Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Χωρίς εκπλήξεις ο διορισμός των τριών νέων αντιδημάρχων χθες. Τα ονόματα και οι αρμοδιότητές τους, άλλωστε, είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό: ο Νεκτάριος Κουκούλης στις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες (επίσης αναπληρωτής του Δημάρχου), ο Παναγιώτης Μουτσάτσος στις τεχνικές και ανταποδοτικές υπηρεσίες, ο Φίλιππος Τζίτζης στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την νέα γενιά και την κοινωνική μέριμνα. Τους ευχόμαστε με το έργο τους να αποδείξουν την αξία τους. Μένει λοιπόν μόνο να ορισθούν ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου και οι επικεφαλής της ΚΕΔΑ και της Επιτροπής Τουρισμού, θέσεις με μεγάλη σημασία για την προώθηση και την ανάπτυξη της Αίγινας. Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να μάθουμε αν θα υπάρξει τελικά και επιτροπή υπεύθυνη για την αισθητική της Αίγινας, όπως φημολογείτο. Αν κρίνουμε πάντως από τις αισθητικές επιλογές που επικράτησαν κατά την πρόσφατη ανακαίνιση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, μια τέτοια επιτροπή μοιάζει να είναι απαραίτητη.

Το πλήρες κείμενο του διορισμού καθώς και βίντεο με την ανακοίνωση στο Aegina Portal.

Advertisements
Aside | This entry was posted in Σημειώματα and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

 1. Ο/Η pstenakis λέει:

  Καλημέρα στους αναγνώστες και φίλους των μπλογκς. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Νομίζω πολλά σπίτια γιορτάζουν σήμερα, ίσως και η μισή Ελλάδα. Να θυμηθούμε την παροιμία : «ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ». Η καινούργια δημοτική αρχή δεν έχει Γιάννη , όπως η προηγούμενη (Πούντο, Παπαδόπουλο) Εύχομαι να διαψεύσει με το έργο της την παροιμία. Αλλά να θυμηθούμε και την άλλη που λέει : «ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΚΚΟΡΟΥ ΓΝΩΣΗ». Τι να διαλέξουμε λοιπόν. Οι παροιμίες έχουν αποταμιεύσει την πείρα και τη βιοτή αιώνων του σοφού λαού μας. Ας ευχηθούμε κι ας ελπίσουμε τίποτε από τα δύο να μην ισχύσει για το καλό της Αίγινας. Ως τότε ας μελετήσει κανείς τις νέες δηλώσεις περί πολιτιστικών του νέου Αντιδήμαρχου κ. Φ. Τζίτζη στο Αίγινα Πόρταλ.

 2. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Πολύς λόγος γίνεται γι’ αυτό το χρώμα της αίθουσας. Πουθενά όμως δεν σημειώνεται ότι επιτέλους βάφτηκε και καθαρίστηκε η αίθουσα που επί τέσσερα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτε. Δηλαδή τι έπρεπε να την αφήσουμε έτσι; Να μη βαφτεί καθόλου; Στο κάτω – κάτω αν διαφωνείτε με το χρώμα, υποδείξτε μας κάποιο άλλο. Όχι μόνο κριτική και σχόλια αλλά και προτάσεις.

 3. Ο/Η MikGeo λέει:

  Να ευχηθώ πρώτα καλή χρονιά σε όλους, αφού έλειψα για μέρες. Οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν θα κριθούν σύμφωνα με τις πράξεις τους, όπως άλλωστε επιβάλλεται, και όχι σύμφωνα με τις εντυπώσεις που έχουμε γι’ αυτούς.
  Σχετικά με το θέμα των επιτροπών, θα μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω ότι -σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού- θα δημιουργηθούν -συσταθούν:
  1) Ειδική ομάδα σχεδιασμού με αρμοδιότητα τη μελέτη και προετοιμασία των διοικητικών και λειτουργικών προσαρμογών για τη θεσμική μεταρρύθμιση του Δήμου.
  2) Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας.
  3) Κέντρο διαχείρισης κρίσεων, που να διασφαλίζει και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
  4) Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με ξενώνα.
  5) Παρατηρητήριο τουρισμού και ενιαίος φορέας προβολής του νησιού.
  6) Ειδική υπηρεσία για τη διαδικτυακή επικοινωνιακή παρουσία του νησιού σε επίπεδο τουρισμού.
  7) Παρατηρητήριο απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.
  8) Φορέας προστασίας του ενάλιου πλούτου και του θαλασσίου περιβάλλοντος.
  9) Εικαστικό Συμβούλιο.
  10) Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.
  11) ΚΑΠΗ.
  Εκτός αυτών, στο πρόγραμμα προβλέπονται περί τις δεκαπέντε (μαζί με αυτές στις πρώην κοινότητες) νέες υπηρεσίες και γραφεία στο Δήμο. Πιστεύω ότι η πλήρης ανάπτυξη του προγράμματος αυτού θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο χρόνια. Επί του προγράμματος αυτού θα υπάρξει η δέουσα παρακολούθηση και κριτική. Σε πλήρη αντίθεση βέβαια με άλλα blogs και άλλους σχολιαστές.
  Και πάλι καλή χρονιά σε όλους και καλή δύναμη στη νέα δημοτική αρχή.

 4. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣΑΤΕ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s