Πρώτο σε επισκεψιμότητα αιγινήτικο μπλογκ το Πρώτα η Αίγινα!

Με έκπληξη διαπιστώσαμε και εμείς στο Πρώτα η Αίγινα ότι σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη όλων των ιστοτόπων του διαδικτύου που καταρτίζει το σύστημα alexa –βάσει της επισκεψιμότητάς τους– το Πρώτα η Αίγινα έχει περάσει μπροστά από όλα τα αιγινήτικα μπλογκς καταλαμβάνοντας για το τελευταίο τρίμηνο την θέση 7.664.675. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν σημαίνει για μας πολλά: την κατάταξη αυτή την θεωρούμε ενδεικτική και δεν είναι δύσκολο να αλλάξει. Δεδομένου όμως ότι συχνά έχουμε επαινεθεί ή κατηγορηθεί για ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν ταυτίζονται συνήθως με την μαζική απήχηση, είναι παρήγορο ότι, στον χώρο του διαδικτύου τουλάχιστον, ο σεβασμός σε ορισμένες αυτονόητες αξίες και η «ποιότητα» μοιάζει να επιβραβεύονται – αν βέβαια θεωρήσουμε ότι αυτά χαρακτηρίζουν έστω και σε κάποιον βαθμό το μπλογκ μας. Σας ευχαριστούμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, πιστοί πάντοτε στις ίδιες αρχές.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι, αντιστοίχως, το Πρώτα η Αίγινα βρίσκεται στην θέση 65,687 για το τρέχον τρίμηνο, ανάμεσα σε όλα τα μπλογκς του κόσμου, ως προς την επισκεψιμότητα από υπολογιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα. Για την ελληνική κατάταξη των άλλων αιγινήτικων μπλογκς το alexa δεν δίνει στοιχεία πράγμα που σημαίνει πως οι επισκεψιμότητές τους για το το διάστημα αυτό βρίσκονται κάτω από το όριο από το οποίο αρχίζει η καταγραφή στοιχείων.

Παραθέτουμε εδώ τα στοιχεία για τα μπλογκς:

Ιστότοποι
Παγκόσμια
Ελληνική
aeginafirst.wordpress.com
7.664.675
65.687
aiakosrex.blogspot.com
13.761.631
aegina.blogspot.com
13.799.504
aeginanew.blogspot.com
16.791.920
eco-aegina.blogspot.com
20.265.397
newaigina.blogspot.com
helonageni.blogspot.com

Για να συμπληρώσουμε την εικόνα παραθέτουμε και τις θέσεις των τριών ειδησεογραφικών ιστότοπων της Αίγινας στην παγκόσμια και την ελληνική κατάταξη του alexa. Όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκονται μπροστά από τα μπλογκς:

Ιστότοποι
Παγκόσμια
Ελληνική
www.aeginaportal.gr
1.811.039
16.646
www.neaepohi.gr
2.060.437
30.237
www.aeginanews.gr
6.145.119

Πηγή: www.alexa.com (20-2-2011)

Advertisements
This entry was posted in Aegina First, Σημειώματα and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Πρώτο σε επισκεψιμότητα αιγινήτικο μπλογκ το Πρώτα η Αίγινα!

 1. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  «Τα αγαθά κόποις κτώνται»

 2. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  Ας μην απορούν ορισμένοι. Μπορεί να βλέπουν 200 και 300 σχόλια σε άλλα blogs αλλά πρόκειται για λίγους ανθρώπους που κάνουν συχνές επισκέψεις και σχόλια. Στο blog αυτό μπαίνουν όλοι. και αυτοί που κάνουν τις συχνές επισκέψεις στα άλλα blogs και αυτοί που έχουν σιχαθεί τις βρισιές και το αισχρό τους ύφος και μπαίνουν μόνο σε αυτό εδώ, κυρίως για να διαβάσουν και λιγότερο για να γράψουν. Γιατί στο blog αυτό η κάθε ανάρτηση έχει ενδιαφέρον αλλά κάποιες προσφέρονται μόνο για ανάγνωση και όχι για σχολιασμό. Ενώ σχεδόν όλες οι αναρτήσεις των άλλων blogs είναι επιθετικές και μεροληπτικές, αν όχι διαστρεβλωτικές της πραγματικότητας, προσφέρονται δηλαδή για σχολιασμό και αντιπαραθέσεις.
  Συνεχίστε λοιπόν έτσι και μη σας ενδιαφέρει καθόλου ο αριθμός των σχολίων αλλά ο αριθμός των επισκεπτών.

 3. Ο/Η Ω-Ω λέει:

  Στις 19-1-2011 είχα κάνει το παρακάτω σχόλιο με αφορμή το σημείωμα των διαχειριστών, «Στα 100 κορυφαία ελληνικά μπλογκς του WordPress το Πρώτα η Αίγινα», που επαναλαμβάνω εδώ με μεγάλη μου χαρά.

  «Νομίζω ότι η 88η θέση οφείλεται στο¨νεαρόν της ηλικίας¨ του blog και ότι του χρόνου με άλλους δώδεκα μήνες στον ιστό θα έχει κάνει άλματα. Αυτό βέβαια
  εξαρτάται από τον/τους διαχειριστές και από όλους εμάς, που θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, όχι μόνον την αξιοπιστία του με την ποιότητα σχολίων και αναρτήσεων, αλλά το κυριότερο την ιδιότητα της διάκρισής του από τα ποικιλώνυμα blogs του συρμού και του “παλουκιού”. Στην πολύ μεγάλη ελευθερία του ανώνυμου-ψευδώνυμου ιστοχώρου, που είναι εν πολλοίς ανεξέλεγκτη και με τη γενικότερη έκπτωση που παρατηρούμε σήμερα στην πατρίδα μας, αποτελεί κατά τη γνώμη μου κατάκτηση για όλους ένα τοπικό blog να κατοχυρώνει ήδη:
  1.αξιοπιστία, 2.ποιότητα, 3.δεοντολογία, 4.αυτοσεβασμό, 5.αυτοπειθαρχία στις σειρήνες του “παλουκιού”, 6.πληροφόρηση με γνώμη, 7.αισθητική αρτιότητα, 8.μορφωτική δράση χωρίς πατερναλισμό(με ελάχιστες εξαιρέσεις), 9.τεχνική φιλικότατη στο χρήστη, 10.αίσθηση άμεσης αντίδρασης-παρέμβασης σε γεγονότα ή σχόλια, που καλύπτουν τον πολιτικό πολιτισμό και την πολιτισμική ταυτότητα που προβάλει και υπερασπίζεται το blog. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ».

  Μόλις μετά ένα μήνα είχαμε και πάλι ευχάριστα νέα για την επισκεψιμότητα-ακροαματικότητα του Πρώτα η Αίγινα. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!! Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥ. ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΙΩΣ Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;;; ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το ranging στην Alexa δεν έχει πραγματική σχέση με την επισκεψημότητα μιας ιστοσελίδας. Τα στοιχεία της Alexa προέρχονται από την Alexa tool bar και το Open Drectory Project το οποίο με τη σειρά του
  παρέχει στοιχεία σε άλλα μεγάλα directories που όμως ελάχιστη σχέση έχουν με το ελληνικό internet. Το σχόλιο δεν γίνεται για να αμφισβητηθεί η πρωτιά του aeginafirst 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s