Σταθερά πρώτος ο Παναγιώτης Κουκούλης στην Αίγινα

Ο Παναγιώτης Κουκούλης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Προηγείται σταθερά ο νυν Δήμαρχος Αίγινας και στις δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν πρόσφατα στο νησί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Ο Παναγιώτης Κουκούλης, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που συγκεντρώνει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της Αίγινας, διεκδικεί τη Δημαρχία για δεύτερη τετραετία, έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο.

Aν και παρέλαβε έναν υπερχρεωμένο Δήμο, και παρά την οικονομική κρίση, ο Παναγιώτης Κουκούλης κατόρθωσε να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής στο νησί. Με στρατηγικές παρεμβάσεις (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πεζοδρομήσεις, δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, καθιέρωση δημοτικής συγκοινωνίας), με την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και με την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος της τροφοδοσίας του νησιού με νερό, η Αίγινα έγινε πολύ πιο φιλική για τους μόνιμους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες της.

Εξαιρετικά επιτυχής κρίνεται επίσης η δημιουργία προϋποθέσεων και η στήριξη σημαντικών πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν με την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τo Aegina Fistiki Fest, το φεστιβάλ που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, και που διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά. Προβάλλει το φιστίκι Αιγίνης και τα άλλα τοπικά προϊόντα, καθώς και την πλούσια πολιτιστική φυσιογνωμία του νησιού, τονώνοντας την τοπική οικονομία και, κυρίως, την θετική εικόνα της Αίγινας. Στην ίδια κατεύθυνση, οργανώθηκαν και ενισχύθηκαν πολλές επίσης δράσεις στον τομέα του πολιτισμού (εικαστικά, μουσική, θέατρο κ.λπ.) της κοινωνικής αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος.

Παράλληλα με το πολύπλευρο αυτό έργο της δημαρχίας Κουκούλη, τα οικονομικά του Δήμου μπήκαν σε τάξη με την αποφασιστική αντιμετώπιση παγιωμένων δυσλειτουργιών και την ευθεία σύγκρουση με οργανωμένα συμφέροντα. Επιπλέον, με μια κίνηση σπάνιας κοινωνικής ευαισθησίας, ο Δήμαρχος και όλοι οι αιρετοί της διοίκησης δεν εισέπραξαν ποτέ τις αμοιβές τους. Τα χρήματα αυτά διατίθενται σε κοινωφελείς δράσεις και έργα, με σημαντικότερο τη μεταστέγαση του Γυμνασίου και την οριστική κατάργηση της διπλοβάρδιας στα σχολεία της Αίγινας, που ταλαιπωρούσε επί δεκαετίες μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Αναδημοσίευση από τα parapolitika.gr

Advertisements
This entry was posted in Aegina First and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Σταθερά πρώτος ο Παναγιώτης Κουκούλης στην Αίγινα

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Είναι σπουδαία η δουλειά που έχει κάνει ο Κουκούλης για το νησί. Και είναι πολλά αυτά που περιμένουμε να κάνει την δεύτερη τετραετία.

  2. Ο/Η mikgeo λέει:

    Το ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις με τέτοιο πόλεμο που γίνεται εναντίον του, ασφαλώς λέει πολλά. Αν θα καταφέρει να κάνει έστω και ένα από τα μεγάλα έργα που προετοιμάζει, θα μείνει στην ιστορία του νησιού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s