Η δημαρχία που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα

Με μια διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές στις 20 του μηνός, έκλεισε ουσιαστικά ο κύκλος της διοίκησης Κουκούλη στην Αίγινα, μιας διοίκησης που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα, έφερε ένα νέο ήθος στα τοπικά πολιτικά πράγματα και άφησε σημαντικές παρακαταθήκες στους διαδόχους της στην δημοτική αρχή. Όπως συμβαίνει πάντοτε με όσους προχωρούν σε ρήξεις με ένα σαθρό όσο και εδραιωμένο παρελθόν, ο απερχόμενος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν πάντοτε αφοσιωμένους υποστηρικτές αλλά και ορκισμένους εχθρούς, και δεν εννοώ εδώ απαραιτήτως τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Επρόκειτο για ομάδες ή πρόσωπα που ένιωσαν ότι θίγονται τα παγιωμένα συμφέροντά τους, ή για άλλους που αισθάνονταν βολεμένοι στο διεφθαρμένο πελατειακό μικροπολιτικό σύστημα το οποίο χαρακτηρίζει ολόκληρη την χώρα, και το οποίο την έφερε, άλλωστε, στην δεινή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Οι υποστηρικτές ήταν πάντοτε έτοιμοι να παραβλέψουν τις αστοχίες ή και τα λάθη της δημαρχίας Κουκούλη, εκτιμώντας πάνω απ’ όλα το ήθος, την ανιδιοτέλεια, την διάθεση προσφοράς και την υψηλή ποιότητα που αυτή εξέφραζε. Οι εχθροί χαρακτηρίζονταν πάντοτε από ένα μένος που στόχο είχε να αμφισβητήσει τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας μια πρωτοφανή εκστρατεία διαστρέβλωσης και κατασυκοφάντησης τόσο στο επίπεδο των προσώπων όσο και σε αυτό των πολιτικών που η διοίκηση Κουκούλη προέκρινε και προωθούσε. Η δύναμη αυτού του μένους ήταν τόση, που ακόμη και σήμερα που ο Παναγιώτης Κουκούλης και οι συνεργάτες του δεν θα έπρεπε να εκφράζουν πλέον καμία απειλή, αφού ηττήθηκαν στις εκλογές και αποχωρούν από την διοίκηση του Δήμου, οι εχθροί τους εξακολουθούν την συκοφαντία και την παραπληροφόρηση με τον ίδιο ζήλο.

Πρόσφατο παράδειγμα ή ίδια η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η τυπική διαδικασία της έγκρισης της έκθεσης των ορκωτών λογιστών για την τελευταία χρονιά της δημαρχίας του προηγούμενου δήμαρχου Δημήτρη Μούρτζη έδωσε αφορμή στο γνωστό ποιοτικό μπλογκ aiakosrex και στον λογιστή-διαχειριστή του να επιχειρήσει μια νέα εκστρατεία παραπληροφόρησης, μπερδεύοντας σκόπιμα τους αριθμούς και τις έννοιες του ελλείμματος και του χρέους. Προσπάθησε έτσι να αποδείξει πως η παράταξη του απερχομένου δημάρχου εψεύσθη ως προς την οικονομική κατάσταση του Δήμου για ιδιοτελείς προεκλογικούς σκοπούς.

Τέτοιες επιθέσεις δεν είναι τυχαίες, ούτε γίνονται από κεκτημένη ταχύτητα. Αποσκοπούν στο να χτυπήσουν την βαθύτερη ουσία των όσων η δημαρχία Κουκούλη εξέφρασε και εκφράζει: την ηθική της υπόσταση. Πρόκειται για έναν λυσσαλέο αγώνα κάποιων κύκλων να κλονίσουν και τις σημαντικές παρακαταθήκες που αφήνει πίσω της και κυρίως το νέο πολιτικό ήθος που έφερε στο νησί μας. Μπροστά σε αυτήν την επιθυμία τους να επιστρέψουν τα πράγματα στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν από την εκλογή του Παναγιώτη Κουκούλη, διατηρούν ένα νοσηρό κλίμα αντιπαράθεσης, χωρίς να υπολογίζουν ούτε το συμφέρον του τόπου μας, ούτε το στενώς νοούμενο πολιτικό συμφέρον της δημοτικής παράταξης που δήθεν υποστηρίζουν, και η οποία αναλαμβάνει την διοίκηση του Δήμου εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που έχει γνωρίσει μεταπολεμικά η χώρα μας.

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Η δημαρχία που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα

 1. Ο/Η κ. AIAKIOS λέει:

  Τώρα που θα μπουν νέοι ορκωτοί λογιστές ,
  να ξετινάξουν τα χρόνια από το 2006 και μετά ….
  να δούμε τι θα λέτε ….

  • Ο/Η Γ. Διόγος λέει:

   εσύ μου φαίνεται πως ξέρεις καλά από λογιστές: και από ορκωτούς και από επίορκους. Καλοδεχούμενοι όλοι, μακάρι να μπούνε, να δούμε τι θα βρούνε…

 2. Ο/Η κ. AIAKIOS λέει:

  » Η δημαρχία που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα …»

  τα τάραξε … τα τάραξε … τα τάραξε …
  και μετά … βούλιαξε !

 3. Ο/Η Α. Μελισσιανός λέει:

  καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Με το καλό να ορίσουν. Πάντως φεύγοντας το μόνο που θα πάρουν θα είναι κάποια σακουλάκια με φιστίκι, κάτι που γίνεται εδώ και δεκαετίες. Κάτι σαν έθιμο ή κατευόδιο στους ξένους και επισκέπτες της Αίγινας.

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το μόνο που πετυχαίνει ο κ. AIAKIOS είναι να επιβεβαιώνει αυτά που λέει η ανάρτηση

 5. Ο/Η MikGeo λέει:

  Οι επιθέσεις αποσκοπούν να χτυπήσουν την ηθική υπόσταση της διοίκησης Κουκούλη, λέει η ανάρτηση. Και αμέσως εμφανίζεται το πρώτο σχόλιο: Θα έρθουν οι ορκωτοί λογιστές! Γιατί θα έρθουν οι ορκωτοί λογιστές; Τι θα βρούν οι ορκωτοί λογιστές; Πότε θα έρθουν; Μακάρι να ‘ξερε! Αφήνει όμως μια υπόνοια για πάρα πολλά πράγματα. Πιθανώς να κλέβανε! Γι’ αυτό υποθέτω ότι μιλάει το τελευταίο σχόλιο (ότι επιβεβαιώνει την ανάρτηση).
  Εκτός από τις αήθεις αυτές επιθέσεις, που παρόμοιες δεν έχει ξαναζήσει το νησί, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το πάθος, που εξηγείται μόνο ψυχαναλυτικά αλλά και η παχυλή άγνοια σχεδόν όλων των σχολιαστών που εμπλέκονται στις επιθέσεις αυτές.

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η ομάδα Κουκούλη ήταν έξω από τις γνωστές πολιτικές ομάδες του νησιού. Γι’ αυτό και της έγινε τέτοιος πόλεμος από όλους τους υπόλοιπους. Όπως κάπου ειπώθηκε, «χάλασε την πιάτσα». Γι’ αυτό και έγινε επειγόντως συνδυασμός «εθνικής ενότητας» για να την αντιμετωπίσει. Φυσικά και έκανε λάθη. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί τον ανηλεή πόλεμο, τις προσφυγές, τις καταγγελίες. Δυστυχώς το πολιτικό μήνυμα είναι ότι ο λαός προτιμά τους γνωστούς του κόμματος ή τους συγγενείς -φίλους και οι άλλοι που εκτίθενται μπορεί και να «λερωθούν» από τους αδίστακτους λασπολόγους.

 7. Ο/Η Α. Μελισσιανός λέει:

  στη φωτογραφία που πλαισιώνει το κείμενο τςη ανάρτησης, διακρίνεται στο βάθος ο κ. Κουκούλης να κρατά τη μύτη του. Να υποθέσουμε ότι υπάρχει δυσοσμία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή ότι στον «πολιτικό» κόσμο της Αίγινας κάτι όζει;

 8. Ο/Η astrampsychos λέει:

  προς κ. Αιάκιο 1.23:
  μήπως πρόκειται για μακροβούτι ?

 9. Ο/Η astrapoyiannos λέει:

  σιγά μην είναι και πεταλούδα. τα μπρατσάκια του να φοράει και να είναι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. A pro po αυτός από τη σχεδία που είναι; Ο σχεδια- στής, τι έγινε δεν ακούγεται. Έκλεισαν τα σχολεία και δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ;

 10. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  Υπάρχουν blogs στα οποία οι σχολιαστές γράφουν ό,τι δεν θα τολμούσαν πιθανώς να πουν σε μια παρέα. Σε ένα blog όπως αυτό εδώ, τι νομίζουν ότι προσφέρουν; Εξυπνάδα ανώνυμη; Μόλυνση του blog, ώστε να μην υπάρχει διαφορά; Δεν βλέπουν ότι είναι εκτός κλίματος; Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο αρνητισμός. Δεν υπάρχει τίποτε θετικό στα πολιτικά πράγματα της Αίγινας; Στους παλιότερους, στους τωρινούς, στους επόμενους; Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να κριτικαριστεί αντικειμενικά; Μόνο φτηνά υπονοούμενα, εξυπναδούλες και φτηνές ανώνυμες κατηγορίες; Γι’ αυτό έλεγε ένας προηγούμενος ότι αυτά εξηγούνται μόνο με ψυχαναλυτικούς όρους…

 11. Ο/Η kfr λέει:

  Τα σχόλια μπορεί να αυξάνονται σε αριθμό, αλλά η ποιότητά τους πέφτει κατακόρυφα. Καλά τα λέει ο παρατηρητής…

 12. Ο/Η astrapoyiannos λέει:

  εφόσον πέφτει η ποιότητα ζωής είναι αναμενόμενο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s