Το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύουμε εδώ την σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας, όπως προκύπτει μετά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές. Το Πρώτα η Αίγινα εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του. Ελπίζουμε, στις συνεδριάσεις του, να πρυτανεύσει η εργατικότητα, η υπευθυνότητα και το πνεύμα συνεργασίας. Παρότι εμείς, κατά την προεκλογική περίοδο υποστηρίξαμε με θάρρος και σθεναρότητα την παράταξη «Αίγινα Κίνηση Ευθύνης» του Δημάρχου Παναγιώτη Κουκούλη, δηλώνουμε ότι θα στηρίζουμε στο μέλλον κάθε θετική πρωτοβουλία της νέας Δημοτικής Αρχής, με μοναδικό γνώμονα το καλό του νησιού μας. Στην πληροφορία αυτή υπάρχει πρόσβαση και από την γραμμή μενού του μπλογκ.

Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμαρχος:

Σάκης Σακκιώτης

Δημοτικοί Σύμβουλοι:

«Αίγινα Όλοι Μαζί»
 1. Τάκης Βάρτζελης
 2. Νεκτάριος Κουκούλης
 3. Φίλιππος Τζίτζης
 4. Αγής Μαρμαρινός
 5. Δημήτριος Καλαφάτης
 6. Πέτρος Πετρίτης
 7. Ηλίας Μπέσης
 8. Νικόλαος Τζίτζης
 9. Τιτίνα Κανελλά
 10. Αναστάσιος Κρεούζης
 11. Γεώργιος Πούντος
 12. Εμμανουήλ Νικολούζος
 13. Χαράλαμπος Μαράκης
 14. Νίκος Οικονόμου
 15. Τάκης Μουτσάτσος
 16. Σάκης Παντελάρος
«Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς»
 1. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος
 2. Τρύφωνας Γκότσης
 3. Αντώνης Μούρτζης
 4. Στυλιανός Λαμπαδάριος
 5. Παναγιώτα Σουπίδου
 6. Ελευθέριος Πάλλης
 7. Νεκτάριος Κορναράκης
«Αίγινα Κίνηση Ευθύνης»
 1. Παναγιώτης Κουκούλης
 2. Βαγγέλης  Μπαρμπέρης
 3. Νίκος Πτερούδης
 4. Γιάννης Πούντος


Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο

 1. Ο/Η MikGeo λέει:

  Η σύνθεση αυτή είναι σαφώς κατωτέρων δυνατοτήτων από αυτήν της προηγούμενης τετραετίας, ενώ οι απαιτήσεις και τα καθήκοντα πολλαπλασιάζονται. Παράλληλα, τα οικονομικά θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο και αυτό μετράει ψυχολογικά, πέρα από τις δυσκολίες της διοίκησης.
  Ο κ. Σακκιώτης μίλησε τελευταία για ενωτικό πνεύμα. Οπωσδήποτε εννοούσε τον κ. Κουκούλη και μόνο. Θα παραμερίσει όμως το εύκολο, δηλαδή να κατηγορεί τους προηγούμενους για όλες τις δυσκολίες; Γιατί στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα υπάρχει πια ο λυσσώδης πόλεμος της προηγούμενης τετραετίας. Ο κ. Κουκούλης θα υπερασπίζεται το έργο του και ο κ. Γκότσης θα κάνει τη συνήθη κριτική του, συνήθως σε τυπικά θέματα.
  Ενδιαφέρον ωστόσο υπάρχει και στο αν ο κ. Γρηγορόπουλος παραμείνει ως δημοτικός σύμβουλος (στο παρελθόν δεν παρέμεινε, παρότι θα μπορούσε να έχει από τότε θητεία στο δημοτικό συμβούλιο). Στην περίπτωση αυτή ο κ. Γκότσης θα γίνει αρχηγός μιας ισχυρής ομάδας επτά ατόμων.

 2. Ο/Η B.L.P. λέει:

  Θέλω να πιστεύω ότι » έτσι πρέπει να γίνει», («…θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό», συνέχιζε η φωνή της Μ. Δημητριάδη, και μας ξεσήκωνε, τότε). Όμως γνωρίζω τους ανθρώπους! Εγώ, εσύ, αυτός, εμείς… αλλά οι εκείνοι, δεν θα θέλουν. Κι αυτό, γιατί έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης, και πιο ανοιχτό, αλλά και περισσότερο δημιουργικό. Λες να με ξαναπούνε αλαζόνα; Αν και, τότε απλά τους θυμίζω πως έχω το «γνώθι σ’ αυτόν»!!! Εκείνοι το ξέρουν…

 3. Ο/Η Sinapidi λέει:

  Απλά βοήθησα, όπως έκανα από πάντα, για το νησί μου, και χωρίς να μου το ζητήσει κανένας. Όμως προπηλακίστηκα, μηδενίστηκα… Τώρα χωρίς ούτε μια τόση δα συγνώμη, μου ζητάνε τη στήριξη… Αν και ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει: «από τότε που βγήκε το συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», εγώ ήθελα τόσο, μα τόσο πολύ να το ακούσω!

 4. Ο/Η Karma λέει:

  Με ή χωρίς συγγνώμη, γεγονός είναι πως ένα συντριπτικό μέρος των ψηφοφόρων του Κουκούλη πέρασε στον Σακκιώτη και του έδωσε αυτή την εντυπωσιακή νίκη. Οπότε η συγγνώμη μάλλον δεν χρειαζόταν τελικά…

 5. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  Κατάλαβες καλέ μου «σιναπίδι»; Αφού προπηλακίστηκες και μηδενίστηκες, πήγες και τους ψήφισες; Αναγνώρισες ότι είχαν δίκιο! Γιατί να σου ζητήσουν συγγνώμη; Καταλαβαίνουν αυτοί από ανιδιοτελείς σκέψεις; Έπρεπε να ψηφίσεις γιατρό, να σου βγεί δήμαρχος Γκότσης και σια! Μη το ψάχνεις, οι άνθρωποι είναι βουτηγένοι στο μεσαίωνα της πολιτικής ζωής της Αίγινας.

 6. Ο/Η Ηλίας Πόταγας λέει:

  Μετά από 30 χρόνια στην Αίγινα (είμαι από τους «ξενοκαρφίτες») είμαι της απόψεως ότι όλοι οι μέχρι τώρα εκλεγέντες Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, είχαν καλές προθέσεις και σκοπό να κάνουν κάτι για αυτό το θαυμάσιο, τουλάχιστον ως τα φυσικά του κάλλη, νησί και να θεραπεύσουν κάποια τουλάχιστον από τα χρόνια προβλήματα του (βλέπε: οδοποιία, σκουπίδια, ύδρευση, οροθέτηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων κτλ).
  Το έργο που καλείτε να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή είναι βέβαιο ότι είναι πολλαπλάσια δυσκολότερο απ΄ ότι αντιμετώπισαν οι μέχρι σήμερα Δημοτικοί άρχοντες μας, όμως αν διαθέτουν αρκετή εξυπνάδα και διοικητικά προσόντα θα πρέπει να προσεταιριστούν, προς όφελος του Δήμου, τις δυνατότητες συνδρομής που μπορούν να προσφέρουν αν ενεργοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό των πολλών «Μέτοικων» στην Αίγινα.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας (είμαι και εγώ ένας απ’ αυτούς) επέλεξαν να στήσουν κάποιο σπιτικό στην Αίγινα, χωρίς να έχουν καταγωγή ή άλλη οικογενειακή σχέση με το νησί, με μόνο κριτήριο την φυσική ομορφιά του και την γεωγραφική θέση του. Ο κάθε ένας από αυτούς από την θέση που βρίσκονται (επαγγελματική, κοινωνική, πολιτική η και οικονομική) είναι βέβαιο ότι πρόθημα θα δεχόντουσαν να προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν με σκοπό να καλυτερεύσουν τις συνθήκες και το περιβάλλον του νησιού που επέλεξαν να κατοικίσουν μόνιμα ή περιοδικά.

  Είμαι σίγουρος ότι ένα επιλεκτικό (όσον αφορά την επαγγελματική και οικονομική υπόσταση ενός εκάστου) κάλεσμα του νέου Δημάρχου, τον οποίον δεν γνωρίζω και ομολογώ ότι δεν ψήφισα αλλά ακούω ότι είναι προοδευτικός άνθρωπός και καλός επιχειρηματίας, θα δημιουργούσε κάποιες θετικές βάσης μελλοντικής βοήθειας και μάλιστα άνευ οποιουδήποτε κόστους για τον Δήμο.

  Ένας «Ξενοκαρφίτης»

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Φίλε, κ. Πόταγα , επιχειρηματίας δεν υπήρξε ποτέ ο κ. Σακκιώτης. Απλά υπηρέτησε στο ταμείο του Δήμου Αίγινας, ως εισπράκτορας νερού και μετά τη μετάθεση που ζήτησε για οικογ. λόγους, βρέθηκε στο Δήμο Καισαριανής. Όσο για την πρόσκληση ενδιαφέροντος, που αν γίνει, θα θέλατε να συμμετέχετε, σας ενημερώνω ότι υπάρχει ήδη μεγάλη ομάδα που ψάχνει με το μικροσκόπιο το κάθε τι και το παρήγορο (για σας αλλά και για κάποιους από «μας»), είναι ότι δεν θα σας (μας), κουράσουν γιατί έχουμε τη ρετσινιά «ξενοκαρφίτη», άρα του Εχθρού, γιατί όλους μας έχουν εντάξει στην πλευρά Κουκούλη, ψηφίσαντες και και μη ψηφίσαντες!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s