Η ΔΕΗ ενισχύει τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη της Αίγινας

Κυβερνείο Καποδίστρια - ΑίγιναΣημαντική ενίσχυση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση του Κυβερνείου και 120 χιλιάδων ευρώ για την τουριστική προβολή του νησιού δίνει στην Αίγινα η ΔΕΗ σε μια προσπάθεια ηθικής αποκατάστασης της ζημιάς που είχε προκληθεί στην τουριστική κίνηση και την εικόνα του νησιού με την πολυήμερες διακοπές ρευματοδότησης τον περασμένο Αύγουστο.  Η πληροφορία έρχεται από αποκλειστικό δημοσίευμα στον ιστότοπο της Νέας Εποχής Αίγινας σήμερα και, αν επιβεβαιωθεί, αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη – και μάλιστα μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση αυτή της ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα των προτάσεων του τότε δημάρχου Παναγιώτη Κουκούλη, ο οποίος είχε ζητήσει από την εταιρία να συνδράμει στην τόνωση της τουριστικής εικόνας του νησιού και, μεταξύ άλλων, να αναλάβει την αποκατάσταση ενός από τα Καποδιστριακά κτήρια. Το Πρώτα η Αίγινα τυχαίνει να γνωρίζει ότι η ιδέα αυτή προέκυψε στα πηγαδάκια που είχαν διαμορφωθεί αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία, μέσα σε ένα βαρύτατο κλίμα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας είχαν προσπαθήσει να δώσουν εξηγήσεις για τις διακοπές ρεύματος και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ είχε πλησιάσει εκπρόσωπο ανεξάρτητου πολιτιστικού θεσμού του νησιού μας, ο οποίος είχε παρέμβει στην συνεδρίαση για να τονίσει την ζημιά που είχε προκληθεί στην εικόνα της Αίγινας, αντιδιαστέλλοντάς την με το καλό που έχει κάνει η πανελλήνια προβολή της μέσω του τύπου λόγω των σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι. Στα ευμενή σχόλια του διευθυντικού στελέχους, ο εκπρόσωπος αυτός είχε απαντήσει πως, αν όντως ενδιαφέρει την ΔΕΗ ο πολιτισμός, ας το αποδείξει έμπρακτα με χορηγίες στην Αίγινα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα, επανορθώνοντας έτσι και ένα μέρος της ζημιάς που είχε προκληθεί. Είναι πραγματικά προς τιμήν του τότε δημάρχου ότι ανέπτυξε και αξιοποίησε τις ιδέες αυτές, οι οποίες φαίνεται ότι τώρα καρποφορούν.

Όσο για την αποκατάσταση του Κυβερνείου –εφόσον τελικά προχωρήσει– ευχόμαστε να μην επαναληφθούν τα δεινά του Ορφανοτροφίου. Και εξηγούμαστε:

 1. Δεν πρέπει να καθυστερήσει και αυτό το έργο λόγω των διαφόρων «καταληψιών» του κτηρίου, οι οποίοι πάντοτε δυσφορούν και πάντοτε είναι ιδιαιτέρως επινοητικοί σε προφάσεις, προκειμένου να μην μετακινηθούν.
 2. Πρέπει να γίνει αποκατάσταση σωστή –σύμφωνη με τις διεθνείς προδιαγραφές για τα ιστορικά μνημεία– και να αποφευχθούν οι ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στο κτήριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφίου εν ονόματι μιας απαράδεκτης αποκατάστασης-τσιμεντοποίησης, η οποία επιπροσθέτως έχει παραμείνει ημιτελής.

Το πλήρες άρθρο της Νέας Εποχής: Η ΔΕΗ δίνει 1,5 εκατομμύριο για την αποκατάσταση του Κυβερνείου και 120.000€ για τουριστική προβολή του νησιού

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Η ΔΕΗ ενισχύει τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη της Αίγινας

 1. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  Έχει ήδη αναρτηθεί σε τοπικό blog η απόφαση της ΔΕΗ, που λέει για συνεδριακό κέντρο. Αυτονόητη ήταν η παρέμβαση του νέου δήμαρχου στη ΔΕΗ, αφού η μελέτη που υπάρχει είναι τελείως διαφορετική και η άδεια οικοδομής, αφού πέρασε από σαράντα κύματα, εκδίδεται ή έχει ήδη εκδοθεί. Η δημιουργία συνεδριακού κέντρου μήπως χρειάζεται τελείως διαφορετική μελέτη;
  Αν ναι, είναι δυνατόν η ΔΕΗ να μην το ήξερε; Μακάρι να μπορεί να γίνει η επισκευή, μακάρι να αλλάξει η ΔΕΗ την απόφασή της αλλά έχουμε γίνει πολύ επιφυλακτικοί μετά τις τόσες υποσχέσεις για τα Καποδιστριακά.

 2. Παράθεμα: σχεδία στ’ ανοιχτά της Αίγινας » Blog Archive » Είδες η ΔΕΗ; (όχι μόνο στην Αίγινα)

 3. Ο/Η ναυαγος λέει:

  αν τα λεφτά της ΔΕΗ είναι «βρόμικα» και «άλλοθι» για να μην δοθούν αποζημιώσεις στους επαγγελματίες, ας αφήσουμε το Κυβερνείο να ρημάζει με το αχρηστευμένο και χωρίς καμία δραστηριότητα Ιστορικό του Αρχείο! Άσε που εκφράζουν και μια νεοφιλελεύθερη πολιτική… Οπότε καλύτερα να τα κάψουμε!

 4. Ο/Η Λίνα Μπόγρη-Πετρίτου λέει:

  Προς τον/την «ναυαγό»
  Από παιδί άκουγα τη φράση:»Μη πιάνεις τα λεφτά, είναι βρώμικα!», και «Έπιασες λεφτά; Πλύνε γρήγορα τα χέρια σου!» Έτσι έφτασα να μη με ξενίζει πια ο χαρακτηρισμός «βρώμικα». Το «να ρημάζει και να αχρηστεύεται» (δικές σου φράσεις), όμως το Κυβερνείο, όσο και απογοητευμένος-η, και να είσαι, πρώτα σαν Αιγινήτης- σα και μετά σαν Έλληνας-νιδα, θα έπρεπε σοβαρά να σκεφτείς, ότι πέρα από την ιστορία μας,, όπου αναφέρονται θυσίες και αγώνες χρόνων και χρόνων, το μοναδικό και πρώτο Κυβερνείο της ελεύθερης Ελλάδας, είναι ετούτο που βρίσκεται στο νησί μας (ευτυχώς ακόμα). Στο Ναύπλιον… το κάψανε! Όσο για την πικρία(;) που εκφράζεις όσον αφορά το Ιστορικό Αρχείο, δεν μπορώ να σου ρίξω άδικο, αλλά όσο το αφήνουμε «έτσι», άλλο τόσο και ‘κείνο θα μένει ανενεργό.
  Το μόνο που μας μένει, είναι να ευχηθούμε να υλοποιήσει την υπόσχεση της σύντομα η Δ.Ε.Η., κι άλλο τόσο και πιο γρήγορα, να καταφέρουμε να απορροφήσουμε το ποσόν, γιατί οι «δαίμονες»… της αρχαιολογίας καραδοκούν! Άσε που μπορεί να ανοίξουν και τα μάτια, αλλά και τους δρόμους … σε άλλους!!!
  Το άλλο σκέλος, που αφορά τις αποζημιώσεις των επαγγελματιών, (κι εγώ «έπαθα» από τη Δ.Ε.Η.), ξέχασε το, όπως δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει πολλοί κι από άλλες περιπτώσεις … θεομηνιών!

 5. Ο/Η ναυαγος λέει:

  μα αγαπητή κ. Μπόγρη εγώ με εσάς συμφωνώ! Στο σχόλιό μου μεταφέρω αυτά τα τρελά που ακούγονται και γράφονται τελευταία. Δε φτάνει που βρέθηκαν κάποιοι να δώσουν λεφτά μέσα στην κρίση, θα τους βρίσουμε από πάνω…

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  καλά, τι έχετε πάθει εσείς με τους αρχαιολόγους; βαρέθηκε η άλλη να κάνει αυτοψία για τη πύλη και αμέσως τη καρφώσατε, τώρα λέτε ότι καραδοκούν… δεν είναι σωστά πράγματα αυτά

 7. Παράθεμα: Είδες η ΔΕΗ; (όχι μόνο στην Αίγινα) | σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας (αρχείο)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s