψιλορατσισμό

   • Ο/Η επιρρεπής λέει:

    αρχισε η σαχλαμαριαση τωρα…. ενταξει γ. μου οτι πεις ….

 21. Ο/Η Ακίνδυνος λέει:

  ότι πεις Μιχάλη μου. Να σε ενημερώσω ότι κυκλοφόρησαν τα Νέα του Θεοδωράκη ο οποίος ρουμπώνει τον κοντό που είχ ετο θράσσος να στείλει και επιστολή για το χρέος του Δήμου.

 22. Παράθεμα: Χρόνια μας πολλά! Τα πρώτα γενέθλια του Πρώτα η Αίγινα | Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s