Άραγε θέλουμε αποχέτευση στην Αίγινα;

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου: Θα παραμείνει κλειστή;

Μεγάλο θέμα φαίνεται ότι δημιουργείται μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, λόγω της απουσίας όλων των ανεξαιρέτως των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας από το δημοτικό συμβούλιο. Έτσι, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου δεν έγινε, λόγω έλλειψης απαρτίας, και θα επαναληφθεί, με αμφίβολα αποτελέσματα, την προσεχή Τρίτη.

Η ημερήσια διάταξη περιείχε τα εξαιρετικής σπουδαιότητας θέματα της έγκρισης μελέτης για την αποχέτευση και της υποβολής της προς χρηματοδότηση, αφού πριν λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ότι ανοίγει η χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι τέτοια που καθιστά την απόφαση άκρως επείγουσα.

Η οργανωμένη αποχή προκάλεσε –όπως ήταν φυσικό– μεγάλη συζήτηση και πολλές αντιδράσεις. Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ο δήμαρχος σε συγκέντρωση στη Σουβάλα κατηγόρησε ευθέως τη μειοψηφία και τους ανεξάρτητους συμβούλους ότι με τη στάση τους υπονομεύουν ένα μεγάλο έργο για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Σήμερα ο κ. Σακκιώτης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αυτό, στην οποία αναφέρει ότι η πρόσκληση δεν είχε επείγοντα θέματα αλλά μικρά προεκλογικά έργα, για τα οποία δεν επιτρέπονται αποφάσεις κατά την προεκλογική περίοδο. Ο κ. Σακκιώτης δεν αναφέρει τίποτε για το θέμα της αποχέτευσης. Σε άλλη ανακοίνωση του συνδυασμού του αναφέρεται ότι δέχονται επιθέσεις και ζητά ηπιότητα κατά την προεκλογική περίοδο.

Θα απαλλαγεί ποτέ η Αίγινα από αυτήν την κατάσταση;

Παράλληλα –μέσω γνωστού Αιγινήτικου μπλογκ αμφισβητούμενης αξιοπιστίας– από την πλευρά του κ. Σακκιώτη διοχετεύουν την πληροφορία ότι η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας είναι τον Μάρτιο του 2011, και άρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη βιασύνης. Αποκρύπτουν, βέβαια, το γεγονός ότι οι φάκελοι που κατατίθενται για την χρηματοδότηση αυτή υποβάλλονται σε άμεση αξιολόγηση, επομένως, οι αιτήσεις που φθάνουν πρώτες έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να εγκριθούν.

Αν συνυπολογίσουμε και τον υψηλό αριθμό των δήμων που είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν στην διαδικασία (γύρω στους 350), ακόμη και η παραμικρή καθυστέρηση υπονομεύει σοβαρά την προοπτική έγκρισης της χρηματοδότησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το νησί μας. Υπό τις συνθήκες αυτές, και όταν μάλιστα υπάρχει μελέτη έτοιμη για υποβολή, ποιος λογικός άνθρωπος θα ρίσκαρε να μην προχωρήσει αμέσως;

Το θέμα τείνει να πάρει κεντρική θέση στην προεκλογική περίοδο. Η ανακοίνωση του κ. Σακκιώτη, συνεπικουρούμενη από την παραπληροφόρηση που επιχειρεί το εν λόγω μπλογκ, προαναγγέλλει την αποχή του και κατά την επόμενη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης. Ερωτηματικά υπάρχουν για το αν θα τον ακολουθήσουν και πάλι ο κ. Σκλάβαινας, οι υποψήφιοι με τον κ. Γρηγορόπουλο κ.κ. Γκότσης και Αντ. Μούρτζης, ο κ. Σκίτσας (αν και έχει δηλώσει ότι αποχωρεί) και φυσικά- ο κ. Δημ. Μούρτζης, ο οποίος ήταν την περασμένη Δευτέρα εκτός Αίγινας και –ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος– δεν εμπλέκεται στις προεκλογικές σκοπιμότητες.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Άραγε θέλουμε αποχέτευση στην Αίγινα;

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Tromeri taktiki Sakkioti. Vgazei ena deltio typou gemato asafies kai meta vazei ton aiako na leei ta psemata tou.

  2. Ο/Η Ο παρατηρητής λέει:

    Το δελτίο Τύπου του κ. Σακκιώτη δεν λέει τίποτε παρά το ότι τον προβληματίζει η στάση της δημοτικής αρχής. Το μείζον θέμα της αποχέτευσης αγνοείται παντελώς. Τα όσα λέγονται σε blogs και σε ανώνυμα σχόλια δεν έχουν καμία σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι η ανατριχιαστική πιθανότητα να καταθέσουμε αίτηση μετά τις εκλογές και να μη συμπεριληφθούμε γιατί αργήσαμε. Αν αυτό ανακοινωθεί μετά από 4 π.χ. μήνες, αυτός που θέλει να ψάξει να βρει την αιτία, θα βρει ότι έγιναν 2 ή 3 φορές προσκλήσεις, ότι έλειπαν πάντα οι ίδιοι σύμβουλοι και δεν υπήρχε απαρτία και -επίσης- το δελτίο Τύπου του κ. Σακκιώτη ότι δέχεται επιθέσεις. Αυτό θα γράψει η ιστορία και όχι τις δικαιολογίες που γράφονται στα blogs ότι δεν γίνονται συμβούλια πριν τις εκλογές ή ότι γίνονται προεκλογικά δρομάκια.

  3. Παράθεμα: Ο ανενεργός «Βεζούβιος» της Ψαραγοράς ξαναχτυπά | Aegina First | Πρώτα η Αίγινα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s