Στα 100 κορυφαία ελληνικά μπλογκς του WordPress το Πρώτα η Αίγινα!

Δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη διάκριση αλλά –δεδομένου του εξαιρετικά περιορισμένου κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε– η εμφάνισή μας, τις τελευταίες ημέρες, στην λίστα των 100 κορυφαίων ελληνικών μπλογκς του WordPress (θέση 88 χθες) μας γέμισε χαρά! Στην λίστα των 1οο κορυφαίων αναρτήσεων του WordPress στα ελληνικά και το άρθρο μας «Η ΔΕΗ ενισχύει τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη της Αίγινας» (στη θέση 73). Με την ευκαιρία θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι το Πρώτα η Αίγινα είναι πάντοτε ανοικτό στον διάλογο, όταν αυτός είναι καλόπιστος, με επιχειρήματα και σεβασμό στον αναγνώστη. Δεχόμαστε άρθρα όλων των απόψεων που σέβονται τις προδιαγραφές αυτές, ανεξάρτητα από τις απόψεις που υποστηρίζουν. Μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του μπλογκ.

Advertisements
This entry was posted in Σημειώματα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Στα 100 κορυφαία ελληνικά μπλογκς του WordPress το Πρώτα η Αίγινα!

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Καθόλου άσχημα! Και εις ανώτερα!

 2. Ο/Η Ω-Ω λέει:

  Νομίζω ότι η 88η θέση οφείλεται στο¨νεαρόν της ηλικίας¨ του blog και ότι του χρόνου με άλλους δώδεκα μήνες στον ιστό θα έχει κάνει άλματα. Αυτό βέβαια
  εξαρτάται από τον/τους διαχειριστές, αλλά πιστεύω και από όλους εμάς
  που θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, όχι μόνον την αξιοπιστία του με την ποιότητα σχολίων και αναρτήσεων, αλλά το κυριότερο την ιδιότητα της διάκρισής του από τα ποικιλώνυμα blogs του συρμού και του «παλουκιού». Στην πολύ μεγάλη ελευθερία του ανώνυμου-ψευδώνυμου ιστοχώρου, που είναι εν πολλοίς ανεξέλεγκτη και με τη γενικότερη έκπτωση που παρατηρούμε σήμερα στην πατρίδα μας, αποτελεί κατά τη γνώμη μου κατάκτηση για όλους ένα τοπικό blog να κατοχυρώνει ήδη:
  1.αξιοπιστία, 2.ποιότητα, 3.δεοντολογία, 4.αυτοσεβασμό, 5.αυτοπειθαρχία στις σειρήνες του «παλουκιού», 6.πληροφόρηση με γνώμη, 7.αισθητική αρτιότητα, 8.μορφωτική δράση χωρίς πατερναλισμό(με ελάχιστες εξαιρέσεις), 9.τεχνική φιλικότατη στο χρήστη, 10.αίσθηση άμεσης αντίδρασης-παρέμβασης σε γεγονότα ή σχόλια, που καλύπτουν τον πολιτικό πολιτισμό και την πολιτισμική ταυτότητα που προβάλει και υπερασπίζεται το blog.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

 3. Ο/Η MikGeo λέει:

  Το blog ξεκίνησε πολύ καλά, σε μια πολύ δύσκολη (προεκλογική) περίοδο. Πήρε ανοιχτά θέση αλλά παρ’ όλα αυτά βρίσκεται ψηλά. Γιατί; Γιατί ο ποιοτικός χαρακτήρας ΦΑΙΝΕΤΑΙ! Πηγάζει μέσα από τις λέξεις, από τα επιχειρήματα. Η ποιότητα αποθαρρύνει τους (ευρηματικά επονομασθέντες) «θυροφίλαθλους», τους υβριστές, τους συκοφάντες, τους διασπορείς ανακριβών «πληροφοριών».
  Όταν λοιπόν η ανάρτηση έχει ποιότητα, έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα. Η αποθάρρυνση των περισσότερων «θυροφιλάθλων» και η ενθάρρυνση όσων έχουν πράγματι κάτι να πουν. Το δεύτερο βήμα είναι η αντιμετώπιση των όποιων «ταραξιών». Είτε «θυροφιλάθλων» είτε ενοχλητικών που θέλουν να κάνουν θόρυβο. Σε δυό -τρεις περιπτώσεις που αντιλήφθηκα, η αντιμετώπιση έγινε με τακτ, είτε από τους διαχειριστές είτε από τους άλλους σχολιαστές και σχεδόν δεν χρειάστηκε το μέτρο του «μετριασμού» ή της διαγραφής. Όταν λοιπόν οι άλλοι σχολιαστές «δεν τσιμπούν», ο ενοχλητικός νοιώθει παρείσακτος.
  Σημαντικότατο στοιχείο διαφοράς είναι επίσης τα θέματα που αναρτώνται. Αν δηλαδή θίγουν πραγματικά προβλήματα, αν διατυπώνουν ολοκληρωμένα ένα θέμα, αν αποφεύγουν τη μικροπολιτική, αν ασχολούνται και με την ενημέρωση. Και εδώ το «Πρώτα η Αίγινα» τα έχει πάει πολύ καλά.
  Μερικές φορές οι διαχειριστές των γνωστών blogs «του παλουκιού» υποκριτικά παραπονούνται για την ποιότητα των σχολίων. Αν όμως προσέξει κάποιος τις αναρτήσεις τους, θα δει ότι σχεδόν πάντα το έναυσμα το δίνουν οι ίδιοι. Στη συνέχεια δεν επεμβαίνουν ποτέ στις χυδαιότητες και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
  Να μακροημερεύσει λοιπόν το blog και να ξεχωρίζει. Κάλυψε ένα κενό, που άφησαν τα άλλα blogs, για να βυθιστούν στη λάσπη. Πιστεύω ότι οι συνεργασίες του στο μέλλον θα αυξηθούν και θα καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου.

 4. Ο/Η ανώνυμος. λέει:

  Η ποιότητα είναι ακριβή υπόθεση. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή τεράστια. Σταθερότητα σε αξίες και αρχές. Σπορ δύσκολο. Λογικό είναι κάποια στιγμή να επιβραβεύεται και να αναγνωρίζεται. Είναι μια υπέροχη στιγμή αυτή. Αρκεί μετά να μην αρχίσουν οι εκπτώσεις, οι αβαρείες, οι υποχωρήσεις και οι παραχωρήσεις. Σας το απεύχομαι.
  ένας επίμονος αναγνώστης σας.

 5. Ο/Η aeginafirst λέει:

  Ευχαριστούμε ολόψυχα για τα θερμά σας λόγια και τις ευχές. Μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s