Πλην Λακεδαιμονίων…

Η ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Αίγινα αποκτά πλέον μια βάσιμη προοπτική επίλυσης του φλέγοντος προβλήματος της αποχέτευσης, χάρις στην αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής, και παρά την εμμονή του Σάκη Σακκιώτη να μπλοκάρει για μια ακόμη φορά την διαδικασία. Σε μια ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, με παρόντες όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης, αλλά και του ανεξάρτητου συμβούλου της αντιπολίτευσης Δημήτρη Σκίτσα, εγκρίθηκε ομόφωνα, μέσα στα ζωηρά χειροκροτήματα των παρισταμένων, η πρόταση της διοίκησης του Δήμου.

Ο Δημήτρης Σκίτσας λίγο πριν λάβει τον λόγο

Αμέσως πριν, με μια φορτισμένη συναισθηματικά δήλωση προς το σώμα, ο Δημήτρης Σκίτσας εξήγησε ότι συμμετέχει στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση, παρά την απόφασή του να απέχει από τα κοινά, για να μην έχει το βάρος στην συνείδησή του, ότι εξαιτίας του χάθηκε η μοναδική αυτή ευκαιρία να λυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Αίγινας. «Χωρίς την παραμικρή διάθεση να κατακρίνω κανέναν από τους συναδέλφους μου … υπενθυμίζω ότι ο όρκος που δώσαμε ήταν να υπηρετούμε τον τόπο μας και όχι τον συνδυασμό μας», υπογράμμισε ο κ. Σκίτσας.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στρατόπεδο Σακκιώτη για τον όλο χειρισμό του θέματος. Ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποιες δειλές επικριτικές φωνές, που επισημαίνουν την δυσαρέσκεια ψηφοφόρων του συνδυασμού για τις άστοχες επιλογές του επικεφαλής του.

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Πλην Λακεδαιμονίων…

 1. Ο/Η MikGeo λέει:

  Απόψε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε φανερό και απολύτως κατανοητό ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για να μη γίνει αυτή η συνεδρίαση, που μπορεί πράγματι να χαρακτηριστεί ως ιστορική, ακόμα και μόνο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Το πρόσχημα ότι η μη προσέλευση της μειοψηφίας οφείλεται στην άρνησή της να νομιμοποιήσει προεκλογικά μικροέργα, κάτι δηλαδή μη επείγον, κατέρρευσε.
  Καμία μη επείγουσα απόφαση δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από την Περιφέρεια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Τσατήρης. Εφόσον η Περιφέρεια ασκεί έλεγχο νομιμότητας στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι αιτιάσεις της μειοψηφίας, που εκφράστηκαν δια του κ. Σακκιώτη, είναι έωλες και φανερώνουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με βαρύ τίμημα για τον τόπο.

 2. Ο/Η Astrampsychos λέει:

  Συμφωνώ MikGeo, με τα επικίνδυνα παιχνίδια του Σακκιώτη, ήδη χάθηκε κάποιος πολύτιμος χρόνος! Ας ελπίσουμε όμως πως η Αίγινα θα προλάβει να πάρει τα λεφτά παρά την ολιγωρία του.

 3. Ο/Η Ο παρατηρητής λέει:

  Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του κ. Σκίτσα. Προδίδει απόγνωση αλλά και αήθεια.

 4. Παράθεμα: Ο ανενεργός «Βεζούβιος» της Ψαραγοράς ξαναχτυπά | Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s