Βασανιστικό ερώτημα της Εμβόλιμης: τί θα γινόταν αν ο Τάκης Βάρτζελης έπασχε από έλλειψη αυτοθαυμασμού;

«Ο μύθος που έγινε πραγματικότητα» είναι για τον Τάκη Βάρτζελη ο κυματοθραύστης της Αίγινας. Με αυτό τον τίτλο υπογράφει το άρθρο του στο Saronic Magazine, τεύχος 8, που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες. Μην βιαστείτε να συμπεράνετε ότι αισθάνθηκα την ανάγκη να σχολιάσω τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, που παρουσιάζονται στο άρθρο του νέου Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου της Αίγινας. Αν και σκιάχτηκα που είδα πόσο μεγάλος θα είναι ο κυματοθραύστης, δεν έχω την τεχνογνωσία να καταλάβω το έργο, μήτε τη φαντασία να το οραματιστώ… Μια απλή εμβόλιμη είμαι, που η μεγαλύτερη αρετή μου είναι που μπορώ να χώνομαι εκεί που κανείς δεν με περιμένει… Έπιασα, που λέτε, να διαβάζω το άρθρο του κ. Προέδρου και τι κατάλαβα; Πως είναι ένας άνθρωπος, που δεν πάσχει από καμιά αμφιβολία για τις πράξεις του και παράλληλα έχει και το προσόν να καταφέρνει να αποστασιοποιείται από αυτές! Πού το κατάλαβα; Μα τι άλλο μπορεί να συμβαίνει όταν ο κ. Τάκης Βάρτζελης γράφει για τον εαυτό του: «…υποστηρίχθηκε σθεναρά και επίμονα (εννοεί ο κυματοθραύστης στο Κ.Α.Σ.) από το δήμαρχο κ. Σακκιώτη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Βάρτζελη»!!! Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε εκείνη τη συνεδρίαση έχουν την ίδια άποψη. Και σας εκμυστηρεύομαι ότι ποσώς με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει ότι ο Τάκης Βάρτζελης, ως αρθρογράφος, μιλάει για τον κ. Τάκη Βάρτζελη ως Πρόεδρο… και να τον εγκρίνει… Για αναλογιστείτε σε τι περιπέτειες θα έμπαινε το νησί αν δεν τον ενέκρινε; Αν ο εκλεκτός συνεργάτης του Saronic Magazine έπασχε από έλλειψη αυτοθαυμασμού; Φρίττω στην ιδέα…

Η Εμβόλιμη

Advertisements
Aside | This entry was posted in Συνεργασίες, Σημειώματα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Βασανιστικό ερώτημα της Εμβόλιμης: τί θα γινόταν αν ο Τάκης Βάρτζελης έπασχε από έλλειψη αυτοθαυμασμού;

 1. Ο/Η anonymous λέει:

  Μη μιλάτε για τον κ. Τ.Β. αγαπήτή εμβόλιμη ή όπως αλλιώς σας λένε. Να μιλήσετε για τα μεγάλα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την κατασκευή του κυματοθραύστη ο οποίος θα μεταβάλει το λιμανάκι μας σε μαρίνα και θα γιομίσει κατάρτια και άγκυρες ο τόπος.

 2. Ο/Η Νικηφόρος λέει:

  Έχουν ενδιαφέρον δύο κείμενα που έχει δημοσιεύσει για το θέμα ο Φίλιππος Χατζηπέρης.
  Το πρώτο είναι επιστολή του στο aeginaportal (περιέργως οι επιστολές εξαφανίστηκαν τελευταία από την πρώτη σελίδα του site):
  http://www.aeginaportal.gr/component/content/article/140-epistoles-anagnoston/5163-2011-02-08-18-23-08.html
  Το δεύτερο είναι άρθρο του στο aeginanews με τίτλο «O Κυματοθραύστης με Φυσικούς Ογκόλιθους, «Ευχή» ή «Απερισκεψία» εις βάρος της Αίγινας;»
  http://www.aeginanews.gr/on-air/1394/

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  καλά…..το αίγινα πορτάλ ασχολείτε πια μονο με τις πίτες και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που τιμάει ο δήμαρχος με την παρουσία του!!!!έχει καταντήσει αηδία…..προτείνω στο στριγάρη να του αλλάξει το όνομα σε «sakis tracker»……

 4. Ο/Η αφοβος λέει:

  Το κάθε μπλογκ και το κάθε σαιτ έχει την πολιτική του, την αισθητική του και το δικό του πνεύμα. Δεν με απασχολεί τι προβάλει κάθε φορά το Αίγινα Πόρταλ. Άλλωστε είναι και μία ευκαιρία να φανούν κάποιες κυρίες, να δείξουν την καινούργια τουαλέτα, την τερηδόνα τους, τα μπριγιάν, τα λαμέ, και τα ξώπλατα. Οι κακομοίρες έχουν την ψευδαίσθηση ότι ποζάρουν στο CNN. Μη τους το χαλάτε. Είναι αμαρτία από το Θεό.
  Χαλαρώστε απόκριες είναι. Δεν μπορούμε συνέχεια να ασχολούμαστε με πέτρες, σκουπίδια, λακούβες, λαμόγια και λιμάνια.
  Χαλαρώστε και ετοιμάστε τον αητό σας……………….

 5. Ο/Η Ω-Ω λέει:

  Το εύκολο κατ’ αρχάς στο θέμα αυτής της ανάρτησης και των σχολίων που αναπτύσσονται, είναι να αποδεχτούμε ότι επιτέλους, έστω και διαδικτυακά, στο νησί μας υπάρχει διαδραστική επικοινωνία με διαφορετικού τύπου «απόψεις» διαλόγου. Το aeginaportal έχει αποδείξει την ανεξαρτησία του και είναι λάθος και άδικο να αμφισβητείται αυτή. Η άποψη της «ρεαλιστικής» ειδησεογραφίας είναι από τις αρχετυπικές μορφές δημοσιογραφίας, ανεξάρτητα αν και αυτή εγγράφεται στο πολιτικό πραγματικό ενός χώρου, (εδώ ιστοχώρου) και τον επηρεάζει. Αρχικά αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ και π.χ. το φίλμ Citizen Kane (1941) με τον Orson Welles δίνει, εκτός των άλλων, μια διαχρονική άποψη για το θέμα. Από την άλλη πλευρά το aeginafirst εκφράζει γνώμη και μάλιστα κατά το δυνατόν τεκμηριωμένη, λαμβάνοντας ευθαρσώς και θέση για την είδηση ή το θέμα που πραγματεύεται. Αυτός ο τρόπος αντίληψης και διάδοσης του θέματος ήταν π.χ. η ιδέα του Jean-Paul Sartre για την έκδοση της εφημερίδας Liberation στο Παρίσι (1973).
  Το δύσκολο τώρα είναι να γίνει αποδεκτό ότι η νέα διοίκηση έχει επιλέξει μια αχαλίνωτη επικοινωνιακή πολιτική θαρρείς και σε έξι μήνες έχουμε εκλογές και ότι μέσα από μια τέτοια πολιτική θα λυθούν τα προβλήματα του νησιού.
  Το δυσκολότερο είναι να χωνέψει ο μέσος αιγινήτης ότι κορυφαίο στέλεχος της νέας διοίκησης έχει ξεπεράσει το παραπάνω «αχαλίνωτο» και χρησιμοποιεί για τον εαυτό του τη «μεγαλοπρέπεια» του τρίτου ενικού.
  Το δυσκολότατο είναι η διαπίστωση ότι τέτοιας «μεγαλοπρέπειας» ζηλωτές είναι πολύ περισσότεροι του ενός-μιας στη νέα διοίκηση, έτσι όπως άφωνοι παρακολουθούμε «το αναπτυξιακό αφήγημα», άλλως, για τους εραστές των ποιητικών εκδηλώσεων, το «νέο δείγμα γραφής».

 6. Ο/Η Η Καθαροδευτεριάτικη λέει:

  Σαν έτοιμη από καιρό, παριμένω να πετάξω τον χαρταετό μου, τώρα την Καθαροδευτέρα. Κι εσύ βρε άφοβε μου τον κουτσούρεψες;Πού πήγε το χαρτί; Γιατί αετός σκέτος; Ή έστω αητός; Κι όλα εκείνα τα χαρτιά, που μαζεύω ένα χρόνο τώρα; Όλες εκείνες οι φυλλάδες; Με πρώτη την Άλλη Όψη, που επειδή έβγαινε σε ιλουστρασιόν θα μου κάνει κάτι ζύγια μούρλια!!! Αν κινδυνέψει κι ο χαρταετός μου τι θα μου απομείνει; Πώς θα πάρω μέρος στο διαγωνισμό χαρταετού στο Βαθύ; Από εκεί που ήμουνα με το δίλημμα αν θα γιορτάσω παραδοσιακά στον Προφήτη Ηλία ή θα καινοτομήσω στο Μεσαγρό, κινδυνεύω να μην έχω χαρταετό! Θα διαμαρτυρηθώ στον κύριο Τάκη για να μεσολαβήσει στο Τάκη, για να το γράψει η εφημερίδα. Εκεί με οδηγείς άφοβε και μου λες να χαλαρώσω κι από πάνω…

 7. Ο/Η Δυσδαιμόνα λέει:

  αγαπητή μου Εμβόλιμη,
  θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι ο νέος Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου δίνει και συνέντευξη στην εφημερίδα στην οποία είναι και μέλος της συντακτικής ομάδας.
  Διαβάζοντας την συνέντευξη αναρωτιόμουν σε ποιόν την δίνει αφού μόλις 3 σειρές πριν το τέλος ευχαριστεί τον εκδότη του.
  Μήπως όλο αυτό το σκηνικό σας θυμίζει έναν άλλο αυτοσυνεντευξιαζόμενο αρθρογράφο της ίδιας εφημερίδας 2 χρόνια πριν;
  αχ κύριε εκδότα μου, βάλτε με στην συντακτική ομάδα σας για να μου παίρνω συνεντέυξεις…

 8. Ο/Η Πραξαρόρα λέει:

  Γλυκιά μου συναδέλφισσα, ηρωίδα της παγκόσμιου θεατρικής σκηνής, να απευθυνθείς στον Νεκτάριο. Κι αν δεν σου κάτσει το προξενιό υπάρχει και ο μέγας συνταγολόγος διαιτολόγος και γευσιογνώστης μπομ- βιβέρ που αρθρογραφεί και φωτογραφίζεται με την ποδιά κουζίνας της ξαδέλφης του (σε προηγούμενο τεύχος)
  Συνεντευξιαστείτε κορίτσια γιατί χανόμαστε. Τώρα που είναι απόκριες γιατί μετά έρχεται η Σαρακοστή και τα μπουτάκια μέσα.

 9. Ο/Η ΕΜΒΟΛΙΜΗ Β'ου λέει:

  ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΥΠΟΜΟΝΗ…..
  ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ………………………………………………………………………

 10. Ο/Η ΕΜΒΟΛΙΜΗ λέει:

  Η Εμβόλιμη, χρυσέ μου, ή χρυσή μου, είναι μία! Μη θολώνεις τα νερά! Και πρόσεξε, μη ξαναδώ, Β’ου και άλλα παρόμοια του … είδους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s