Πάμε Μέγαρο;

Μέγαρο Υπατία

του Νίκου Μαρίνου*

Όλοι είδαμε πως, μέσα σε 45 ημέρες, ξεκίνησε και κορυφώθηκε το θέμα των 300 λαθρομεταναστών του Μεγάρου Υπατία. Ούτε ένας ούτε δύο. Τρακόσιοι άνθρωποι που μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα, αφού μαζεύτηκαν και οργανώθηκαν στην Κρήτη, πήραν το καράβι (ανενόχλητοι), ανέβηκαν στην Αθήνα και κατέλαβαν επισκευαζόμενο δημόσιο κτήριο –αυτό της Νομικής και το μέγαρο Υπατία εν συνεχεία– με αίτημα την έκδοση χαρτιών νόμιμης παραμονής.

Παπουτσής - ΝταλάραΗ κυβέρνηση δια στόματος ΥΠ.ΕΣ. κου Ραγκούση πανηγυρίζει για τη λύση (;) που έδωσε, όπως πανηγυρίζουν και οι λαθρομετανάστες. Βέβαια η κυβέρνηση δεν έδωσε άμεσες άδειες παραμονής –όπως είχε κάνει (λανθασμένα) η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 σε 18 λαθρομετανάστες– αλλά έδωσε εξάμηνες παρατάσεις, που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το ίδιο με τις άδειες παραμονής. Βέβαια η φαιδρή εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση μέσω τριών κορυφαίων υπουργών της, στο ότι συνδιαλέγεται με παρανόμους είναι εκπληκτική!

Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω μια επιστολή Αυστραλών –μελών της εκεί Κυβέρνησης– που αλίευσα στο διαδίκτυο και συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο της. Η αυθεντικότητα της εντούτοις αμφισβητείται http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρεθήκαμε να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.

Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.

Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.

Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.

Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.

Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:

Το δικαίωμα να φύγετε!

Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!

Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.

Εσείς διαλέξατε να έρθετε.

Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!

Μέγαρο Υπατία - εσωτερικόΣαφώς και δεν έχω κανένα πρόβλημα και, φυσικά, δεν τα έχω με τους ανθρώπους αυτούς. Καλά έκαναν. Τα έχω, διότι με πρόφαση την απεργία πείνας μπορείς να καταφέρεις ότι θες στην Ελλάδα. Τα έχω, με την απέλαση 75 Δομινικανών με συνοδεία 140 αστυνομικών που εμείς φυσικά πληρώσαμε για να γίνει. Τα έχω, με το χειρότερο είδος ανθρώπου που υπάρχει στον κόσμο: τους δουλέμπορους. Τα έχω, με την ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους που δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα του. Τα έχω, με τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους που τα παίρνουν για να βγάλουν χαρτιά στους λαθρομετανάστες. Τα έχω, μ’ αυτούς που χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες για να κάνουν τη δουλεία τους (δεξιούς, αριστερούς, θεούσους, άθεους, αγρότες, μαγαζάτορες κ.λπ.). Τα έχω, με τον εαυτό μου που κοιμάται όρθιος και δεν αντιδρά πουθενά και για τίποτα και εφαρμόζει πιστά τη λέξη… μαλθακός και τα συνώνυμά της…

Ο Νίκος Μαρίνος είναι πληροφορικός, υπάλληλος της ΔΕΗ Αίγινας, και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης.

Advertisements
This entry was posted in Συνεργασίες and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Πάμε Μέγαρο;

 1. Ο/Η Γιώργος Θ. Καλόφωνος λέει:

  Έχω την αίσθηση ότι το κείμενο αυτό του Νίκου Μαρίνου –με προσωπικές σκέψεις και απόψεις για τα γεγονότα που σχετίζονται με την πρόσφατη απεργία πείνας των λαθρομεταναστών– εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση, ακόμη και την οργή, πολλών πολιτών της χώρας μας, τόσο για την γενικότερη κατάσταση με τους λαθρομετανάστες, όσο και για την κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

  Σε σχέση, όμως, με το υποτιθέμενο κείμενο Αυστραλών βουλευτών το οποίο παραθέτει, θα ήθελα να σημειώσω πως, προσωπικά εγώ, τουλάχιστον, το βρίσκω ακραία συντηρητικό και ξενοφοβικό, και δεν θα μπορούσα να το προσυπογράψω, όση οργή και αν αισθανόμουν για την όλη κατάσταση. Πιστεύω πως μια τέτοιου είδους στάση δεν βοηθάει στην κατανόηση και την ενδεχόμενη λύση του προβλήματος.

  Για το θέμα της θρησκείας π.χ. θυμίζω ότι στην χώρα μας υπάρχει ανεξιθρησκία και ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σεβαστό τόσο ως προς τους αλλόθρησκους πολίτες της όσο και για τους επισκέπτες της, ακόμη και τους παράνομους, των οποίων η παρανομία δεν νοείται να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τυχόν καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους. Επίσης, για το θέμα της γλώσσας, θα ήθελα να επισημάνω ότι στην χώρα μας ζουν απολύτως νόμιμα –είτε ως πολίτες, είτε ως μόνιμοι κάτοικοι– πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν την τύχη να γνωρίζουν την γλώσσα μας. Αυτό δεν θα έπρεπε επ’ ουδενί να αποτελεί αιτία διακρίσεων εις βάρος τους. Υπογραμμίζω πως πολλοί Έλληνες βρέθηκαν στο παρελθόν μετανάστες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας, και πολλοί από αυτούς δεν γνώριζαν την γλώσσα της χώρας στην οποία διέμεναν και ακόμη διαμένουν. Θα έπρεπε λοιπόν να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί πριν αναπαράγουμε απόψεις που μπορεί να προσβάλλουν ανθρώπους, ακόμη και συμπατριώτες μας.

  Από την άλλη πλευρά, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι βέβαια κάτι που δεν θα έπρεπε να εμποδίζει την δίκαιη εφαρμογή των νόμων του κράτους μας.

 2. Ο/Η Γιωργος Μπήτρος λέει:

  Το κείμενο της επιστολής είναι γνωστό διότι έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο αυτό, δεν μειώνει την αξία της επιστολής διότι είναι καταπληκτικά επίκαιρο και θα είναι όσο δεν έχουμε το θάρρος να πάρουμε ξεκάθαρες αποφάσεις με όποιο κόστος.
  Δυστυχώς όμως κύριε Μαρίνο ζούμε στο Τραμπουκιστάν. Εδώ δεν ισχύει καμμία νομοθεσία. Η κατάληψη δημοσίου κτιρίου – όπως και σχολείου – απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Πότε όμως έχει τολμήσει κάποιος να επέμβει. Αντίθετα παρακινούμε τα παιδιά μας σε καταλήψεις. Αφήνουμε καταστάσεις προβλήματα κι άλλες παθογένειες να μακροημερεύουν έως ότου ξεφτιλιστούν από το χρόνο.
  Ποιός αλήθεια τολμά να μιλήσει όταν σε σχολεία δεν υπάρχουν ελληνικές σημαίες; Ποιός τολμά να μιλήσει όταν γνωστά τέκνα ασχημονούν με γκράφιτι και τα βιντεάκια τους που περιγράφουν τις ασχήμιες τους μέσα στο γραφείο των καθηγητών κυκλοφορούν στο facebook; Πότε μιλήσαμε ειλικρινά και βάλαμε όριο στην ασυδοσία;
  Οι λαθρομετανάστες ήταν καλοί όταν μας έκαναν τη λάντζα και τους πληρώναμε με ψίχουλα. Τώρα μας είναι βάρος και στην τελική τους χρησιμοποιούμε για αντιπολίτευση.
  Οι Αλβανοί το ίδιο. Οι Ουκρανοί το ίδιο. Οι Γεωργιανοί το ίδιο. Οι Ρωσοπόντιοι το ίδιο. Με όλους αυτούς άλλωστε πήραμε και πολλά χρυσά μετάλλια. Μην το ξεχνάμε.
  Αυτό που μας λείπει είναι αυτό που έλειπε μια ζωή από την Ελλάδα και μάλιστα από τη δολοφονία του Ι. Καποδίστρια. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Δεν έχουμε πολιτική. Για τίποτα. Δεν μας φταίνε λοιπόν οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες. Το κακό μας το μυαλό φταίει.
  Το γνωρίζω ότι έθιξα πολλά θέματα, αλλά το προτιμώ από το να διαβάζω τις προηγούμενες «κυρίες» που νοιάζονται για την παραμονή στην Αίγινα και για το Φεστιβάλ Φιστικιού.
  Εδώ ο κόσμος χάνεται……………

 3. Ο/Η Λίνα Μπόγρη-Πετρίτου λέει:

  Για να μην ανοίξουν όλοι οι ασκοί του Αιόλου, το πόσο συμφωνώ ή όχι, και σε ποια σημεία, με την ανάρτηση του φίλου Νίκου Μαρίνου, αλλά και των δύο προηγούμενων σχολιαστών, το κρατώ για μένα. Εκείνο που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι η επιστολή αυτή καθ’ αυτή, δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί. Όλοι οι οι κάτοικοι της Αυστραλίας, πλην των Αβορίγινων Ιθαγενών (περίπου370.000). είναι μετανάστες, με πρώτους τους Εγγλέζους,(ας μην αναφερθούμε πόσοι εξ αυτών αποτελούσαν την «συμπαθή» τάξη των αποβρασμάτων που βρέθηκαν εκεί είτε από προσωπική επιλογή, είτε εκ του νόμου!). Όσον αφορά το θρήσκευμα μπορεί στην πλειοψηφία τους να είναι Χριστιανοί(καθολικοί, προτεστάντες, διαμαρτυρόμενοι κ.ά.), υπάρχουν επίσης κοινότητες Βουδιστών, Μουσουλμάνων,Εβραίων. Είναι ένα κείμενο μίσους, η επιστολή, από ένα λαό, που εξόντωσε ένα λαό, τους Αβορίγινες, χωρίς καθόλου ο Χριστιανισμός τους, να τους εμποδίσει να το κάνουν αυτό. Πολλοί αναφέρονται σε γενοκτονία των Ιθαγενών, των γνήσιων αυτών κατοίκων, αφού η άφιξη των εποίκων άρχισε περίπου το 1800 μ.Χ. Είναι οι τελευταίοι που θα έπρεπε να μιλάνε έχοντας κάνει εγκλήματα εξολοθρεύοντας τους Αβορίγινες, αρπάζοντας τα παιδιά τους, κλείνοντας τα σε ορφανοτροφεία και… και… (μας λέει κάτι η λέξη…»γενίτσαρος»;)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s