Το πρώτο μας Debate

Με την χαρακτηριστική άνεσή του μπροστά στην κάμερα, τον ειλικρινή και συγκροτημένο λόγο του και το, συχνά, χαμογελαστό πρόσωπό του, ο Παναγιώτης Κουκούλης ήταν αναμφισβήτητα ο νικητής των εντυπώσεων στο πρώτο debate που διεξάγεται ποτέ στην Αίγινα. Το γεγονός ότι μιλούσε εκτός κειμένου δίνοντας πειστικές απαντήσεις σε όσα του έχουν καταλογίσει γύρω από τα οικονομικά του Δήμου, βοήθησε πολύ. Οι άνθρωποι της παράταξης Κουκούλη, είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι, επειδή ο Δήμαρχος αποκάλυψε χθες και την δυναμική του πλευρά, αντιμετωπίζοντας τους αντιπάλους του μαχητικά. Δεν ξεκαθάρισε όμως από την πρώτη στιγμή ότι για την καθυστέρηση στην κατάθεση των ισολογισμών δεν ευθύνεται ο Δήμος, αλλά εξωγενείς παράγοντες, και έτσι έδωσε πολύ χρόνο στους αντιπάλους του για να εκμεταλευτούν το θέμα αυτό.

Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο, ο Σάκης Σακκιώτης εμφανίσθηκε αγχωμένος και νευρικός. Χαρακτηριστική η αγωνία του να προφθάσει να διαβάσει ένα μακροσκελές κείμενο με το οποίο δεν ήταν καν εξοικειωμένος. Έκδηλη ήταν επίσης η προσπάθειά του να αποδείξει ότι ουδεμία σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ, φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να αποκηρύξει τον Καλλικράτη – αντίθετα με όσα υποστήριζε με πάθος μέχρι πρόσφατα. Δεν τον βοήθησε και ο γνώριμος ξύλινος λόγος του, οι τεχνητές εντάσεις του ύφους και όλα εκείνα τα τετριμμένα τερτίπια που παραπέμπουν σε μια παλαιοπασοκική ρητορική – ξεχασμένη ευτυχώς από καιρό. Στα υπέρ της χθεσινής του εμφάνισης, η μαχητικότητα και η προκλητικότητα που συσπειρώνει τους οπαδούς του. Είναι όμως ο μεγάλος ηττημένος του debate, διότι, με αυτήν την εμφάνιση, δύσκολα θα πείσει πως εκφράζει κάτι καινούργιο.

Ψύχραιμος, αυτοκυριαρχημένος, αξιοπρεπής, αν και διστακτικός, κάποιες στιγμές, μπροστά στον φακό, ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος έμοιασε να ξεπερνά, σε κάποιο βαθμό, την χαρακτηριστική του δυστοκία στον δημόσιο λόγο. Αναφέρθηκε επαρκώς στο φιλόδοξο πρόγραμμα της παράταξής του, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει ότι υπάρχει συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την εξεύρεση χρημάτων – πέρα από κάποιες γενικές κατευθύνσεις. Συνολικά η παρουσία του στο debate είχε αρκετά θετικά σημεία, χωρίς πάντως τον αέρα εκείνο και την πειθώ που θα τον ανεδείκνυαν νικητή.

Ο Στέλιος Κοττάκης, τέλος, εμφανίστηκε απολύτως επαρκής για τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ στην Αίγινα. Εξέθεσε με κατανοητό τρόπο την επιχειρηματολογία του κόμματός του γύρω από την οικονομία, κατακεραυνώνοντας τον Καλλικράτη, και, βέβαια, το μνημόνιο. Άσκησε σκληρή κριτική προς πάσα κατεύθυνση, αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει την υπέρβαση εκείνη που θα προσκόμιζε κάποιες επιπλέον ψήφους διαμαρτυρίας στον συνδυασμό του, πέρα από τις αναμενόμενες κομματικές.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι εντυπώσεις από τον πρώτο δημόσιο διάλογο υποψηφίων στην Αίγινα, το δικό μας debate που το οφείλουμε στο Aegina Portal και την διαδικτυακή του τηλεόραση. Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους δημιουργούς του. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την δεύτερη από τις τέσσερις, συνολικά, διαδικτυακές εκπομπές.

This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Το πρώτο μας Debate

 1. Ο/Η MikGeo λέει:

  Επιτέλους μια εκτίμηση του debate! Δεν έχει σημασία αν διαφωνούν ή συμφωνούν κάποιοι, σημασία έχει ότι υπάρχει μια βάση διαλόγου. Μου προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση το ότι τα παλιότερα blogs δεν έχουν βάλει ακόμα κάποια ανάρτηση για το θέμα. Πιθανώς γιατί κρίνουν ότι δεν συμφέρει! Επειδή θα ακολουθήσουν και άλλα τρία, όπως έμαθα, να συνεχιστεί η παρουσίαση!

 2. Ο/Η Σιναπίδι λέει:

  Σχόλια για το πρώτο debate της 28ης Οκτωβρίου 2010
  Πρωτόγνωρα πράγματα για την μικρή μας Αίγινα! Τα πρώτα συγχαρητήρια ανήκουν στο aegina portal, όπως επίσης και στην παρουσία του κ. Κ. Βογιατζή.
  Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για μία φορά ακόμη μας θύμισε τις μόνιμες κομματικές παρωπίδες της: Όρα Ριζοσπάστη.
  Το «Πρόσω Ολοταχώς» με την όντως αξιοπρεπή στάση που κράτησε ο κος Γρηγορόπουλος, δεν κατάφερε να πείσει για την γνώση πάνω στο αντικείμενο.
  Η «Αίγινα – Πρώτο Νησί», συγνώμη «Όλοι μαζί», με την γνωστή παλιά ξύλινη γλώσσα του αγαπητού Θεοδόση, τον διάχυτο εκνευρισμό και την γρήγορη ανάγνωση δεν έδωσε τίποτα καινούργιο.
  Η «Κίνηση Ευθύνης» χρειάζεται άραγε να βαθμολογηθεί? Η άνεση του λόγου και η πλήρης κατάρτιση δεν άφησε αναπάντητα ερωτήματα και έπεισε. Λυπάμαι που ο χρόνος αίτησης μεταφοράς πολιτικών μου δικαιωμάτων, μου ήταν εντελώς άγνωστος ώστε να μπορέσω να ψηφίσω στην Αίγινα για να βοηθήσω έτσι με την ταπεινή μου ψήφο να αναδειχθεί και πάλι Δήμαρχος Αίγινας ο κος Κουκούλης.
  Ο εκπρόθεσμος ετεροδημότης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s