Περί τσιμεντοστρώσεων

Σε αυτή την κατάσταση θα προτιμούσαν μερικοί να είναι ακόμη η Αίγινα;

Πολλά είναι αυτά που έχουν ακουστεί –και γραφτεί– τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα των τσιμεντοστρώσεων που περιλαμβάνονταν στην ημερησία διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έγινε. Ο Σάκης Σακκιώτης και η παράταξή του, σε μια προσπάθεια ανατροπής του δυσμενούς κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγω της απόφασής τους να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης αυτής, ισχυρίστηκαν σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν ότι η συνεδρίαση αφορούσε δήθεν την έγκριση τσιμεντοστρώσεων και άλλων μικρών έργων της διοίκησης Κουκούλη με σαφή προεκλογικό χαρακτήρα.

Η βασική, όμως, αιτία της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν άλλη: η έγκαιρη υποβολή του φακέλου για την χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης, θέμα που καλύψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, και το οποίο, βέβαια, αποσιώπησαν. Όπως ήταν φυσικό, η σπουδαιότητα του θέματος της αποχέτευσης μονοπώλησε τις συζητήσεις στο νησί –έντυπες ή ηλεκτρονικές– και άφησε να πλανάται η εντύπωση ότι η δημοτική αρχή, με την ευκαιρία της συνεδρίασης για το αποχετευτικό, προσπάθησε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και ορισμένα μικρά έργα προεκλογικού χαρακτήρα που θα τους βοηθούσαν να επανεκλεγούν.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Οι τσιμεντοστρώσεις αυτές δεν αναφέρονται σε έργα νέα, αλλά στην αποκατάσταση των ζημιών μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το νησί μας. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι όλα αυτά αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις» της πλευράς Σακκιώτη. Ακόμη και εάν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο στις προτάσεις του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τίποτα δεν θα μπορούσε να αποφασισθεί χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συμβούλων της μειοψηφίας. Θα μπορούσαν λοιπόν να είχαν παραστεί και να αποφάσιζαν επί τόπου, αν υπήρχε κάτι που θα έπρεπε να υποστηρίξουν ή όχι. Το να επιλέξουν να υπονομεύσουν εκ των προτέρων την όλη διαδικασία, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες για το νησί, αποκαλύπτει μια μικρόψυχη προεκλογική στρατηγική, που έχει αρχίσει να στρέφεται εναντίον τους.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Περί τσιμεντοστρώσεων

  1. Ο/Η Ο παρατηρητής λέει:

    Όλοι το αναγνωρίζουν ότι υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Πρόκειται για δικαιολογία, για να μη γίνει το συμβούλιο και να το έχει προεκλογικό ατού ο Κουκούλης ότι προχώρησε άλλο ένα βήμα την αποχέτευση. Δυστυχώς…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s