Ποιος φυγομαχεί; – Ματαιώθηκαν τα υπόλοιπα επεισόδια του debate

Η αδιαθεσία του Π. Γρηγορόπουλου έδωσε στον Σ. Σακκιώτη την ευκαιρία να αποφύγει την σύγκριση, για μιαν ακόμη φορά, με τον Παναγιώτη Κουκούλη

Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς, σε ένα debate των υποψηφίων προέδρων της Αμερικής, έναν εκ των υποψηφίων –για παράδειγμα, πριν δύο χρόνια, τον Obama– να δηλώνει αδιάθετος και να μην προσέρχεται. Ή τον Γιώργο Παπανδρέου να ακύρωνει, στις περσινές εκλογές, την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Πεδίον του Άρεως, επειδή ο Γιώργος Καρατζαφέρης ή ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε πραγματοποιήσει την δική του, λόγω ενός επίμονου κρυολογήματος. Και όμως, αυτά τα ευτράπελα συμβαίνουν στην Αίγινα των ημερών μας, όπου κάποιοι από τους υποψηφίους δημάρχους μοιάζει να υποτιμούν την νοημοσύνη των ψηφοφόρων τους.

Στην προγραμματισμένη μαγνητοσκόπηση του 3ου και του 4ου μέρους του debate την περασμένη Δευτέρα, ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος προσήλθε, και ζήτησε αναβολή για μία ημέρα λόγω αδιαθεσίας. Η μαγνητοσκόπηση αναβλήθηκε για το βράδυ της Τρίτης, οπότε, δεν προσήλθε πλέον καθόλου, ειδοποιώντας ότι είναι ακόμη αδιάθετος. Ενώ η εκπομπή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί –εφόσον συμμετείχαν πάνω από τα δύο τρίτα των υποψηφίων δημάρχων– ο Σάκης Σακκιώτης, δήλωσε ότι του είναι αδύνατον να συμμετάσχει, με τον κ. Γρηγορόπουλο απόντα, και έτσι τορπιλίστηκε η δυνατότητα συνέχισης του debate.

Είναι βέβαιο ότι στην απόφαση αυτή του κ. Σακκιώτη βάρυνε πολύ η αρνητική αποτίμηση της απόδοσής του –σε σύγκριση με τον Παναγιώτη Κουκούλη– στα δύο προηγούμενα μέρη. Βάρυναν επίσης και οι εξελίξεις στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε μόλις πραγματοποιηθεί, παρά την αποχή του ιδίου και των συμβούλων του συνδυασμού του – εξελίξεις που θα τον υποχρέωναν να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την όλη στάση του. Είναι δύσκολο, πάντως, η ματαίωση αυτή του debate να του αποφέρει έστω και κάποια οφέλη: η ζημιά από την συνεχιζόμενη μετάδοση των δύο πρώτων επεισοδίων έχει ήδη γίνει, και η υπόνοια της φυγομαχίας θα αμαυρώσει την εικόνα του ακόμη περισσότερο.

Εμείς, από το Πρώτα η Αίγινα, ευχόμαστε στον Παναγιώτη Γρηγορόπουλο ταχεία ανάρρωση, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει απρόσκοπτα την κεντρική προεκλογική ομιλία του την Παρασκευή. Είμαστε βέβαιοι, ότι αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, ο κ. Σακκιώτης, σε ένδειξη συμπαράστασης, θα ακυρώσει αμέσως και την δική του ομιλία. Ο Παναγιώτης Κουκούλης, πάντως, θα μας περιμένει όλους στην Παραλία της Αίγινας, την Παρασκευή, στις 7.30 το βράδυ, όπου πιστεύουμε ότι θα έχει κάθε λόγο να μιλήσει, ανεξάρτητα από τις αδιαθεσίες και τις διαθέσεις των ανθυποψηφίων του.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ποιος φυγομαχεί; – Ματαιώθηκαν τα υπόλοιπα επεισόδια του debate

  1. Ο/Η MikGeo λέει:

    Τα περί debate γίνονται γνωστά σε έναν κύκλο ψηφοφόρων που συνεχώς μεγαλώνει. Είναι αλήθεια ότι η Αίγινα ήταν μια παραδοσιακή κοινωνία, τελευταία όμως και πολλούς μόνιμους κατοίκους μη Αιγινήτες έχει και πολλοί νέοι μπαίνουν στο internet. Όλοι αυτοί είδαν τα δύο μέρη και περίμεναν τα άλλα δύο. Πάντως συμπεράσματα ήδη βγήκαν. Επίσης φάνηκε η ικανοποίηση της παράταξης Κουκούλη από το ότι έβγαλαν τηλεόραση να τα δείχνει.
    Στην άλλη πλευρά, υπήρξε κατήφεια. Τα δύο γνωστότερα blogs δεν ασχολήθηκαν καθόλου, αψευδές σημείο ότι δεν συνέφερε η προβολή του debate, που εξακολουθεί να είναι αναρτημένο στο Aegina Portal. Είναι πολύ καλή η κίνηση του Aeginafirst να έχει σύνδεση με τα άλλα blogs αλλά βέβαια και με το Aegina Portal. Ας κατέβει ο κόσμος στην παραλία την Παρασκευή, να τους ακούσει και να βγάλει δική του άποψη.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μόλις διάβασα σε άλλη ιστοσελίδα ότι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσικάρης είχε δηλώσει από την περασμένη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ότι υπογράφονται τα χερσαία έργα ύδρευσης, έργο ύψους 5,4 εκατ. ευρώ. Πιστεύω ότι -μετά από μία εβδομάδα- θα έχουν ήδη υπογραφεί, δηλαδή θα είναι έτοιμα για δημοπράτηση.
    Η κίνηση αυτή είναι σαφέστατα προεκλογική και αναμένεται να αποδοκιμαστεί έντονα από τον κ. Σακκιώτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s