Ελπίδα για τον πευκώνα της Πέρδικας

Θετικές εξελίξεις για τον πευκώνα που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο της Πέρδικας ανακοινώνονται στο Δελτίου Τύπου του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου της Πέρδικας «Ο Άγιος Σώστης» που λάβαμε χθες. Έγγραφο του Δασαρχείου Πειραιά προς το Δασονομείο και τον Δήμο Αίγινας προωθεί το θέμα της δενδροφύτευσης και εξυγίανσης του πευκώνα, δίνοντας λεπτομερείς οδηγίες και ζητώντας την αρωγή του Δήμου. Για την σωτηρία του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου και τόπου ψυχαγωγίας κατοίκων και παραθεριστών της περιοχής, ο Σύλλογος έχει δώσει μακροχρόνιο αγώνα. Στο Πρώτα η Αίγινα ελπίζουμε ότι, με την ενέργεια αυτή του Δασαρχείου, ο αγώνας επιτέλους θα δικαιωθεί. Με την ευκαιρία αυτή τονίζεται και η αναγκαιότητα ενίσχυσης του εξοπλισμού της παιδικής χαράς, καθώς και της κατασκευής προστατευτικού τοιχίου για τη συγκράτηση του εδάφους. Περισσότερες πληροφορίες από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου κ. Στέλλα Τρίμη.

Advertisements
This entry was posted in Σημειώματα and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Ελπίδα για τον πευκώνα της Πέρδικας

 1. Ο/Η ΔΦ λέει:

  ΜΠΡΑΒΟ !!! Να και μια όμορφη είδηση !!!!

 2. Ο/Η anonymous λέει:

  Μια όμορφη είδηση; Σιγά τα λάχανα. Όταν εσείς οι Περδικιώτες ξεπουλήσατε τη γη σας και κτίστηκαν αυτά τα τέρατα, τότε ήταν καλά. Τώρα που δεν έμεινε τίποτε άλλο για πούλημα θυμηθήκατε το δασάκι. Σαν δεν ντρέπεστε! Αφήστε το ήσυχο για τα ζευγαράκια της περιοχής. Ή μήπως ξεχάσαμε τότε που θέλατε να πουλήσετε και τη βόρεια πλευρά από την εκκλησία για να κτιστούν βιλίτσες;

  • Ο/Η stella trimi λέει:

   Αγαπητέ σχολιαστή, η κριτική είναι θεμιτή και πρέπει να γίνεται όταν στοχεύει κάπου και είναι επικοδομητική, κάτι που αδυνατώ να εντοπίσω στο σχόλιό σου. Προτείνεις να πάμε για ύπνο και να μην ασχοληθούμε ξανά? Είμαι σίγουρη πως αποκλείεται να εννοείς αυτό, μάλλον εγώ δεν καταλαβαίνω καλά… Πάντως ο αιχμηρός λόγος σου δείχνει αγανάκτηση = ενδιαφέρον και αυτό είναι καλό.
   Οι Περδικιώτες ήταν αυτοί που κινητοποιήθηκαν άλλωστε και έδωσαν έκταση και δημοσιότητα στο θέμα της διαφαινόμενης τότε εκποίησης βόρεια της εκκλησίας που λες και σε πληροφορώ ότι είναι πάντα έτοιμοι να διαφυλάξουν τη περιοχή (από τα ωραίτερα σημεία του χωριού) αν ξαναχρειαστεί- πράγμα που απευχόμαστε.

   • Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Εφόσον αγαπητή κ. Τρίμη εσείς κόπτεστε για την διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, τότε τι έχετε να μας πείτε για εκείνο το απείρου κάλλους κατασκεύασμα που τοποθετήθηκε επί δημαρχίας Μούρτζη στην περιοχή των οχυρών, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, και παραμένει ακόμα; Είναι νόμιμο αυτό; Δεν θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί; Δεν προσβάλλει τον ιερό χώρο των οχυρών; Αλήθεια τι έχουν κάνει οι κάτοικοι της Πέρδικας για τη διατήρηση και προβολή των οχυρών που αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας όχι μόνο της Αίγινας αλλά και της Ελλάδας; Ένα πάντως είναι σίγουρο πως αν η περιοχή δενπροστατευόταν από το Πολεμικό Ναυτικό θα είχε κοπεί σε αγροτεμάχια και θα είχαν κτιστεί «καλαίσθητα» συγκροτήματα όπως αυτά που προσβάλλουν την όραση και την αισθητική μας μόλις μπαίνουμε στον οικισμό σας.

  • Ο/Η stella trimi λέει:

   Για το σχόλιο του: ανώνυμος ,14 Ιανουαρίου 2011 στις 3:00 μμ

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για το θέμα των Οχυρών. Είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε, τα συμμερίζομαι σε όλη τους την έκταση. Σαν σύλλογος, να ξέρετε, έχουμε από το περασμένο καλοκαίρι ξεκινήσει μια προσπάθεια επικοινωνίας με το Π.Ν. και το Δήμο και γίνονται προσπάθειες να το φέρουμε στην επιφάνεια, προτείνοντας εξωραϊστικές λύσεις. Αν θέλετε, δώστε μου ένα e-mail να σας στείλω τα έγγραφα, ΔΤ, κλπ για να δείτε τι προτείνουμε και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Επιτρέψτε μου εδώ να ξεκαθαρίσω ότι οι ενέργειες ενός Συλλόγου όπως ο δικός μας, πρέπει να υποστηρίζονται και να υλοποιούνται από τους φορείς του τόπου, ξεκινώντας από το τοπικό συμβούλιο, έως τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντα να έχουμε την ανάλογη συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες μας με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι όποιες δράσεις όχι μόνο οι δικές μας, αλλά και άλλων φορέων που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται έμπρακτα για διάφορα θέματα του χωριού.
   Εύχομαι ειλικρικά και ελπίζω να δούμε αλλάγή στο κομμάτι αυτό!

   • Ο/Η ανώνυμος. λέει:

    Αγαπητή κυρία, το γεγονός ότι απαντάτε στα αιχμηρά ίσως σχόλια μου, με βεβαιώνει για την αγωνία και το ειλικρινές και τίμιο ενδιαφέρον σας για το τόπο σας. Χαίρομαι που υπάρχει τέτοιος αγώνας και τόση αγωνία. Σας τιμά πιστέψτε με. Τα σχόλια μου δεν έχουν να κάνουν με το πρόσωπο σας, διότι δεν σας γνωρίζω, αλλά με την υποκρισία των κρατούντων. Αγαπώ την Πέρδικα, έχω έρθει αρκετές φορές και καθήμενος στα μαγαζιά της παραλίας σας έχω θαυμάσει την πλαγιά των οχυρών. Να ευχηθούμε να μείνει για πάντα έτσι. Θα ήταν ευχής έργον να μας ενημερώνετε τακτικά μέσω αυτού του μπλογκ ή μέσω δελτίων τύπων για τις ενέργειες του συλλόγου σας.
    Θέλω να πιστεύω πως ο δικός σας σύλλογος δεν θα διολισθήσει σε πρακτικές και μεθόδους άλλων συλλόγων που εξυπηρετούν μικρά συμφέροντα και κοντόφθαλμες επιδιώξεις. Διότι από συλλόγους σε όλη την Ελλάδα έχουμε χορτάσει.
    Καλή συνέχεια στο δύσκολο μα όμορφο έργο σας.

 3. Ο/Η kfr λέει:

  Προς 6:17: Το ότι κτίσθηκαν στην Πέρδικα τέρατα δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε το δασάκι να ξεραθεί. Όσο για τις βιλίτσες δεν νομίζω ότι ήταν οι κάτοικοι της Πέρδικας που τις ήθελαν αλλά η Εκκλησία.

 4. Ο/Η ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ λέει:

  ΑΛΛΑΞΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  καλά, τι σχέση έχει η νέα δημοτική αρχή με το θέμα? ας ανταποκριθεί στο αίτημα του δασαρχείου και μετά λέμε τα καλά λόγια.

 6. Ο/Η ναυτίλος λέει:

  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα καλά. Η Δημοτική αρχή Κουκούλη έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο όσον αφορά τα δάση της Αίγινας. Η εθελόντρια κ. Φ. Βαλωμένου ξενάγησε πλήθος μαθητών στο δάσος του Μεσαγρού σε συνεργασία με το Δήμο. Οι μαθητές από πολλά σχολεία μεταφέρονταν ως εκεί με τη Δημοτική συγκοινωνία. Πέρσι τον Ιούνιο, ο ίδιος ο Δήμαρχος τέθηκε επικεφαλής ομάδας που καθάρισαν το δάσος του Μεσαγρού, την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον. Μια ημέρα που πολλοί σύλλογοι είχαν δραστηριοποιηθεί. Μην ξεχνάμε επίσης ότι στο δάσος εκείνο είχαν βρεθεί μπάζα και υλικά από γνωστό ξενοδοχείο της Αγίας Μαρίνας. Τις φωτογραφίες δημοσίευσαν εφημερίδες και τα τοπικά πορτάλ.

 7. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Αχ… φώτιση ο Θεός να δώσει
  και στο Θεοδόση

 8. Ο/Η ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ λέει:

  ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΗ, ΤΟΤΕ ΧΑΘΗΚΑΜΕ.

 9. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  Έστω και κατόπιν εορτής (μπήκε καινούργια ανάρτηση) θέλω να πω στον επονομαζόμενο Ιουλιανό ότι προσπαθεί να αποδείξει πως ο τίτλος που του έδωσαν οι Χριστιανοί είναι σωστός. Τα πονηρά και αιχμηρά σχολιάκια δεν είναι ίδιον αυτού το μπλόγκ κ. «Ιουλιανέ». Υπάρχουν μπλόγκς γι’ αυτή τη δουλειά. Αυτό το μπλόγκ καθιερώνεται ως χώρος σοβαρού σχολιασμού και όχι για χολερικά σχόλια. Είστε εκτός κλίματος, σας περιμένουν εναγωνίως τα σχετικά μπλόγκς, τα οποία μετά μεγίστης θλίψεως μάθαμε ότι μειώθηκαν κατά ένα (στους σχολιασμούς). Δεν φτάνουν;

 10. Ο/Η stella trimi λέει:

  Για το σχόλιο του ανώνυμος, 17 Ιανουαρίου 2011 στις 12:30 μμ

  Παραμένω στη διάθεσή σας, κύριε, για οτιδήποτε άλλο θέλετε να σχολιάσετε ή /και πιθανον να ενημερώσετε. Γι’ αυτό άλλωσε παραθέτω και τα στοιχεία επικοινωνίας μου. Σας ευχόμαστε να έχετε καλές και γαλήνιες βόλτες στο χωριό μας, για αυτό και εκλαμβάνω τα σχόλιά σας σαν ευκαιρία για διάλογο και ευαισθητοποίηση. Να έχετε μια καλή και δημιουργική χρονιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s