Ο Παναγιώτης Κουκούλης και οι νέοι στα parapolitika.gr

Αναδημοσιεύουμε εδώ ανάρτηση του γνωστού blog parapolitika.gr που καλύπτει το πάρτι «RotaProta … πριν ψηφίσεις» στην «Μάσκα» την Κυριακή, και τις δηλώσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Κουκούλη για την νέα γενιά και τον εθελοντισμό. Περιλαμβάνει μια εξαιρετικά θετική ανάλυση του έργου του στον τομέα αυτό, με ειδική αναφορά στην επιτυχία του Aegina Fistiki Fest. Παραθέτουμε λοιπόν το πλήρες κείμενο της ανάρτησης:

Ο Παναγιώτης Κουκούλης κοντά στους νέους της Αίγινας

Σε μια διαφορετική προεκλογική εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος της Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης:

Σε ένα ροκ πάρτι που διοργάνωσε η νέα γενιά στελεχών της παράταξής του, Αίγινα – Κίνηση Ευθύνης, στο γνωστό μπαρ της Αίγινας Μάσκα, με ζωντανή μουσική από το ανερχόμενο αιγινήτικο ροκ συγκρότημα RotaProta.

Τον Δήμαρχο υποδέχτηκε ένα πολυπληθές και ένθερμο κοινό, που απαρτιζόταν από νέους υποστηρικτές της παράταξης και όχι μόνο. Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πεποίθησή του για την νίκη, και έκανε μια σύντομη αποτίμηση του επιτυχημένου έργου του.

Σημαντικότερη επιτυχία της θητείας του θεώρησε την κινητοποίηση της νέας γενιάς των δημοτών της Αίγινας που δραστηριοποιήθηκε δημιουργικά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και βοήθησε καθοριστικά στο να αλλάξει η εικόνα του νησιού.

Και πράγματι, ένα από τα ισχυρότερα ατού της δημαρχίας Κουκούλη είναι η ικανότητά του να εμπνέει, να ενισχύει και να υποστηρίζει αποτελεσματικά σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες, που ενέπλεξαν για πρώτη φορά στα κοινά της Αίγινας, μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως τους νέους.

Πρωτοβουλίες αυτόνομες και αυτοχρηματοδοτούμενες που άλλαξαν το τοπίο στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας δράσης είναι η γιορτή του φιστικιού της Αίγινας το γνωστό Aegina Fistiki Fest που διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία τα δύο τελευταία χρόνια.

Εκατοντάδες ήταν οι εθελοντές, στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι, που το στήριξαν. Έλαβαν μέρος, με διαφορετικούς τρόπους όλες οι παραγωγικές ομάδες του νησιού: αγρότες, έμποροι, καταστηματάρχες και άλλοι επαγγελματίες.

Συμμετείχε επίσης και η πολυπληθής καλλιτεχνική κοινότητα της Αίγινας, με εικαστικές εκθέσεις, μουσικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις.

Το Aegina Fistiki Fest με τις χιλιάδες των επισκεπτών του, αποτελεί απόδειξη ότι -όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί- όταν συνυπάρχουν η έμπνευση, η εργατικότητα, η εντιμότητα και η καλή διάθεση, μπορούν να δημιουργήσουν το κλίμα και τις προϋποθέσεις εκείνες, που εξασφαλίζουν την ανάπτυξη ενός τόπου.


This entry was posted in Aegina First and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s