Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας - Αίθουσα ΣυνεδριάσεωνΜε κυρίαρχα θέματα την πρόσφατη δωρεά της ΔΕΗ προς τον Δήμο, την ανάθεση αρμοδιοτήτων και την στελέχωση επιτροπών πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επικράτησε κλίμα συναίνεσης, το οποίο ήταν εμφανής και σταθερός στόχος της νέας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Σάκη Σακκιώτη προσωπικά, καθ’ όλη την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης.

Για το θέμα της χορηγίας της ΔΕΗ προς τον Δήμο, υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τον Δήμαρχο. Θεώρησε αυτονόητο ότι η δωρεά πρέπει να γίνει αποδεκτή και μάλιστα σε εποχές βαθειάς οικονομικής κρίσης. Αναγνώρισε την συμβολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την σημαντική αυτή χορηγία, ενώ ανέφερε και δικές του υποστηρικτικές ενέργειες για την επίτευξη του ευτυχούς αποτελέσματος. Ο δήμαρχος έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στις γκρίνιες και τις κριτικές που εκφράζονται τελευταία από κάποιους για το όλο θέμα, αποσυνδέοντας το θέμα των χορηγιών από εκείνα της αποζημίωσης των επαγγελματιών και του τέταρτου υποθαλάσσιου αγωγού, ο οποίος δυστυχώς καθυστερεί. Οι ανάγκες ρευματοδότησης θα καλήφθούν το καλοκαίρι από εφεδρικές γεννήτριες της ΔΕΗ, ενώ προχωράει και η μελέτη της υπογειοποίησης του δικτύου στην Αίγινα.

Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας - ΣυνεδρίασηΠρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ορίσθηκε, όπως αναμενόταν ο διευθυντής του ΙΕΚ Αίγινας και δημοτικός σύμβουλος Τάκης Βάρτζελης και αντιπρόεδρος ο ναυπηγός Γιάννης Κρεούζης. Η Κ.Ε.Δ.Α. –η οποία, υπό την επίβλεψη του νέου αντιδημάρχου Φίλιππου Τζίτζη, καλείται να διαδραματίσει έναν ενισχυμένο ρόλο, εφόσον η ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού προσώπου της Αίγινας αποτελεί πλέον κεντρική επιλογή– στελεχώθηκε ως ακολούθως: Πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζίτζης και αντιπρόεδρος ο Τάσος Κρεούζης, μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Οικονόμου και Γιώργος Πούντος, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία Βενιέρη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Πούντος, ο πρόεδρος των φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Κώστας Γαλάνης, ο επί εξαετία πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης Γιώργος Μπήτρος, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Βασίλης Μουσουλέας, η Πρόεδρος των Μυρμιδόνων Γιούλη Ανταλή, και η γεωπόνος Αθανασία Χατζηπέρη. Η σύνθεση λοιπόν του σημαντικού αυτού οργάνου διαπνέεται και αυτή από το συναινετικό πνεύμα που προωθεί η νέα δημοτική αρχή.

Τέλος, ορίσθηκαν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο πληροφορικός Νίκος Οικονόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η Τιτίνα Κανελλά για την ακίνητη περιουσία, που με την γνωστή «σφιχτή» οικονομική της διαχείριση είναι βέβαιο ότι κάποια χρήματα θα καταφέρει να τα εξοικονομήσει. Το Πρώτα η Αίγινα εύχεται σε όλους καλή επιτυχία.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  η στενή αίθουσα του ΔΣ δε χωράει πια το διαχειριστή γνωστού ‘ποιοτικού’ μπλογκ που μένει τελευταία ασχολίαστο… οι θέσεις στη κεδα βλέπεις συμπληρώθηκαν και άλλος θίασος μπήκε μέσα…

 2. Ο/Η ANONIMOS λέει:

  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ «ΘΙΑΣΟ», ΑΓΑΠΗΤΕ 2:52. ΑΦΟΥ Η Μ. ΒΕΝΙΕΡΗ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΒΑΖΑΝΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ… ΠΤΥΧΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ, ΠΛΗΝ ΦΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΝ ΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Α., ΗΤΑΝ ΟΣΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ! ΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΕΣ ΝΙΚΟΥΝ!

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Το σχόλιο αυτό είναι άδικο: υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπήκαν στην Κ.Ε.Δ.Α. λόγω του θεσμικού τους ρόλου. Δεν πιστεύω ότι σχόλια τέτοιας ευτέλειας συμβάλλουν στην συζήτηση.

 3. Ο/Η αλήτης λέει:

  Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ 4.02 ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;

 4. Ο/Η ο κουκλος λέει:

  [Το σχόλιο αυτό απομακρύνθηκε από τους διαχειριστές λόγω του υβριστικού του περιεχομένου]

 5. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  Η «εισβολή» των λεγόμενων θυροφιλάθλων ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που ξεκίνησε η τοπική πολιτική δραστηριότητα, με το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της τετραετίας. Οι άνθρωποι που δεν έχουν τι να πουν ( θα ήταν ευπρόσδεκτο) αλλά αρκούνται σε δηλητηριώδη, ασύστατα και -συνήθως- συκοφαντικά σχόλια πρέπει να αισθανθούν τουλάχιστον άβολα (να μην υπάρχουν απαντήσεις) ή/και να αποπεμφθούν. Ο «ευγενής» τους στόχος, δηλαδή η πλήρης υποβάθμιση, πρέπει να εμποδιστεί, γιατί είναι τελείως ιδιοτελής και δεν πηγάζει μόνο από κακούς τρόπους. Το blog αυτό μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της νέας τετραετίας, λόγω του ότι δεν βαρύνεται από τα βαρύτατα αμαρτήματα των άλλων.
  Κάθε προσπάθεια λοιπόν να μεταφερθούν εδώ οι παθογένειες και το κλίμα των άλλων blogs πρέπει να σταματήσει εν τη γενέσει της. Αλλιώς θα υπάρξει μεγάλη «επίθεση» θυροφιλάθλων και είτε οι σοβαροί επισκέπτες θα αποχωρήσουν είτε θα αρχίσει πόλεμος σχολίων, στον οποίο βεβαίως πάντα οι αισχρότεροι επικρατούν. Και στις δύο περιπτώσεις το blog θα κερδίσει πολύ σε επισκεψιμότητα αλλά θα έχει «πουλήσει την ψυχή του»…

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ: Η ημερομηνία της ανακοίνωσης (μέσα Δεκεμβρίου) δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις και η κατάληξη -συμφωνία έγιναν με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Στην ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος δεν ανέφερε τίποτε γι’ αυτό αλλά το ότι είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΗ για το μεγάλο θέμα της ενεργειακής κάλυψης του νησιού κατά τους θερινούς μήνες και εκεί συμφώνησαν για τη χορηγία. Αν τον άκουγε κάποιος, θα πίστευε ότι ήταν όλα δικές του ενέργειες.
  Στην παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στο χρονικό των επαφών του με την ηγεσία της ΔΕΗ, καρπός των οποίων ήταν η τριπλή χορηγία. Προσπαθώντας να «διορθώσει» ο δήμαρχος αναγνώρισε τη «συμβολή» του πρώην.

 7. Ο/Η LBM λέει:

  Γενικώς επίκαιρο…
  Θεατρική παράσταση «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Ν.Καζαντζάκη, (μικρό, μικρότατο, απόσπασμα).
  Ο Καποδίστριας, ψυχορραγεί στην αγκαλιά του Μακρυγιάννη…
  Ένας Έλληνας φωνάζει: «Ποια είναι, αδέρφια μου, η στερνή του εντολή; Τί λέει;»
  Μακρυγιάννης: «ΟΜΟΝΟΙΑ, φώναξεν αδερφοί, ΟΜΟΝΟΙΑ…»
  Αυτά, ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να πω. Και… Άστο καλύτερα…

  • Ο/Η αλήσμων λέει:

   Όταν έχεις παίξει σε μια παράσταση που άφησε εποχή είναι λογικό να θυμάσαι μετά από τόσες δεκαετίες τα λόγια. Ή να τα ξεσηκώνεις από το κείμενο τότε. Ένα στέλεχος όμως της σημερινής ΚΕΔΑ είχε συμβάλει στην επιτυχία της.
   Αυτά για την ιστορία κυρία/ε μου.

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  πολλή επιθετικότητα και καμιά λογική ακολουθία ο «αλήσμων»

 9. Ο/Η Ω-Ω λέει:

  Ας μιλήσουμε για την ταμπακέρα, όπερ μεθερμηνευόμενον για όσους μπαίνουν στα blogs για μπανιστίρι, ας μιλήσουμε ουσιαστικά για το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο 2011-2012.
  Η τελική εντύπωση για το θέμα ΔΕΗ είναι ότι ο Κουκούλης -πρώην- έκανε αυτά που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα και κανείς δεν μπορεί με επιχειρήματα να το αμφισβητήσει. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το σπεκουλάρισμα του νυν που είναι τελικά κατανοητό και συγχωρητέο με βάση την επικρατούσα αντίληψη για την «πολιτική».
  Για το θέμα στελέχωσης των ΝΠΔΔ ορθά και γρήγορα ο νυν έκανε τις αλλαγές με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του και δείχνει να κατάλαβε τα λάθη του πρώην που αντίστοιχα τότε άργησε και δεν έβαλε στελέχη με τα οποία είχε άμεση επαφή και επιρροή. Δεν περίμενα βέβαια ο νυν να βάλει έστω και ένα έμπειρο στέλεχος του πρώην που ξέρει τη δουλειά, ενώ είχε τη δυνατότητα να το κάνει. Και αυτό εγγράφεται στην επικρατούσα αντίληψη για την «πολιτική».
  Εγινε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τα έργα, την χρηματοδότησή τους αλλά και για νέες δυνατότητες που ανοίγονται. Ο πρώην ήταν πράγματι εξαιρετικός, έδειξε ότι όχι μόνον έχει βαθειά γνώση ουσίας και διαδικασιών, αλλά ότι γνωρίζει και τον τρόπο να παρουσιάζει ευσύνοπτα και κατανοητά τα θέματα. Προς τιμήν του ο αντιδήμαρχος κ. Μουτσάτσος το ομολόγησε δημόσια.
  Τα άλλα θέματα κύλισαν σύμφωνα με την αναμενόμενη ρουτίνα. Η Διοίκηση είναι βασικά ρουτίνα, δηλαδή τυπική διαδικασία, που είναι ανάγκη να τηρείται αλλιώς δεν προχωράει τίποτα.
  Ο Σακκιώτης -νυν- είχε ήπια, συναινετική παρουσία και όπου στριμώχθηκε ορθά επιφυλάχθηκε. Ο νέος Πρόεδρος δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του, είναι νωρίς ακόμα.
  Οι Γρηγορόπουλος – Γκότσης ακολούθησαν γραμμή αντιπολίτευσης που θύμισε την αντιπολιτευτική τακτική που είχε όλη η αντιπολίτευση την προηγούμενη περίοδο. Έτσι για να μη ξεχνιέται κανείς ούτε οι «όλοι μαζί», ούτε οι «της ευθύνης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s